Συνάντηση υποψηφίων ΔΚΜ στην Κω με Γ. Χαλκιδιό – Δ. Γερασκλή. Τι συζήτησαν… (Pics)

0
436
  • Συνάντηση υποψηφίων της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, στη Κω, με τον Έπαρχο κ Γιώργο Χαλκιδιό και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών της Νήσου κ Δαυίδ Γερασκλή.

  • Αναγκαία η ουσιαστική θεσμική συνεργασία μεταξύ του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και του Α΄ και Β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης στην επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας.

  • Σε συνέχεια των επαφών της παράταξης ΔΚΜ, με το σύνολο των θεσμικών φορέων της Δωδεκανήσου, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις στην Κω με εκπροσώπους του Α & Β βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικότερα οι εκπρόσωποι της παράταξης ΔΚΜ κ.κ. Γιαννικουρής Αντώνης και Γιώργος Χρυσουλλάκης συναντήθηκαν αρχικά με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών της Νήσου Κω κ Δαυίδ Γερασκλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα αναλύθηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των μηχανικών του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Επίσης σχολιάστηκε η αναιμική παρουσία του τοπικού ΤΕΕ και η ελλιπής συνεργασία με την αυτοδιοίκηση για την επίλυση των ζητημάτων στα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα συμφωνήθηκε από κοινού ότι απαιτείται η αλλαγή νοοτροπίας προσέγγισης των προβλημάτων με επίκεντρο της επιστημονική μεθοδολογία και την προάσπιση των συμφερόντων των νησιών μας.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της παράταξης ΔΚΜ κ.κ. Γιαννικουρής Αντώνης και Γιώργος Χρυσουλλάκης συναντήθηκαν με τον Έπαρχο Κω κ Γιώργο Χαλκιδιό.

Σε αυτή τη συνάντηση, ο κ Χαλκιδιός ανέλυσε μία σειρά από φλέγοντα ζητήματα. Ειδικότερα αναλύθηκε η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του συνόλου των κρατικών δομών στο επαρχείο Κω.

Παράλληλα συζητήθηκε το μεταναστευτικό πρόβλημα και οι επιπτώσεις στον τουρισμό και στην καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών μας.

Τέλος συμφωνήθηκε ότι ο ουσιαστικός και τεχνοκρατικός ρόλος του τοπικού ΤΕΕ πρέπει και μπορεί να συμβάλει στο σύνολο σχεδόν των θεσμικών αλλά και πρακτικών προβλημάτων που ταλανίζουν τα Δωδεκάνησα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ