Συνελήφθη ο Δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός

0
1474

Έμεινε κρατούμενος σχεδόν για τρεις ώρες στον Αστυνομικό Σταθμό του νησιού

Σχεδόν τρεις ώρες έμεινε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μιχάλης Πατρός, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ανάρτησή του συνόδευσε και με δύο φωτογραφίες, όπου φαίνεται ημίγυμνος την ώρα της σύλληψής του, αλλά και στο μπαλκόνι του Αστυνομικού Σταθμού, αφού προηγουμένως εργαζόταν μέσα στη ζέστη ως χειριστής την μπουλντόζας του Δήμου για το μάζεμα των σκουπιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο κ. Πατρός μη έχοντας άλλη λύση και ελλείψει προσωπικού και χειριστή του μηχανήματος του Δήμου Χάλκης, αποφάσισε ο ίδιος να αναλάβει αυτή την υποχρέωση, καθώς διαθέτει δίπλωμα χειριστή βαρέως τύπου μηχανημάτων.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο σημείο άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης, όπου τον ενημέρωσαν ότι είχε υποβληθεί καταγγελία από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού για παράνομες εργασίες.

Ακολούθως οδηγήθηκε στον Α.Σ. Χάλκης για να δώσει κατάθεση, ενώ έπειτα με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα Ρόδου αφέθηκε ελεύθερος.

 


Όπως εξήγησε ο κ. Πατρός μιλώντας στη «Ροδιακή» προέβη σε αυτές τις εργασίες, καθώς το 95% των σκουπιδιών είναι από «μπλε κάδους», καθώς στο νησί υπάρχει πρόγραμμα ανακύκλωσης και αναμένουν να παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου απόφαση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στους δύο δήμους, ώστε τα συγκεκριμένα απορρίμματα να μεταφέρονται για επεξεργασία στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων.

Παράλληλα όπως είπε, θεωρεί ότι η καταγγελία που έγινε υποκρίπτει από πίσω πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει των εκλογών του 2019. Παρ’ όλα αυτά τόνισε ότι το μόνο για το οποίο στεναχωρήθηκε ήταν για το γεγονός ότι στις φωτογραφίες βγήκε με… κοιλίτσα!

Εξάλλου για το παραπάνω περιστατικό ο κ. Πατρός δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Έμεινα 2 ώρες και 45 λεπτά κρατούμενος στον Αστυνομικό Σταθμό Χάλκης, μετά από καταγγελία στελέχους του Δήμου, συνεπικουρούμενος από συγγενικό του πρόσωπο, θέλοντας να πλήξουν πολιτικά εμένα, επειδή προσπάθησα να δώσω μια προσωρινή λύση για τα απορρίμματα.

Δούλευα για τον Δήμο, δεν δούλευα τον κόσμο όπως αυτοί. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε δώσει τέλος και σε αυτό το θέμα.

 

Ευχαριστώ τον κύριο Εισαγγελέα Ρόδου, διότι έδειξε κατανόηση και περιβαλλοντική ευαισθησία, που άλλοι πρώιμοι προστάτες δεν έδειξαν. Δεν πειράζει, ο κόσμος και μάτια έχει και αυτιά και βλέπει ποιοι εργάζονται για το νησί μας.

Όταν έρθει η ώρα όλοι μας θα κριθούμε και από την κοινωνία μας, αλλά και από τον Θεό».

Πηγή : rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ