Ρόδος: Παιδί 11 χρονών δεν μπορεί να φοιτήσει στο σχολείο!

0
1063

Τον δικό της «Γολγοθά» περνάει εδώ και αρκετούς μήνες μια οικογένεια της Ρόδου, καθώς το μόλις 11 χρόνων παιδί τους δεν μπορεί να φοιτήσει σε σχολείο!  

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο νεαρός μαθητής πάσχει από ασθένεια η οποία ονομάζεται διάχυτη διαταραχή (σ.σ. παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με τον αυτισμό), κάτι το οποίο κάνει το παιδί υπερκινητικό.

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε φοιτούσε τα τελευταία χρόνια στο Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο που στεγάζεται στην Ακαδημία της Ρόδου.

Ωστόσο πριν από το περασμένο Πάσχα, τον Απρίλιο δηλαδή του 2017, ο νεαρός μαθητής παρουσίασε έντονη νευρικότητα στην συμπεριφορά του όταν προσπαθούσαν οι δασκάλες του να τον βοηθήσουν με τα μαθήματά του, μιας και δεν του αρέσει η πίεση όπως παραδέχθηκε η μητέρα του μιλώντας στην «Ροδιακή».

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χτυπήσει με δύναμη το χέρι του, σπάζοντας το τζάμι του παραθύρου.  Ως συνέπεια των παραπάνω το παιδί τέθηκε εκτός σχολείου, κυρίως για να μην κάνει κακό στον εαυτό του.

Από τότε ξεκίνησε μια διαδικασία από την οικογένεια σε συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό του σχολείου για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, αφού για την επιστροφή του μαθητή ζητήθηκε ιατρική γνωμάτευση από γιατρό στην Αθήνα, καθώς εδώ στη Ρόδο δεν υπάρχει αντίστοιχη ειδικότητα.

Η γνωμάτευση ήρθε άμεσα όπως υποστηρίζει η οικογένεια του παιδιού, όμως για αρκετό καιρό το αρμόδιο γραφείο δεν είχε επιβεβαιώσει ότι την έλαβε. Χρειάστηκε να υπάρξει παρέμβαση και έγγραφο αίτημα της Εισαγγελέως Ρόδου για να εντοπιστεί το χαμένο έγγραφο, όπως επισημαίνει η μητέρα του νεαρού μαθητή.

Κι ενώ περίμεναν από μέρα σε μέρα, ακόμη και μετά το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς, να δοθεί εντολή για την επιστροφή του στο Ειδικό Πειραματικό, αυτή δεν ήρθε ποτέ, άγνωστο για ποιο λόγο.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η μητέρα του παιδιού «καθημερινά ο μικρός φτιάχνει την κασετίνα του και την τσάντα του για το σχολείο και με ρωτάει, αύριο μαμά μου θα πάω στο σχολείο, έτσι δεν είναι; Χωρίς όμως να μπορώ να του δώσω απάντηση».

Τελικά μόλις την περασμένη Τετάρτη κατόπιν αιτήματος της οικογένειας έγινε συνάντηση με τον επιμελητή ανηλίκων στο Δικαστήριο της Ρόδου κ. Δημήτριο Τσοποτό, στην οποία αποφασίστηκε ότι το παιδί θα πρέπει να παρακολουθηθεί από εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος δεν υπάρχει στη Ρόδο.

Συνεπώς ο μικρός μαθητής θα πρέπει να νοσηλευθεί σε ειδικό κέντρο της Αθήνας, όπου θα παρακολουθείται και παράλληλα θα έχει και δημιουργική απασχόληση, για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα η μισή οικογένεια να βρίσκεται στην Αθήνα (η μητέρα με τον 11χρονο) και η άλλη μισή στη Ρόδο (ο πατέρας με την μικρότερη κόρη).

Και το ερώτημα της οικογένειας είναι για ποιον λόγο θα έπρεπε όλα αυτά να αποφασιστούν σχεδόν στα τέλη Σεπτέμβρη και η οικογένεια να μπει σε ανυπολόγιστα έξοδα και ταλαιπωρία, λόγω αφ’ ενός της καθυστέρησης των κρατικών δομών στη λήψη μιας απόφασης και αφ’ ετέρου της απουσίας ανάλογων δομών στο νησί μας…

Πηγή : rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ