Ρόδος: Ξυλοκόπησε άγρια την σύντροφό του γιατί δεν ήθελε γάμο από τον πρώτο μήνα της σχέσης τους!

0
898
Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 100.000 ευρώ για βλάβες που υπέστη διεκδικεί με αγωγή, που υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, μια κάτοικος της Ρόδου από τον 25χρονο πρώην σύντροφό της, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, παράνομη βία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.
Την 23η Σεπτεμβρίου 2013 η 25χρονη τότε σύντροφός του επισκέφθηκε μαζί του έναν φίλο τους.
Μετά την αναχώρησή τους από εκείνον και ενώ βρίσκονταν εντός του ΙΧ αυτοκινήτου του κατηγορουμένου και μετά από καβγά, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε αρπάζοντας την από τα μαλλιά και στη συνέχεια τη γρονθοκόπησε στο μάτι και στο κεφάλι, ενώ γνώριζε ότι φέρει κύστη στον εγκέφαλο και ότι πάσχει από κρίσεις πανικού. Ακολούθως χτύπησε το κεφάλι της στο αυτοκίνητο.
Ακούγοντας της φωνές της ένας τυχαίως διερχόμενος εκείνη τη στιγμή από το σημείο λιμενικός σταμάτησε προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στην κοπέλα.
Ο κατηγορούμενος τότε χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους περίπου 1μ, το οποίο βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, επιτέθηκε στον λιμενικό χτυπώντας τον στο κεφάλι και στο δεξί χέρι, ενώ αμέσως μετά χτύπησε και την 25χρονη με το ξύλινο ρόπαλο στην πλάτη και στο αριστερό χέρι.
Στη συνέχεια την ανάγκασε να μπει στο αυτοκίνητό του, να οδηγήσει μέχρι την οικία του στην Αρχίπολη, όπου την υποχρέωσε να παραμείνει παρά τη θέλησή της και απ’ όπου κατάφερε να διαφύγει όταν πια είχε αποκοιμηθεί.
Από τις προαναφερόμενες πράξεις του κατηγορουμένου η γυναίκα υπέστη άλγος αυχένα και ώμου, υπόσφαγμα στην έξω γωνία του αριστερού οφθαλμού και εκχύμωση δίκην οματοϋαλίου πέριξ αυτού, εκχυμώσεις στην αριστερή πρόσθια βραχιόνια χώρα (μδ 3 εκ. περίπου) και στην οπίσθια επιφάνεια του αριστερού αντιβραχίου (μδ 4 εκ περίπου), διπλή επιμήκη εκχύμωση, συνολικού μήκους 8 εκ περίπου στην αριστερή οσφυϊκή χώρα καθώς και ζάλη.
Ο δε λιμενικός υπέστη ζάλη και άλγος.
Όπως εκθέτει στην αγωγή της η ενάγουσα είχε μεταβεί μαζί του στην οικία του φίλου τους και εκεί ήταν εριστικός και αγενής μαζί της, χωρίς να έχει προκαλέσει ούτε φραστικά ούτε με την συμπεριφορά και το ύφος της τέτοια στάση.
Η εριστικότητά του αφορούσε κυρίως το ζήτημα του γάμου, αφού στο πλαίσιο τέτοιας συζήτησης στην οικία, ο εναγόμενος εξέφραζε επίμονα ερωτήματα για το αν θα τον παντρευτεί.
Η ίδια, όπως εκθέτει, απέφυγε διακριτικά και καλοσυνάτα την συζήτηση αυτή στην εν λόγω οικία, αξιολογώντας ότι επρόκειτο για ζήτημα καθαρά προσωπικό.
Κατά την επιστροφή τους την ίδια ως άνω ημέρα μεταβαίνοντας στο αυτοκίνητό του, συνεχίζοντας να είναι απόμακρος, διατηρώντας ύφος εριστικό, φέρεται να την ρώτησε αν είχε αποφασίσει να τον παντρευτεί.
Σημειώνει ότι τον είχε γνωρίσει μόλις έναν μήνα πριν, της ήταν δε προ της συνάψεώς της σχέσης τους παντελώς άγνωστος.
Του απάντησε, όπως αναφέρει, πολύ ήρεμα, ότι ήταν πολύ νωρίς για την μικρή περίοδο γνωριμίας τους, να λάβουν τέτοια απόφαση.
Στην απάντησή της αυτή εξαγριώθηκε. Φέρεται να την εξύβρισε να την άρπαξε από τα μαλλιά και να την γρονθοκόπησε βίαια και επανειλημμένα στο μάτι και στο κεφάλι της.
Κρατώντας την δε από τα μαλλιά, φέρεται να χτύπησε το κεφάλι της με δύναμη και ένταση στο αυτοκίνητο.
Όπως περιγράφει προσπάθησε να διαφύγει, αλλά εκείνος την άρπαξε με βία και την επανέφερε στη θέση του συνοδηγού μέχρι που επενέβη ο λιμενικός, προσπάθησε η ίδια να τον πλησιάσει και τότε ο εναγόμενος, όπως υποστηρίζει, πήρε ένα ξύλο που είχε στο αυτοκίνητό του, σαν ρόπαλο και χτύπησε τον περαστικό στο κεφάλι και στο σώμα.
Κατόπιν στράφηκε και προς εκείνη και την χτύπησε με το ξύλο με σφοδρή δύναμη και μένος στην πλάτη της.
Ο εναγόμενος φέρεται να την έβαλε τότε στο αυτοκίνητό του δια της βίας και αναγκάζοντας την να οδηγήσει η ίδια, με την συνδρομή του ως προς την χρήση ταχυτήτων, την οδήγησε στην οικία του.
Εκεί την κλείδωσε στο σπίτι του κι όταν κοιμήθηκε, βρήκε την ευκαιρία και κάλεσε τηλεφωνικά σε βοήθεια την οικογένειά της οπότε και μόλις έφθασε ο πατέρας της την πήρε από την οικία του.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Παναγιώτα Καραμάριου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ