ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Είναι τόσο “δίκαιη η ανάπτυξη” που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

0
350
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Είναι τόσο “δίκαιη η ανάπτυξη” που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που για να την επικυρώσει σχεδιάζει νέο συνδικαλιστικό νόμο που βάζει καινούργια εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων.!

Μπερδεύεσαι ποιό παράδειγμα της δίκαιης τούτης  ανάπτυξης να πιάσεις και ποιο να αφήσεις.

Από την μια

Όλο το αντεργατικό πλαίσιο ισχύει ,εφαρμόζεται και επεκτείνεται.

Οι μισθοί συμπιέζονται στα 586 ευρώ μικτά, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, ωράρια εξαντλητικά.

Αυτή είναι η εικόνα στο κλείσιμο άλλης μιας τουριστικής περιόδου ,που σύσσωμη η μεγαλο εργδοσία του κλάδου όσο και των υπολοίπων που περιστρέφονται γύρω από αυτόν, χαρακτηρίζει με υψηλά κέρδη και αύξηση αφίξεων.

Οι συνταξιούχοι μετράνε χρόνο με το χρόνο εκατομμύρια απωλειών

Φόροι χαράτσια και ΦΠΑ όχι μόνο μειώνονται για τα λαϊκά νοικοκυριά αλλά μονιμοποιούνται, αυξάνονται και καταργούνται (π.χ. μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά)

Η κατάσταση στα σχολειά της περιοχής είναι χειρότερη από τις προηγούμενες χρονιές.

Οι παροχές Υγείας αναντίστοιχες της εποχής μας , με το σταγονόμετρο και ακριβοπληρωμένες.

Από την άλλη

Τα μπράβο από τους μηχανισμούς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ  περισσεύουν

Τα συχαρίκια της εργοδοσίας για την αποδοτικότητα της κυβέρνησης δεν έχουν προηγούμενο.

Σε ένα τέτοιο τοπίο που η ανάπτυξη τους (κυβέρνησης-εργοδοσίας-ΕΕ)  στηρίζεται πάνω σε καταργήσεις δικαιωμάτων,σε διαρκείς περικοπές στο λαϊκό εισόδημα, στο κουτσούρεμα των όποιων κοινωνικών παροχών ένα κίνημα μαζικό και ατσαλωμένο  ,ένα κίνημα που μπορεί να αποκαλύπτει την βρώμικη τους προπαγάνδα και να οργανώνει την αντίσταση και πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές του δεν επιτρέπεται να υπάρχει και να δρα ανεμπόδιστα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται εντείνοντας την καταστολή, να βάλει  καινούρια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων, να επιβάλει ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο από το αστικό κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση.

Το Εργατικό Κέντρο Β Συγκ/τος Δωδ/σου είναι αποφασισμένο  να μην κάνει βήμα πίσω στο δικαίωμα  να συζητάν οι εργαζόμενοι  στους χώρους δουλειάς ,να συμμετέχουν  στο σωματείο , να αποφασίζουν  και να οργανώνουν  τους αγώνες τους.

Καλούμε τα σωματεία  της περιοχής, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να αντιδράσει σε αυτόν τον τον απαράδεκτο και αντιδραστικό κυβερνητικό σχεδιασμό.

Το Εργατικό Κέντρο οργανώνει ενημερωτικές εξορμήσεις και συσκέψεις και άλλες δράσεις.

Προετοιμάζει τις δυνάμεις  του για απεργιακή κινητοποίηση όποτε η κυβέρνηση φέρει νόμο για να περιορίσει εργατικές ελευθερίες  και δικαιώματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ