ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Νίσυρος: Η παρέλαση & το πανό της κατάληψης των μαθητών – Η. Καματερός: «Μπράβο παιδιά, να συνεχίσετε να αγωνίζεστε…»

10
1884

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η Νίσυρος τίμησε την επέτειο του ΌΧΙ με δοξολογία στον ιερό ναό της Παναγίας Ποταμμίτισσας, προεξάρχοντος  του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, παρουσία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Η. Καματερού, του Επάρχου Γ. Χαλκιδιού, του Δημάρχου Χρ. Κορωναίου κ.α.

Στην συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, τέλος έγινε η μαθητική παρέλαση στην πλατεία Ηρώων (όπου οι υπό κατάληψη μαθητές των Λυκειακών Τάξεων Νισύρου είχαν αναρτημένο ένα μεγάλο πανό διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών)..

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Η. Καματερός αφού κατέθεσε στεφάνι κατευθύνθηκε προς τους μαθητές με το πανό λέγοντάς τους «μπράβο παιδιά να συνεχίσετε να αγωνίζεστε έτσι σε όλη σας τη ζωή, τη Δευτέρα θα μιλήσω με το υπουργείο…»

(Ευχαριστούμε πολύ τον καλό φίλο Σταύρο Ορσάρη για τις φωτογραφίες)

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 77ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

(Δελτίο τύπου Δήμου Νισύρου)

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί σταθμό στους αγώνες του Ελληνικού λαού για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ο Ελληνικός λαός παρότι ζούσε υπό το δικτατορικό καθεστώς του Μεταξά σήκωσε το ανάστημα του και αγωνίστηκε για να προασπίσει τα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Με την αντίσταση του στους φασίστες της Ιταλίας και τους ναζιστές του Χίτλερ έδωσε μαθήματα αγωνιστικότητας σε όλο τον κόσμο. Με τις θυσίες και τους αγώνες του ο λαός μας ανέτρεψε τους συσχετισμούς των δυνάμεων και του στρατιωτικού εξοπλισμού και αναδείχθηκε πρωτοπόρος στην συντριβή του φασισμού και του ναζισμού. Με την αντίσταση του Ελληνικού λαού επαληθεύθηκαν τα λόγια του Μακρυγιάννη: «Η τύχη, μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θηρία πολεμούνε να μας φάνε και δεν μπορούν. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτή την απόφαση, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδίζουν. Η θέση όπου είμαστε σήμερα είναι τοιαύτη. Και θα δούμε την τύχη μας οι αδύνατοι με τους δυνατούς».

Η Νίσυρος τιμά την 77η επέτειο του ΌXI του ελληνικού λαού, τιμά όλους τους αγωνιστές για την ελευθερία της πατρίδας, τιμά όλους τους Νισύριους αγωνιστές του Συντάγματος Εθελοντών Δωδεκανησίων στο Αλβανικό μέτωπο και των αγωνιστών στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Σήμερα η πατρίδα μας μετά από τα τελευταία δύσκολα χρόνια της κρίσης και της επιτροπείας προχωρεί με σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη και την ομαλότητα.

Έχουμε χρέος να  διατηρήσουμε ως φάρο γωτεινό για το μέλλον της πατρίδας μας το μεγάλο ΟΧΙ και να μην ξεχνάμε τα δεινά που επέφερε στην πατρίδα μας ο φασισμός, που τα τελευταία χρόνια ξαναχτυπά και πάλι την πόρτα της Ελλάδας και πολλών Ευρωπαϊκών κρατών.

Η Νίσυρος τίμησε την επέτειο του ΌΧΙ με δοξολογία στον ιερό ναό της Παναγίας Ποταμμιτίσης χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ και στη συνέχεια με κατάθεση στεφάνων και παρέλαση στην πλατεία Ηρώων. Ο ηλιόλουστος καιρός έδωσε τη δυνατότητα σε πλήθος κόσμου να πλημμυρίσει τους δρόμους και την Πλατεία Ηρώων του Μανδρακίου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Καματερός, ο έπαρχος Κώ-Νισύρου κ. Γιώργος Χαλκιδιός, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιάκωβος Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Ανδριώτης, μέλη του Δ.Σ., οι ιερείς του νησιού, ο Ταγματάρχης κ. Βορρές Αναστάσιος, ο Λιμενοσταθμάρχης κ. Σαραντόπουλος Λάμπρος, και ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού, κ. Κωστέλλος Χρήστος.

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο λαϊκιστής μαϊντανός των ΜΜΕ που άφησε το νοσοκομείο με μια βάρδια ασθενοφόρου κοροϊδεύει τα παιδιά που δεν έχουν καθηγητές..

    Ο Κάπτεν Ηλία ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος κάνει πλάκα στα παιδιά που κάνουν κατάληψη, μπράβο σας…., αλλά εμείς σας έχουμε γραμμένους…

  2. Ετσι εξηγειται λοιπον που εδω κι ενα μηνα αγρον ηγορασαν για τα κενα των καθηγητων στη νισυρο. Σκοπευουν ως φαινεται να τα αφησουν ετσι προκειμενου να συνεχισουν να αγωνιζονται τα παιδια για την καλυψη τους……

  3. Πηγές που πήγες... ικανέ ψηλέ, δεν μπορούσες να πάρεις μαζί σου και ένα δάσκαλο;;; Μόνο για ανακοινώσεις τους έχουμε; .

    Και να είστε σίγουροι όλοι εσείς οι οικολόγοι στην Νίσυρο που ψηφίσατε τους φασιστοαριστερούς του ΣφΥΡΙΖΑ, ο Ηλίας θα σας φτιάξει το μεγάλο έργο που σας έταξε… σε λίγο θα ξεκινήσει το εργοστάσιο γεωθερμίας της ΔΕΗ… Ακούς Γιάννη ;;;;

    • Βρε νισύριε επαναστάτη του γλυκού νερού, από τα παιδιά περιμένεις να λύσουν τα προβλήματα;

      Τώρα πήρατε χαμπάρι ότι ο ψεύτης Μαυρογιαλούρος δεν είναι ικανός να σας φέρει ούτε ένα καθηγητή ή γιατρό;

  4. Καλα τοσο ψευτες εισαστε εκει στη Νυσιρο?Εγω ακουσα τον Πρωθυπουργο και το υπουργο παιδειας που ειπαν κανενα κενο στα σχολεια επιτελους.

  5. ΒΡΕ ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ !!!!!!!!!!! ΠΑΨΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣΑΤΕ ΤΣΙΧΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!! ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ7Σ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ!!!!!! ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ!!!!!!!! ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ????????????

  7. ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!! ΓΙΑΤΙ;;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ