Γ. Νικητιάδης: Το μόνο «δακτυλίδι» και χρίσμα που θα με ενδιέφερε, είναι η κοινή πορεία με τους νησιώτες συμπατριώτες μας

0
499

Με αφορμή δημοσιεύματα στο ραδιοφωνικό σταθμό και στην Ιστοσελίδα του Notos News που αναφέρονται σε δήθεν απόφαση που έχει λάβει ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης για να είναι υποψήφιος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές στο Ν. Αιγαίο και σε δήθεν « δακτυλίδια » που εδόθησαν ο κ. Γ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“ Θέλω να ευχαριστήσω τους υπευθύνους του σταθμού και στης Ιστοσελίδας Notos News όπως και όσα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου, κατά καιρούς με φέρουν ως αποφασίσαντα να διεκδικήσω το αξίωμα του Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Θα μου επιτρέψουν ελπίζω οι φίλοι του προαναφερθέντος σταθμού να τους διορθώσω σε ότι αφορά το ρεπορτάζ τους και τους «κύβους που ερίφθησαν» ή τα «δακτυλίδια» που εδόθησαν. Με τον Γιάννη Μαχαιρίδη είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση και συναντιέμαι συχνά και με πολλά άλλα πολιτικά πρόσωπα. Είναι λογικό να συζητήσαμε και τα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μέχρι εκεί όμως, ούτε δακτυλίδια, ούτε βέρες. Χαίρομαι που στο ρεπορτάζ αξιολογείται η σημαντικότατη μιας τέτοιας απόφασης, όπως αυτή της διεκδίκησης της Περιφέρειας, αλλά ουδείς κύβος ερρίφθη.

Όπως κατά καιρούς έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός, οι περιφερειακές εκλογές στη χώρα μας θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2019. Το χρονικό διάστημα από σήμερα μέχρι τότε, είναι πολύ μεγάλο και συνδυαζόμενο με την διαρκή πολιτική ρευστότητα της χώρας, επιβάλλει στο καθένα που ενδιαφέρεται για τα κοινά , να βρίσκεται σε στάση επιφυλακής.

Έχω δηλώσει και στο παρελθόν , σχολιάζοντας αντίστοιχα δημοσιεύματα, ότι είμαι παρόν και θα είμαι παρόν για όσα αφορούν τη χώρα μας και ειδικότερα τα νησιά μας.

Θα προσθέσω σήμερα ότι , η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί πρόκληση για οποιονδήποτε θα ήθελε να υπηρετήσει τα νησιά μας. Επιθυμώ όμως να επαναλάβω ότι, ούτε «κύβοι ερρίφθησαν » , ούτε ακόμη περισσότερο εδόθησαν «δακτυλίδια» κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχα στην Αθήνα με τον πρώην περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του σταθμού Notos News και ούτε θα επιθυμούσα κάτι παρόμοιο που δεν χρειάζομαι.

Αισθάνομαι την ανάγκη να καταστήσω απολύτως σαφές ότι στη προσπάθεια συμβολής στα κοινά του τόπου μας σε ότι με αφορά, ούτε διεκδικώ «δακτυλίδια» ούτε επιθυμώ οποιοδήποτε χρίσμα.

Είμαι βέβαιος ότι η φιλοσοφία αυτή με την οποία αντιμετωπίζω τέτοια ζητήματα βρίσκει απολύτως σύμφωνο και τον π. Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη , που σε καμία περίπτωση δεν θα διανοείτο να σκεφθεί ότι μπορεί να δώσει οποιοδήποτε «δακτυλίδι» σε οποιονδήποτε.

Θα αποτελούσε τιμή για μένα να υπηρετήσω τα νησιά μας από τη θέση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Όπως όμως προείπα, είναι ακόμη νωρίς για μια τέτοια απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, αν καταλήξω σε αυτή την προοπτική, ούτε «δακτυλίδια» , ούτε πολύ περισσότερο χρίσματα θα αναζητήσω από οποιοδήποτε κόμμα. Εκτιμώ προσωπικώς και είμαι βέβαιος ότι συμφωνεί και η μεγάλη πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, ότι η εποχή των «δακτυλιδιών» και των χρισμάτων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τα προβλήματα των νησιών μας, ούτως ή άλλως χρειάζονται διακομματική συνεννόηση για να επιλυθούν και ο θεσμός της αυτοδιοίκησης απαιτείται να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα χωρίς καπελώματα και χωρίς πάτρωνες. Το μόνο «δακτυλίδι» και χρίσμα που θα με ενδιέφερε, είναι η κοινή πορεία με τους νησιώτες συμπατριώτες μας ”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ