Κόνσολας: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Σύμης – Γ. Χατζημάρκος: Ευχαριστήριο σε ΕΛΠΕ για δωρεάν καύσιμα

0
443

Ο Περιφερειάρχης ευχαριστεί τα ΕΛΠΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα χορήγησης καυσίμων στην πληγείσα από τις πλημμύρες Σύμη

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα διευθυντικά στελέχη των ΕΛΠΕ, εκφράζει τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά του για την χορήγηση 5.000 λίτρων πετρελαίου, τα οποία θα τροφοδοτήσουν τα μηχανήματα της Περιφέρειας, στου στρατού και όλων των δυνάμεων που εργάζονται για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της πληγείσας από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, Σύμης.

Η επιστολή του Περιφερειάρχη έχει αποδέκτες τον Πρόεδρο των ΕΛΠΕ, Ευστάθιο Τσοτσορό, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΠΕ, Γρηγόρη Στεργιούλη, τον Γενικό Διευθυντή Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας, Ρομπέρτο Καραχάνα, με κοινοποίηση στον Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου ΕΛΠΕ, Ιωάννη Κορωναίο.

«Η έμπρακτη συμπαράστασή σας, αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου, που δοκιμάζεται και μετρά τις πληγές του εδώ και δύο ημέρες, είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, καθώς η συνένωση δυνάμεων θα εξασφαλίσει στους κατοίκους του την αμεσότερη επιστροφή στην καθημερινότητα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Χατζημάρκος και καταλήγει: «Για την συνεισφορά σας, την ευαισθησία και την αμεσότητά σας, δεχθείτε τις ευχαριστίες τόσο τις δικές μου όσο και των κατοίκων της Σύμης».

Επισυνάπτεται η επιστολή του Περιφερειάρχη

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Σύμης που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για την αναγκαιότητα χορήγησης αποζημιώσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Σύμης που υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία, κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι σε πολλά σπίτια στη Σύμη έχει καταστραφεί η οικοσκευή, ενώ καταστήματα και επιχειρήσεις είδαν τα προϊόντα και τον εξοπλισμό τους να καταστρέφεται.

Ο Μάνος Κόνσολας επικαλείται τη διαδικασία που ακολουθήθηκε το 2014 για τις πλημμύρες στην Αττική από το Υπουργείο Εργασίας για τη χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό, αλλά και με ποσά από 1.174 έως 5.869 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και αντικατάσταση οικοσκευής.

Ζητά να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Σύμης που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.

Ζητά, μάλιστα, οι αρμόδιοι Υπουργοί να ενημερώσουν το Δήμο Σύμης για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε ό, τι αφορά στην καταγραφή των ζημιών και για τα κριτήρια καταβολής αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Σε δήλωσή του , ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Το πάγωμα των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων είναι μια επιβεβλημένη και αυτονόητη κίνηση αλλά δεν αρκεί.

Υπάρχουν σπίτια που η οικοσκευή έχει καταστραφεί όπως και επιχειρήσεις που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στον εξοπλισμό και στα προϊόντα τους.

Δεν ζητώ τίποτα περισσότερο από το να εφαρμοστεί για τους πλημμυροπαθείς της Σύμης ό, τι εφαρμόστηκε και για τους πλημμυροπαθείς της Αττικής το φθινόπωρο του 2014».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ