Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται σε λίγες ώρες μεγάλη κακοκαιρία – Πού θα «χτυπήσει»

0
1998

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρά φαινόμενα θα σαρώσει σε λίγες ώρες τη χώρα – Πού και πότε θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει.

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής (26/11/2017). Το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα: οι περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία:

Την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου
Τις βραδινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά. Τη νύχτα πιθανόν η δυτική Μακεδονία, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως η βορειοδυτική) και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου
Τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά και πιθανόν η δυτική Μακεδονία.

Μέχρι το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και πιθανόν πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια. Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη, ενώ μέχρι τη νύχτα η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μέτρα) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω της ομίχλης

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν το πρωί στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της ομίχλης.

«Από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να μην υπάρχει η παραμικρή ταλαιπωρία στους επιβάτες. Κάνουμε έκκληση προς τους επιβάτες να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου «Μακεδονία» (www.skg-airport.gr) προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα και σωστά για να ενημερώνονται για όλες τις διαφοροποιήσεις που έχουν σημειωθεί» δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου της Fraport, Γιάννης Παπάζογλου.

Σε αυτές τις περιοχές θα σαρώσουν σήμερα έντονα φαινόμενα

Αναλυτικά, στην Αττική σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 6 και 15 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι μεταβλητοί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως τη βορειοδυτική) θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά στο Ιόνιο 6 στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς. Η θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξήσουν με τοπικές βροχές το βράδυ στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα τη Δευτέρα

Για τη Δευτέρα (27/11/217) αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους το πρωί στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς τη δυτική Μακεδονία. Μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Μέχρι τη νύχτα στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και τη δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μέτρα) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι, νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΩ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ