Ο Εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα της οικογένειας του φοιτητή από την Κάλυμνο για εκ νέου νεκροτομή

0
4817

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο.

Μετά το πόρισμα του ιατροδικαστή Ρόδου (το οποίο δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην αστυνομία) όπου απεφάνθη πως ο Νικόλας Χατζηπαύλου είχε ένα σοβαρό ατύχημα πάνω στο βουνό κατά τη διάρκεια της βόλτας του και άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Πέμπτη ή την περασμένη Παρασκευή, αβοήθητος, από εξάντληση και σοκ, η οικογένεια του φοιτητή είχε ζητήσει εκ νέου νεκροτομή από τον ιατροδικαστή, κύριο Φίλππο Κουτσάφτη.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της Κω απέρριψε το αίτημα της οικογένειας του 21χρονου φοιτητή για ορισμό πραγματογνώμονα-ιατροδικαστή με το αιτιολογικό ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει το στοιχείο του κακουργήματος, από τη στιγμή που ο ιατροδικαστής Ρόδου που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή απεφάνθη πως πρόκειται για ατύχημα.

Τα ερωτήματα ωστόσο είναι πολλά και αναπάντητα.

Ας δεχτούμε σύμφωνα με την άποψη του ιατροδικαστή, ότι το ατύχημα έγινε στο σημείο στο οποίο ήταν ο Νικόλας και εξέπνευσε την Πέμπτη, από την Πέμπτη έως το Σάββατο το μεσημέρι ήταν εκεί και κάποια στιγμή έκανε μια ελεύθερη πτώση που κατά την αστυνομία και έχοντας μετρήσει το ύψος, μιλάνε για έναν κατακόρυφο γκρεμό ύψους 70 μέτρων.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν υπάρχει κανένα κάταγμα; Το παιδί δεν έχει το παραμικρό κάταγμα ούτε στα χέρια, ούτε στο πόδι ούτε στο κεφάλι.

Πηγή: star.gr

Tα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αναμένουν στην Αστυνομία, για να αποσαφηνιστούν και επιστημονικά τα εξής:

  • Πρώτον, αν υπάρχει ξένο DNA στο σώμα του παιδιού.
  • Δεύτερον, αν έχει εντοπιστεί το δικό του γενετικό υλικό σε βράχους που έχουν χαρακτηριστεί από τους έμπειρους αστυνομικούς ως «σημεία ενδιαφέροντος» εξαιτίας των ευρημάτων που έχουν, δηλαδή κηλίδες αίματος που ανακάλυψαν.

Λιμνάζον αίμα δεν κατάφεραν να εντοπίσουν καθώς η βροχή εικάζουν ότι το ξέπλυνε και άφησε μόνο ένα μονοπάτι κηλίδων.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το σημείο στα βράχια μετά τον τραυματισμό του παιδιού, το σημείο που σύρθηκε δηλαδή, όπου εντοπίστηκε η φούτερ του, το ένα του παπούτσι και το κομποσχοίνι του.

Με την βοήθεια αναρριχητών προσπάθησαν χθες οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών να εντοπίσουν και το αρχικό σημείο τραυματισμού του παιδιού, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό να αποσαφηνιστεί και ενδεχομένως να ακολουθήσει και νέα προσπάθεια. Πρόκειται όμως για εξαιρετικά δύσβατο και επικίνδυνο βράχο.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον σε φάση ολοκλήρωσης της έρευνας που καταλήγει στο συμπέρασμα του τραγικού δυστυχήματος.

Η οικογένεια του θύματος έχει έρθει σε μια πρώτη επαφή με τον έμπειρο ιατροδικαστή κ. Φίλιππο Κουτσάφτη για να αναλάβει την υπόθεση του Νίκου ως τεχνικός της σύμβουλος, όμως η απόφαση του εισαγγελέα είναι αρνητική, καθώς αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει εκ νέου νεκροτομή στη σορό του.

Συνήθως, οι τεχνικοί σύμβουλοί είναι παρόντες κατά τη διενέργεια της πρώτης νεκροτομής.

σημειο-σορου

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ