Ε. Μαυρογάλου: Ελπίζω οι έρευνες της αστυνομίας να στραφούν στους πραγματικά υπαίτιους- Άδικο να διασύρεται ένα ολόκληρο νησί με μηδενικά στοιχεία εγκληματικότητας

18
4206

Πρωτίστως να καταδικάσω με τη σειρά μου την πρόσφατη αποτρόπαια πράξη βανδαλισμού του αυτοκινήτου του Διοικητή Α.Τ. Πάτμου, που έλαβε χώρα προ δύο ημερών πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου.

Πάραυτα τις τελευταίες ημέρες μέσα από ιστοσελίδες και blogs παρατηρείται μία αδικαιολόγητη και ανυπόστατη επίθεση στην ηθική, εντιμότητα και την «αυξημένη παραβατικότητα» των κατοίκων της Πάτμου.

Ένα τουριστικό νησί με 3.000 μόνιμο πληθυσμό, μόνιμους ήρωες ουσιαστικά της νησιωτικής Ελλάδας, και με μηδενικά σχεδόν στοιχεία εγκληματικότητας είναι άδικο να διασύρεται δημοσίως και να δημιουργούνται λανθασμένες και παραποιημένες εντυπώσεις στο ευρύ κοινό.

Ελπίζω οι έρευνες της Αστυνομίας να στραφούν, πέραν των υπολοίπων, ενδελεχώς και στους πραγματικά υπαιτίους του συγκεκριμένου καταδικαστέου συμβάντος και να δοθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Ελένη Μαυρογάλου

Δικηγόρος LL.M.Πάτμος – Δωδ/σα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΕ ΟΙ ΑΝΑΝΔΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΘΑ ΕΛΠΙΖΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ . Η ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΠΑΤΜΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΝΔΡΕΣ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    • Τι να κάνει κανείς στην Πάτμο;;; ούτε κουμπάρους έχει ούτε μαγαζιά με μάρκες για ρούχα και ρολόγια....

      Πάντως ανακαλύψαμε ότι υπάρχει και ημερομηνία λήξης για τα κράνη σαν τα κατεψυγμένα, τα γιαούρτια και τα γάλατα… Φανερό, ότι δεν θέλουμε να αγιάσουμε, σε ένα νησί που μυρίζει κεριά και λιβάνι κάποιοι βγάζουν σπυράκια, αλλεργικοί στις θείες μυρωδιές…

    • Το λαϊκό άσμα τάδε έλεγε... Άμα θες να φύγεις φύγε, άμα θες να κάτσεις κάτσε, να μας γράφεις όμως πάψε δεν μπορώ να το ανεχτώ ωω...

      Σιγά, μην νομίζετε ότι θα ασχοληθεί με τον κύριο η εσωτερικών υποθέσεων… Τα ξεπέρασε αυτά. Μόνο να παρακαλάτε να βάλει ο Όσιος το χέρι και το πόδι του αλλά φοβάμαι ότι άλλοι θα μπλέξουν…..

    • Τι έγινε βρε Γιάννη το σχόλιο με τις μυρωδιές και τα λιβάνια; το έφαγε κατόπιν ανάρτησης η μαρμάγκα;;;

      Και τις μάρκες, τα Αρμάνια και τα ρολόγια;;;;;; Ευχαριστώ για την προστασία.

    • Μπουμπούκια, μπουμπούκιιιιιιια, να τα βάλεις σε γλάστρα να ξεραθούν οι τσουκνίδες και να φουντώσει η φούντα...

      Στην εξορία, χωρίς κουμπάρους και παρεούλα? Μου φαίνεται με τόσο βάρεμα στο τέλος θα πάρουν κλήσεις οι καλόγεροι και ο ηγούμενος για παραβίαση ωραρίου…

    • Θα μπορούσαν πολλοί που ξέρουν να γράψουν πολλά αλλά θα πέσει ΨΑΛΙΔΙ…

      Φανερό ότι αφού δεν έχουμε τα μεγαλεία που απολάμβαναμε στην Κω θέλουμε με κάθε τρόπο να επιστρέψουμε τώρα που «ΒΓΗΚΑΜΕ ΛΑΔΙ». Αλλά και εσείς βρε θεοσεβούμενοι της Πάτμου δεν μπορούσατε να κάνετε μια ένταξη στους έχοντες ταχύπλοο και αρώματα;;;;

  2. Καθόλου εγκληματικη συμπεριφορά. Απλά μέσα σε 4 μήνες, ένας εφοριακός έφυγε ξυλοφορτώνει και το αμάξι του διοικητή σας, βαμμένο στα μαύρα με αναρχικά μηνύματα.
    Κυρία μου δεν δυσφημεί κανένας το νησί σας, παρά μόνο οι κάτοικοι του. Κατά τα άλλα,είναι ενας καλός θρησκευτικός προορισμός.

    • Κι επειδή δεν γνωρίζετε πως ακριβως έχουν τα πράγματα, μάθετε οτι ο άνθρωπος που «ξυλοφορτωσε» τον εφοριακό ειναι με πολλαπλά προβλήματα υγείας που δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω γιατι ειναι προσωπικά δεδομένα και ειναι ενα άσχημο βέβαια αλλα μεμονωμένο γεγονος

    • Είστε λαθος ελάτε να δείτε τα έξοδα δωρεάν. Ο συγκεκριμένος διοικητής ήθελε να φύγει για δικούς του λόγους κ θεώρησε πως έτσι θα το πετύχει. κυνήγησε προτιστως κράνη κ ασφάλειες σε δεύτερο χρόνο σήματα φαρμάκια ως ημερομηνία λήξης κράνους. Οι 250 παράνομοι χωρίς χαρτιά που βλάπτουν το κράτος γιατί δεν τους μαζεύουν με προσαγωγές για την χώρα τους ;;; Μεμονωμένα περιστατικά παντου. Δλδ στην Αθήνα 50 κουκουλοφόροι που σπάνε τα παντα φταίνε όλοι οι Αθηναίοι;;;
      Να παει όπου θέλει κ να ηρεμήσει το νησι δεν του φταίει σε κάτι. Άλλοι τον έστειλαν προφανώς για τιμωρία
      Ο βαθμός του δεν είναι για την πατμο όπως κ να χει.

  3. Το να τους αποκαλουνε εγκληματιες επειδη βρεθηκαμε στις επικεφαλιδες των ειδησεων με ξεπερναει !! Απλως δυστυχως δυο μεμονομενες ενεργειες πολιτων μια με το αδικο ξυλοδαρμο εφοριακου και δευτερο με το βανδαλισμο του αυτοκινητου του διοικητη της αστυνομιας Πατμου βγηκαν τα συμπερασματα για ενα τοπο που εχει να δει εγκλημα εδω και 20 χρονια . Το θεμα ειναι γιατι ομως προεκυψαν αυτες οι δυο παραβατικες περιπτωσεις και εγιναν και πρωτο θεμα ? Οσο αφορα τους εφοριακους εκει ειχαμε να κανουμε με μια περιπτωση ανθρωπου με προβλημα υγειας , οχι οτι δικαιολογειται αλλα δυστυχως ειχε το ακαταλογιστο στην δικια του περιπτωση , οσο αφορα την δευτερη περιπτωση με τον αστυνομικο ας διερευνηθει λιγο παραπανω ο υπερμετρος ζηλος που εξαντλει στο καθηκον ο εν λογω αξιωματικος και ποιος ειναι ο πραγματικος λογος που κρυβεται πισω απο την επιβολη του νομου με τοσο ζηλο με αποτελεσμα να πληρωνονται προστιμα γιατι σου λειπει το φαρμακειο απο το αυτοκινητο .
    Τιποτα δεν δικαιολογει ομως τις πραξεις . Αλλα οι λογοι υπαρχουν .

  4. …και καταθέστε οτιδήποτε έχει σχέση με παράβαση καθήκοντος,υπέρβαση ‘εξουσίας’,υπερβολική δόση άσκησης καθηκόντων απ όλους τους κατοίκους…..ναι έχετε δίκιο να φωνάζεται επειδή στοχοποιούνται γενικά και αόριστα όσοι …κατάγονται από το Νησί…ζητήστε επίσης ν ανοίξουν φάκελοι….εδώ και τώρα επίσημα καλέστε ΔΗΜΟΣΙΑ,έτσι θα κλείσετε όλες τις υπόνοιες που αφήνουν κάποιοι έντεχνα να αιωρούνται!!!!

  5. …και τα αναρχοκομουνια εχουν το δικαιωμα και το θρασος να τιμωρησουν απειλησουν τον κακο διοικητη? που βρεθηκαν τα αναρχοκομουνια στη Πατμο? κακες παρες κανουν μερικα παιδακια..ολα τα «σφαζουν» ολα τα παιζουν «θέατρο»…

    • Εφημερεύον Ψυχιατρείο ,κλινική,κάποια επίσκεψη κατ οίκον τέλος πάντων

      …από ειδικό….για την μανία καταδίωξης.Άλλος βλέπει να τον καταδιώκουν αριστεροί,άλλος Ωριλά,άλλος εγκληματίες…από ισοπέδωση και ρίξιμο στον ανεμόμυλο άλλο τίποτα.Ευτυχώς που έχει και αρκετούς Ιερομένους να διαβάσουν όσους δεν καλούν τα επείγοντα!!!!

  6. Παρανομία υπάρχει στο έπακρο (βαριά όχι και δεν γίνεται σε τόσο μικρό νησί και Μ αρέσει που κάποιοι το λένε σαν επιχείρημα λες και θα γινόταν να υπάρξει βαριά εγκληματικότητα). Εκεί που στην υπόλοιπη Ελλάδα μια περιοχή με 10 χωριά σε μεγάλη έκταση με συνολικό πληθυσμό 15 χιλιάρικα έχει ένα τμήμα με 10 αστυνομικούς που κάθονται, στην Πάτμο οι 10 αστυνομικοί έχουν περιστατικά κάθε μέρα. Από οικοδομικά (αρμοδιότητα ενός δήμου που παρανόμως δεν έχει συστήσει πολεοδομικό γραφείο) μέχρι καταγγελίες σε καθημερινή βάση για το οτιδήποτε. Κάνεις δεν έχει μαζί του έγγραφα ούτε καν ταυτότητα όταν πηγαίνει στην αστυνομία ή στο λιμενικό. Τα καταστήματα δεν έχουν τα πλέον απαραίτητα έγγραφα. Φωτιές βάζουν σε πολύ μικρά χωράφια από τον Οκτώβριο την στιγμή που στην υπόλοιπη Ελλάδα τα ξεχορταριαζουν και καίνε μόνο τα μεγάλα οικόπεδα. Τέτοια κακομαθησια, ακόμα και οι παλιοί. Οι γείτονες δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους και καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο για εργασίες κάθε μέρα, κατά τα άλλα τους φταίει ο διοικητής.

  7. Στο μεταξύ δεν έχει γραφεί καμία κλήση για κράνη ή φαρμακείο και όλοι το λένε σαν καραμέλα. Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο η παράνοια που πολλοί παραγγείλαν φαρμακείο και πυροσβεστήρες για τα αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία δεν έχει κάνει ποτέ ελέγχους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ