Επιστολή Γιώργου Χατζημάρκου στον Δήμαρχο Κω Γιώργο Κυρίτση (Συμμόρφωση για έργα ΕΣΠΑ… ‘Φάουλ’ για 7ο Δημοτικό)

13
819

 

Τη συμμόρφωση του Δήμου Κω στους δεσμευτικούς όρους δημοσιότητας των συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ έργων και δράσεων, ζητά ο Περιφερειάρχης

Επιστολή του κ. Γιώργου Χατζημάρκου στον Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση

Την τήρηση των δεσμευτικών από την ευρωπαϊκή νομοθεσία όρων προβολής και δημοσιότητας που αφορούν σε έργα που υλοποιούνται με την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή που απέστειλε στον δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση.

Αφορμή για την επιστολή συμμόρφωσης στην κοινοτική νομοθεσία – η μη τήρηση της οποίας επισύρει σημαντικές κυρώσεις από τα ευρωπαϊκά όργανα ελέγχου – απετέλεσε η πρόσκληση που εστάλη για τα εγκαίνια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω, στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στην συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και απουσιάζουν τα λογότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, σε κάθε έγγραφο ή ενέργεια δημοσιότητας (πρόσκληση, δημοσίευση στον Τύπο, διαφήμιση, εγκαίνια έργου, ανακοίνωση που απευθύνεται στο κοινό, κλπ) ο δικαιούχος οφείλει να αναφέρει την συγχρηματοδότηση από το εκάστοτε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και Ταμείο (ΕΤΠΑ, ΕΚΤ, Ταμείο Συνοχής), χρησιμοποιώντας την κατάλληλη σήμανση (Ευρωπαϊκή σημαία, λογότυπο του ΕΣΠΑ, λογότυπο του Ταμείου).

Η μη τήρηση των κανόνων δημοσιότητας εκ μέρους του δικαιούχου, που συχνά έχουν αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας και των όρων της απόφασης ένταξης της εκάστοτε πράξης, επισύρει σημαντικές κυρώσεις από τα όργανα ελέγχου, τόσο τα εθνικά όσο και τα ευρωπαϊκά και μπορεί να οδηγήσει σε δημοσιονομική διόρθωση.

Επισυνάπτεται η επιστολή με την οποία ο Περιφερειάρχης ζητά την τήρηση στο εξής των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις αποφάσεις ένταξης των έργων.

Η επιστολή:

epistoli

13 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ο ΡΟΔΊΤΗΣ εχθρός της Κω ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ αλλά δεν τον κάλεσαν... ΨΩΡΟΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ ο πονηρός μεταφορέας

      Τώρα περιμένουμε να καταγγείλει τον Κυρίτση, να κόψει και κανένα πρόστιμο και να συνεχίσει να το παίζει εξουσία. Σαμποτάρει ότι μπορεί να αναβαθμίσει την Κω όπως την μη υπογραφή της απόφασης για τις δημοτικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα τα πανάκριβα εισιτήρια από το ΚΤΕΛ, τα άβολα δρομολόγια για αεροδρόμιο από την πόλη, τα χωριά και τα ανύπαρκτα από το λιμάνι… λόγω των ψηφοφόρων του ΤΑΡΙΦΕΣ – ΚΤΕΛ.

      • ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΡΑ «Οίηση είναι η υπερβολική αυτοεκτίμηση. Όταν είσαι λίγος και καμαρώνεις γιατί έγινες «από φορτηγατζής Περιφερειάρχης».

        Όταν διαμαρτύρεσαι γιατί δεν σε κάλεσαν να κόψεις την κορδέλα και καμαρώνεις γιατί έχοντας τις αρμοδιότητες δεν δίνεις άδεια στην ΔΕΑΣ για δρομολόγια των Δημοτικών συγκοινωνιών με τα χωριά όπως έκανες για την Ρόδο. Η επιμονή του Μαχαιρίδη να μείνει ισόβια στην καρέκλα σε έκανε Περιφερειάρχη ΨΩΝΙΟ και όχι τα προσόντα σου…

    • Το τρίο καταστροφής της Κω, ο ψηλός ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ, ο Ροδίτης ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ και ο γραφικός Έπαρχος ο κατσαβίδιας ΧΑΛΚΙΔΙΟΣ

      Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΚΩ περιφερειάρχης Χατζηπαπάρας που μετά από το περυσινό καλοκαίρι που άρπαξε στην παραλιακή αυγά και ρουχάλες έγινε εχθρός της Κω, δεν φάνηκε ξανά λες και δεν υπάρχουν προβλήματα της αρμοδιότητας του στο νησί. Είναι απέναντι μας και μας την φυλά υπόγεια μαζί με τον άσχετο Έπαρχο Χαλκιδιό. Για το HOT SPOT έγιναν ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ και συνένοχοι στην επέκταση του για 2.500 ΛΑΘΡΟ.

  1. TO HOT SPOT ΠΥΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ.

    • Ο πονηρός ΡΟΔΊΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, εχθρός της Κω συναίνεσε στην επέκταση του ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ στο Πυλί για να μην γίνει νέο στην Ρόδο.

      Κατάφερε να αποφύγει την κατασκευή Hot spot στην Ρόδο. Με την στήριξη μερικών ηλήθιων από την Κω ετοιμάζεται η επέκταση του ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ που ήδη φιλοξενεί 2.000 λαθρομετανάστες για μόνιμη πλέον διαμονή και κλειστή φυλακή για επικίνδυνα στοιχεία…

  2. χατζημάρκο!!!!! κουκου! λίγα είναι τα ψωμιά σου! έρχεται ο μεγάλος και δεν θα ξέρεις πού να κρυφτείς! κατάλαβες;;;;;;

    • Περιφερειάρχης ο Νικητιάδης που ξεπούλησε τα πάντα για τους πελάτες του…. Θα φάει ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ..

  3. Η ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ
    ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑ ΆΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΌ ΕΓΩΙΣΜΌ ΚΑΙ ΈΠΑΡΣΗ
    ΝΑ ΤΟ ΈΧΕΤΕ ΥΠΌΨΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  4. το λαθος σου κ Χατζημάρκο είναι που πωλεμας τη Κω!! να ξέρεις οτι ο Κυριάκος δεν θέλει αμμορφωτους σαν και σένα υποψήφιους! ουτε για περιφερειαρχης δεν κάνεις!!καλά σου ε’ιναι τα κατσαβίδια για παραια!!

  5. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ..ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ …ΕΕΕΕΕΡΡΡΧΧΕΕΕΕΤΑΙΙ!!!!ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΤΕΤΟΙΟ,ΝΑ ΒΟΣΚΕΙ,ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΑΓΡΙΟΝΤΟΜΑΤΕΣ!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ