Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Στη Ρόδο θα κηδευτούν η μητέρα και η κόρη που έχασαν τη...

Στη Ρόδο θα κηδευτούν η μητέρα και η κόρη που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στην Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

0
1873

Στη Ρόδο αναμένεται να παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος μετά το πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου (στο ύψος της Αγίας Πελαγίας στην Κρήτη) όπου έχασαν τη ζωή τους ο 21χρονος Χρήστος και η 20χρονη Μαρία τρεις μέρες μετά τον αρραβώνα τους, όπως επίσης και η 45χρονη μητέρα της Μαρίας.

Μετά την κηδεία του Χρήστου Στεφανάκη που έλαβε χώρα χθες στη Χερσόνησο ραγίζοντας καρδιές, η αρραβωνιαστικιά του και η μητέρα της θα κηδευτούν σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου  στη Ρόδο τόπο καταγωγής της 45χρονης μητέρας της Μαρίας, Δέσποινας Παναγιωτάκη.

 


Ο 49χρονος Νίκος Κωστίδης και
η 45χρονη Δέσποινα Παναγιωτάκη

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πατέρας – Η 15χρονη αδελφή της Μαρίας στηρίζεται από ψυχολόγους

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας της Μαρίας νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη κατάσταση. Η  κατάσταση του 49χρονου από την πρώτη στιγμή κρίθηκε εξαιρετικά κρίσιμη ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος πατέρας φέρει σοβαρότατα τραύματα στην περιοχή της κοιλιάς και τον αυχένα με τους γιατρούς να προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν.

«Η κατάστασή του είναι κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα. Ωστόσο ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ. Τασσόπουλος.

Ο 49χρονος νοσηλεύεται, διασωληνομένος, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η 15χρονη κόρη της οικογένειας που επίσης επέβαινε στο μοιραίο αυτοκίνητο και νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη στο ΠΑΓΝΗ, και ακόμα δε γνωρίζει τίποτα για το χαμό της μητέρας και της αδελφής της.

Το νεαρό κορίτσι βρίσκεται σε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς, ενώ στο πλευρό της έχουν σπεύσει και συγγενείς από τον τόπο καταγωγής της οικογένειας, την Τήλο, προκειμένου να της συμπαρασταθούν και να είναι στο πλευρό της.

 

(Η 20χρονη Μαρία)

Μετά την κηδεία του Χρήστου Στεφανάκη που έλαβε χώρα χθες στη Χερσόνησο ραγίζοντας καρδιές, η αρραβωνιαστικιά του και η μητέρα της θα κηδευτούν σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου  στη Ρόδο τόπο καταγωγής της 45χρονης μητέρας της Μαρίας, Δέσποινας Παναγιωτάκη.

(Η 45χρονη Δέσποινα Παναγιωτάκη, μητέρα της Μαρίας)

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ – Η 15ΧΡΟΝΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ

 

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας της Μαρίας νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη κατάσταση. Η  κατάσταση του 49χρονου από την πρώτη στιγμή κρίθηκε εξαιρετικά κρίσιμη ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος πατέρας φέρει σοβαρότατα τραύματα στην περιοχή της κοιλιάς και τον αυχένα με τους γιατρούς να προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν.

(Ο 49χρονος Νίκος Κωστίδης και η 45χρονη Δέσποινα Παναγιωτάκη)

«Η κατάστασή του είναι κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα. Ωστόσο ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ. Τασσόπουλος.

Ο 49χρονος νοσηλεύεται, διασωληνομένος, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η 15χρονη κόρη της οικογένειας που επίσης επέβαινε στο μοιραίο αυτοκίνητο και νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη στο ΠΑΓΝΗ, και ακόμα δε γνωρίζει τίποτα για το χαμό της μητέρας και της αδελφής της.

Το νεαρό κορίτσι βρίσκεται σε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς, ενώ στο πλευρό της έχουν σπεύσει και συγγενείς από τον τόπο καταγωγής της οικογένειας, την Τήλο, προκειμένου να της συμπαρασταθούν και να είναι στο πλευρό της.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» εδώ

Πηγή: https://www.cretapost.gr/380904/polynekro-trocheo-mitera-ke-kori-efygan-stin-kriti-kidevonte-stin-rodo/

Στο πένθος και η Τήλος από το χαμό της μάνας και της κόρης

Στο πένθος και η Τήλος από το χαμό της μάνας και της κόρης

Συγκλονισμένη εμφανίζεται η Δήμαρχος της Τήλου της κ. Μαρία Καμμά που ήξερε πολύ καλά  την οικογένεια της άτυχης Μαίρης, μην μπορώντας ακόμη να συνειδητοποιήσει ότι από την μία στιγμή στην άλλη, ξεκληρίστηκαν τα μέλη της με τον πατέρα να δίνει μάχη για την ζωή του και την 15χρονη κόρη , που επέζησε , να προσπαθεί πλέον με την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη να επουλώσει τραύματα αλλά και εσωτερικές πληγές  που δύσκολα βέβαια θα θεραπευτούν.

«Ήταν μια οικογένεια αγαπητή στο νησί της Τήλου , ο Νίκος Κωστίδης μαζί με τη γυναίκα του, τη Δέσποινα και τις κόρες τους , τη Μαίρη και την Χριστίνα ζούσαν ήρεμα στο νησί εδώ και πολλά χρόνια . Αυτοδημιούργητοι και οι δύο, βιοπαλαιστές είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο νησί μας», αναφέρει η Δήμαρχος και προσθέτει . «Η οικογένεια συμμετείχε και  στα κοινά και όλο το νησί είναι συντετριμμένο, είναι τραγικό αυτό που συνέβη και είναι και για μένα δύσκολο να πιστέψω ότι δεν θα ξαναδώ το χαμόγελο της Δέσποινας και της κόρης της».

Μάλιστα η Δήμαρχος της Τηλου αναφέρεται και στο 23χρονο παλικάρι, τον αρραβωνιαστικό της Μαίρης που έφυγε και εκείνος πάνω στο τιμόνι για το δικό του μοναχικό ταξίδι μαζί όμως και στο θάνατο με την αγαπημένη του.
«Ο Χρήστος είχε έρθει εδώ το περασμένο καλοκαίρι και δούλευε μαζί με την κοπέλα του στην ταβέρνα της οικογένειας , στο λιμάνι της Τήλου. Μέσα σε λίγους μήνες τα πάντα άλλαξαν, «έφυγαν» και οι δύο.
Ενώ η καρδιά σφίγγεται όταν η κ. Καμμά αναφέρεται και στην μικρότερη κόρη  της οικογένειας και αδερφή της αδικοχαμένης Μαίρης , η οποία  στην καμπίνα του μοιραίου αυτοκινήτου και εγκλωβισμένη στα συντρίμμια , μπροστά στα μάτια της έχασε μάνα και αδερφή με τον πιο τραγικό τρόπο.

Σύμφωνα με την Δήμαρχο στον πλευρό της κοπέλας εκτός από τους παιδοψυχολόγους βρίσκονται ήδη οι δύο γιαγιάδες όπως επίσης και ο αδερφός της νεκρής μητέρας της.
«Τα λόγια είναι δύσκολο να βγουν. Η Χριστίνα είναι μαθήτρια της πρώτης λυκείου και στο σχολείο της όπως καταλαβαίνετε το κλίμα είναι βαρύ», αναφέρει η κ.  Μαρία Καμμά.

O Νίκος Κωστίδης που δίνει τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και η άτυχη σύζυγός του

O Νίκος Κωστίδης που δίνει τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και η άτυχη σύζυγός του

ΣΤΗ ΜΕΘ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από μία δύσκολη χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται ο πατέρας, της νεκρής κοπέλας και ένας εκ των πρωταγωνιστών του φριχτού τροχαίου. Ο ίδιος επέβαινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε το παλικάρι που επρόκειτο να παντρευτεί την κόρη του και τελικά δεν πρόλαβε.

Ο πατέρας της νεκρής κοπέλας είναι μία ακόμη τραγική φιγούρα αφού που εκτός από την κόρη του, έχασε και τη γυναίκα του που επέβαινε στο μοιραίο αυτοκίνητο και εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης υπέκυψε ακαριαία στα τραύματα της.

Η τραγωδία όμως για την οικογένεια της Μαίρης δεν τελειώνει εδώ καθώς στο ίδιο αυτοκίνητο, στο πίσω κάθισμα ήταν και το 15χρονο κορίτσι, το τέταρτο μέλος της οικογένειας που είχε έρθει από την Τήλο για να συναντηθεί με την οικογένεια του 23χρονου μέλλοντα γαμπρού τους.

Το κορίτσι υπέστη κατάγματα στη λεκάνη παρακολουθείται από ορθοπεδικούς και έπειτα από τις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις στις οποίες και υπεβλήθη χθες, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, σε αιμοδυναμικά σταθερή κατάσταση.

Το κορίτσι έζησε την πιο φριχτή τραγωδία στα 15 της χρόνια, χάνοντας μάνα και αδερφή, ενώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της βρέθηκαν και βρίσκονται ψυχολόγοι για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης καθώς ανθρώπινος νους είναι δύσκολο να συλλάβει όλα όσα διαδραματίστηκαν μπροστά στα αθώα μάτια του.

Είναι χαρακτηριστική δήλωση διασώστριας του ΕΚΑΒ που φθάνοντας στον τόπο του δυστυχήματος, αντίκρισε το κορίτσι να βρίσκεται μέσα σε μία καμπίνα ενός Ι.Χ με τρείς νεκρούς, μεταξύ των οποίων η μάνα και η αδερφή της ενώ άλλη ανατριχιαστική λεπτομέρεια ότι στο πλευρό της ήταν και ο πατέρας της που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους δύο τραυματίες, ένας εκ των οποίων υπεβλήθη σε δύσκολη και πολύωρη χειρουργική επέμβαση χθες το απόγευμα, νοσηλεύονται στη χειρουργική κλινική και βρίσκονται υπό διαρκή παρακολούθηση.
Την ίδια ώρα σπαρακτικά είναι και τα μηνύματα αποχαιρετισμού των νεκρών στον βωμό της ασφάλτου. Ειδικά για τους αδικοχαμένους φοιτητές, το μελλόνυμφο ζευγάρι τον Χρήστο και την Μαίρη του, το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από συγκλονιστικά μηνύματα αποχαιρετισμού των δύο νέων που δεν πρόλαβαν να χαρούν την ζωή τους.
Μεταξύ αυτών είναι χαρακτηριστική και η μαντινάδα που έστειλε αναγνώστης στο neakriti.gr:

«Στον Άδη σμίγουν οι νεκροί και εκεί θα ανταμωθείτε….. που δεν υπάρχει χωρισμός να ξαναγαπηθείτε….Σε άσπρα φέρετρα θα δουν όλοι την παντρειά σας που ήτανε τα όνειρα και η ζωή μπροστά σας…
Σε θάνατο απάντρευτου μοιράζουν μπομπονιέρες μα λείπουνε οι μπαλοθιές τα στέφανα και η βέρες!!!! Ο Θεός να σας έχει σε καλό τόπο όλη η Κρήτη πενθεί…Ο Θεός να σας αναπαύσει!!! και τις τρεις αδικοχαμένες ψυχές!!!!!3 Μαντινάδες για αυτό το θρήνος!!!!!»
(πηγή: neakriti.gr)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ