«Πολιτική απάτη οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στην Κάλυμνο για το μεταφορικό ισοδύναμο» |«Κύριε Τσίπρα επιτέλους, Σοβαρευτείτε και Φύγετε»

4
457

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την Κάλυμνο για το μεταφορικό ισοδύναμο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εξαγγελία για καθολική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου αποτελεί μία ακόμα πολιτική απάτη αυτής της Κυβέρνησης η οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά».

Πλήρης Δήλωση


«Για τον κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν όρια στην πολιτική απάτη. Το επιβεβαίωσε στην Κάλυμνο με προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες οι οποίες δεν έχουν καμία βάση.

Ενταφίασε οριστικά τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. και δήλωσε ότι αν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. και στο μεταφορικό ισοδύναμο, θα επέλεγε το δεύτερο. Είναι πλέον προφανές ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών αλλά και η υπερφορολόγηση ήταν επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η δε εξαγγελία για καθολική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου αποτελεί μία ακόμα πολιτική απάτη αυτής της Κυβέρνησης. Και αυτό γιατί σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς η εφαρμογή του απαιτεί ένα ποσό της τάξεως των 400 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση.  Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι προχώρησε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. για να εισπράξει 85 εκ. ευρώ και την ίδια στιγμή έχει τη δυνατότητα να δώσει υπό μορφή παροχών 400 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη και χονδροειδή προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών.Ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. ήταν το αναπτυξιακό και συγκριτικό πλεονέκτημα της νησιωτικής οικονομίας και ότι η κατάργηση τους θα αυξήσει το κόστος ζωής στα νησιά. Τις συνέπειες αυτής της επιλογής θα κληθούν να τις αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες αλλά και ο τουρισμός μας, αφού το τουριστικό προϊόν στα νησιά του Αιγαίου θα γίνει πιο ακριβό και λιγότερο ανταγωνιστικό».

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Δρ. Στέφανος Δράκος – πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.:

«Κύριε Τσίπρα επιτέλους, Σοβαρευτείτε και Φύγετε»

«Κύριε Τσίπρα δυστυχώς για εσάς το πάθημα έγινε μάθημα στον Ελληνικό λαό. Δυστυχώς για εσάς τα πράγματα είναι απόλυτα σαφή, ξεκάθαρα. Είστε άρχοντας της ψευτιάς και της υποκρισίας.

Τολμήσατε να επισκεφθείτε στην Κάλυμνο της Δωδεκανήσου, χωρίς ίχνος ντροπής, μόλις πέντε (5) ημέρες μετά την εφαρμογή της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. που εσείς ψηφίσατε (!)

Μόλις πέντε (5) ημέρες μετά ανακηρυχθήκατε επίτιμος δημότης Καλύμνου προφανώς για να σας … συγχαρούν (!) για την εξαιρετική επιτυχία σας, να θυσιάζετε ξανά και ξανά με ανεξάντλητη ευκολία τα Δωδεκάνησα, που αν είναι δυνατόν, σας επικροτούν κιόλας.

Μιλάτε για νησιώτες που φυλάγουν Θερμοπύλες. Μιλάτε για ανθρώπους που με πείσμα και αποφασιστικότητα δίδουν μάχη να κρατήσουν τον τόπο όρθιο. Μιλάτε για τις πολιτικές του παρελθόντος που οδήγησαν στη δημιουργία των σημερινών προβλημάτων. Είπατε πως καλές είναι οι εξαγγελίες, αλλά καλύτερα είναι να υλοποιούνται.

Μα κύριε Τσίπρα ακούτε τι λέτε;

Γνωρίζεστε σε ποιους απευθύνεστε;

Κύριε Τσίπρα για ποια συνολική πολιτική αντιμετώπιση της νησιωτικότητας μιλάτε; Εσείς θανατώσατε τα νησιά. Εσείς καταργήσατε τον μειωμένο Φ.Π.Α. στο ίδιο ακριβώς νησί που μιλάτε για μαχητές (!), στην Κάλυμνο.

Εσείς γεμίσατε την Κω μετανάστες και την εγκαταλείψατε. Εσείς δεν έχετε πληρώσει ακόμη τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από το σεισμό στην Κω. Εσείς είστε που ξεχάσατε τη φουρτουνιασμένη Σύμη.

Κύριε Τσίπρα εσείς είστε ο ίδιος άνθρωπος που τον Ιανουάριο του 2015 λέγατε από τη Ρόδο «Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Η τρόικα φεύγει», «Γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Τελεία και παύλα». Και όμως, εσείς είστε αυτός που υπογράφεται το ένα μετά το άλλο τα μνημόνια. Εσείς είστε εκείνος που πλειστηριάζετε ακόμη και την πρώτη κατοικία.

Εσείς τολμάτε να μιλάτε για μεταφορικό ισοδύναμο, για επιδόματα; Εσείς που τα καταργείτε αύριο στη Βουλή με νέο πολυνομοσχέδιο;

Είπατε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Εγώ σας λέω ότι ήρθε η ώρα να πάρετε δρόμο.

Κύριε Τσίπρα, ας σας θυμίσει κάποιος πως απευθύνεστε σε ανθρώπους όχι σε μαριονέτες. Ας σας θυμίσει κάποιος ότι μιλάτε σε όντα σκεπτόμενα, σε ανθρώπους οξυδερκείς, όχι σε πιόνια. Ας σας τονίσει κάποιος πως λαμβάνετε αποφάσεις που επηρεάζουν ανθρώπινες ζωές, δεν παίζεται στα ζάρια.

Κύριε Τσίπρα επιτέλους, Σοβαρευτείτε και Φύγετε».

 

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ. Στέφανος Δράκος – πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.:

«Ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του

βγάζουν στο σφυρί και την πρώτη κατοικία»

«Η κυβέρνηση που θυσιάζει τον Ελληνικό λαό, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, στο βωμό της παραμονής της στην εξουσία, σε λίγες ώρες φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση, πολυνομοσχέδιο εξακοσίων (600) σελίδων, με πενήντα (50) νέα μέτρα, προκειμένου να επιτύχει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Θυσιάζει ξανά και ξανά τον Ελληνικό λαό και αποφασίζει εν μία νυκτί να του στερήσει ακόμη και την πρώτη κατοικία, το σπιτικό του.

Η κυβέρνηση του εμπαιγμού, που δια του πρωθυπουργό της Αλέξη Τσίπρα, μιλούσε πριν από λίγες ώρες στην Κάλυμνο για χορήγηση επιδομάτων και στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο για έτος δικαίωσης του Ελληνικού λαού, φέρνει προς ψήφιση κατά πάσα πιθανότητα αύριο, Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων (ενώ μιλά για τη μεγάλη επιτυχία της (!), να αυξήσει τον προϋπολογισμό για τα οικογενειακά επιδόματα από τα 650 εκατ. στα 910 εκατ. ευρώ), αλλά και διατάξεις περιορισμού των λιγοστών φοροαπαλλαγών που είχαν απομείνει στην Ελλάδα (!)

Η κυβέρνηση των απατηλών υποσχέσεων οδηγεί τους Έλληνες σε νέο ανυπολόγιστο θρίλερ. Ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του, ενσωματώνουν στο πολυνομοσχέδιο διάταξη σύμφωνα με την οποία βγάζουν στο σφυρί, ακόμη και για πενιχρά χρέη προς το Δημόσιο, πρώτες κατοικίες και μάλιστα όσο, όσο (!)

Την ίδια ώρα η σύζυγός του, που επιστρατεύτηκε στο πλαίσιο της επικοινωνιακής τους πολιτικής, υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήρε την εξουσία». Και ειλικρινά αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε στον Ελληνικό λαό, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την κα Μπαζιάνα, λάμβανε και την εξουσία…!

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

NOΔΕ ΝΔ: Απαιτεί πραγματικά περίσσιο θράσος, λίγες μόνον ημέρες μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ …

που καταδίκασε ακόμα 27 νησιά, οι συγκυβερνήτες Τσίπρας και Καμμένος, να τολμούν να επισκεφθούν την χαρακτηρισμένη ως σεισμόπληκτη Κάλυμνο και την Ψέριμο για την εορτή των Θεοφανείων.

Παρά τις κούφιες δημόσιες δεσμεύσεις τους για δήθεν προσπάθειες διατήρησης του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, το κατάργησαν μονοκονδυλιά, θυσιάζοντας τους ακρίτες του Αιγαίου για να ευημερήσουν οι αριθμοί.

Αφάνισαν ένα δικαίωμα των νησιωτών που η ΝΔ διατήρησε με νύχια και με δόντια και το υπερασπίστηκε απέναντι στους δανειστές, αντιλαμβανόμενη την ύψιστη σημασία του για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Ανήμερα των Θεοφανείων, οι δύο συγκυβερνήτες στάθηκαν απέναντι από τους Καλύμνιους, απογόνους των υπερήφανων σφουγγαράδων, και ανερυθρίαστα αράδιασαν νέες κάλπικες υποσχέσεις με τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει νέο πρόγραμμα δήθεν επιδοματικής βοήθειας για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις και τις εμπορικές μεταφορές από και προς τα νησιά της χώρας.

Τόλμησε να κοιτάξει στα μάτια τους νησιώτες τάζοντας δήθεν επιδοτήσεις για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όταν η πλειονότητα αποκλείστηκε από το έκτακτο επίδομα-αντίδωρο για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Kαι βέβαια δεν παράλειψε να τάξει δήθεν οικονομική στήριξη στους εμπόρους για την μεταφορά αγαθών από και προς τα νησιά, αφού πρώτα τους αφαίμαξε αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο την θηλιά που έχει περάσει στο λαιμό τους.

Ο άνθρωπος αυτός που από το περασμένο Σάββατο, είναι επίτιμος δημότης Καλύμνου, έχει αποδειχθεί ένας αδίστακτος και επικίνδυνος πρωθυπουργός για τα νησιά μας.

Γι’ αυτό και δεν έτυχε μαζί με τον συγκυβερνήτη του, της θερμής αποδοχής που ήλπιζαν από τους Καλύμνιους ώστε να την χρησιμοποιήσουν επικοινωνιακά, αδιαφορώντας για την ουσία.

Οι δύο συγκυβερνήτες θα γραφτούν στην ιστορία ως οι καταστροφείς των νησιών και όσα τερτίπια κι αν χρησιμοποιήσουν δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποτινάξουν από πάνω τους την τεράστια ευθύνη για την ισοπέδωση των νησιών μας.

Xαράλαμπος Κόκκινος: «Τα αιτήματα των νησιωτών μας είναι δίκαια και οι διεκδικήσεις τους ρεαλιστικές»

«Τα αιτήματα των νησιωτών μας είναι δίκαια και οι διεκδικήσεις τους ρεαλιστικές. Η Κυβέρνηση οφείλει να τα ικανοποιήσει. Να κάνει το όραμα πράξη και τη σκέψη έργο και να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της»

Τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου στη σύσκεψη και στο χαιρετισμό του την ημέρα των Θεοφανείων στην Κάλυμνο παρουσία του πρωθυπουργού και κυβερνητικού κλιμακίου

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια στις 6.1.2018 στο νησί της Καλύμνου ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Δήμου Καλυμνίων και μετά από ενημέρωση που έλαβε από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας για την έλευση του πρωθυπουργού και κυβερνητικού κλιμακίου στο νησί της Δωδεκανήσου.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο κ. Χ. Κόκκινος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δήμο Καλυμνίων, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου, του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή και του υφυπουργού κ. Σαντορινιού, των βουλευτών Δωδεκανήσου Γάκη και Καματερού, του επάρχου κ. Θεμέλαρου, αυτοδιοικητικών στελεχών και φορέων του νησιού.

Ο κ. Χ. Κόκκινος τοποθετούμενος στη σύσκεψη αλλά και στο σύντομο χαιρετισμό του στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε, ο κ. Χ. Κόκκινος έθεσε ζητήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου (αύξηση συντελεστών Φ.Π.Α., υποστελέχωση Υπηρεσιών, μεταναστευτικό, μεταφορές, υγεία, παιδεία κ.λπ.), αναφέρθηκε σε αναπτυξιακές δράσεις που αφορούν την Κάλυμνο και τα γειτονικά σε αυτό νησιά και ζήτησε την επίσπευση της υλοποίησης των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Συγκεκριμένα επισήμανε:

«Οι νησιώτες μας γατζωμένοι στα βράχια του Αιγαίου κρατούν Θερμοπύλες και την ελληνικότητα του Αιγαίου μας. Είναι λογικές οι προσδοκίες τους και δίκαιες οι διεκδικήσεις τους. Ο αγώνας και οι αγωνίες τους για ένα καλύτερο μέλλον επιβάλλεται από τις σύγχρονες ανάγκες και από την ιστορική παρακαταθήκη. Η Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί δίπλα τους, διότι η κοινωνική συνοχή των νησιών μας διατηρείται οριακά πλέον!! Απαιτείται εγρήγορση και υλοποίηση των κυβερνητικών ανακοινώσεων. Η σκέψη να γίνει πράξη και το όραμα έργο.

Οι Έλληνες με ενότητα έχουμε αποδείξει ότι προχωρούμε μπροστά και με επιτυχία. Αυτήν την ενότητα διαφυλάσσουμε και στην ακριτική περιοχή μας που προσφέρει πολλά αντιμετωπίζοντας το μεταναστευτικό, διατηρεί σε υψηλούς ρυθμούς την τουριστική μας βιομηχανία και αναζητά λύσεις στα προβλήματα που εμφανίζονται, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν το κοινωνικό κράτος, δηλαδή παιδεία, υγεία, μεταφορές, κοινωνική μέριμνα.

Οι νησιώτες μας αξίζουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον και η κυβέρνηση οφείλει να συμπαρασταθεί και να στηρίξει τις προσπάθειες και τα αιτήματά τους.»

  • Εντός τού διμήνου Φεβρουαρίου – Μαρτίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αναπτυξιακό συνέδριο τής περιοχής μας και ενδεχόμενα να υπάρχουν δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις, μία στη Ρόδο και μία στη Σύρο.

  • Πριν την έλευση του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κάλυμνο, ο κ. Χ. Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο κ. Γαλουζή για θέματα που αφορούν το Δήμο Καλυμνίων.

 

  Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου:

                                                 Χαράλαμπος Κόκκινος

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. άντε βρε απο δω αληταράδες της ΝΔ και των οφσορ που κατακλέψατε την Ελλάδα τόσα χρόνια και ζητάτε τα ρέστα. Αϊ σιχτιρ πιο

  2. Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι μολις εφυγαν…οι συνδημοτες των Καλυμνιων,Τσιπρας,Καμμενος….αυξηθηκαν τα καυσιμα.Πηραν τα πανω τους.

    • Φυγετε ρε Αλεξη !!!!Δεν τους λυπαστε ;;;;Εχουνε 3 χρονια να φανε απο τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ και κοντευουν να σκασουν απο το κακο τους;;;;;φυγετε ρε…..δεν τους λυπαστε ;;;;; Βλεπουν τα δισεκατομυρια που μαζεψατε και δινετε στους συνανθρωπους μας που εχουν πιο πολυ αναγκη και κοντευουν να…σκασουν που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ !!Φυγετε ρε Αλεξη θα …τρελλαθουνε που τα…βλεπουνε και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ !!! Φυγετε ρε Αλεξη θα τους τρελλανετε τους Κονσολες και τους Δρακους……ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ στον ΛΑΟ δεν το βλεπετε οτι ΑΥΤΟΙ τα θεωρουνε ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ …..θα τους σκασετε !!!Φυγετε Αλεξη δεν ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ οι ΚΛΕΦΤΕΣ…… ΦΥΓΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΝΕ!!! αλλιως θα ….σκασουνε απο το κακο τους !!!

  3. εχετε λοιμάξει ακροδεξιά φασιστάκια της ΝΔ υπομονή γιατι θα κάνετε καιρό να δείτε εξουσία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.