ΒΙΝΤΕΟ: Ο Δ. Διακομιχάλης σε ΑΝΤ1 & Κontra για επεισόδια με πυροβολισμούς κατά Ελλήνων αλιέων, από πληρώματα τουρκικών ακταιωρών

0
844

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Χρήστου Μαζανίτη που αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων το τελευταίο χρονικό διάστημα, με  την τρομοκράτηση των Ελλήνων αλιέων από τούρκικές ακταιωρούς, αλλά και σε δηλώσεις του τέως Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη ,παρουσιάστηκε χθες Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με το Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο τέως πρώην δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης μίλησε για δύο περιστατικά με πυροβολισμούς στην περιοχή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Δύο φορές οι Τούρκοι παρενόχλησαν και θεωρώντας ότι η περιοχή όπου βρίσκονταν οι Έλληνες ψαράδες, είναι τουρκική, πυροβόλησαν για εκφοβισμό»,

Επίσης είπε ότι «Τα τουρκικά σκάφη προτρέπουν τους Έλληνες ψαράδες να φύγουν από την περιοχή λέγοντας πως εδώ είναι τουρκικά χωρικά ύδατα, αντιδρούν οι ψαράδες μας, γίνονται πολλές φορές ναυμαχίες στην κυριολεξία».

Τέλος αποκάλυψε πως μόνο το 2017 οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων ξεπέρασαν τις 1.000.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης στην εκπομπή «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» στην τηλεόραση Kontra channel (video).

631
Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

 

Στην εκπομπή «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» με τους δημοσιογράφους Μάκη Κουρή και Σπύρο Γκουτζάνη  στο τηλεοπτικό κανάλι kontra channel,ήταν προσκεκλημένος o τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, χθες Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018.

Ο τέως Δήμαρχος μίλησε εκτενώς για την κατάσταση που βιώνουν οι  αλιείς της Καλύμνου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και τα προβλήματα που τους δημιουργούν οι γείτονες με τις προκλητικές του ενέργειες, ζητώντας την παρέμβαση της πολιτείας για την προστασία τους.

Επίσης μίλησε για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κάλυμνος, για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, για την αναρρίχηση που έχουν αναδείξει την Κάλυμνο σε παγκόσμιο προορισμό, αλλά και για τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στην πρόσφατη του επίσκεψη στo νησί.

Αυξάνονται τα μέτρα επιτήρησης στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων από Ελληνικής πλευράς.

Μετά τις προκλητικές ενέργειες των γειτόνων το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τις κραυγές αγωνίας από πλευράς των ψαράδων τις Καλύμνου για τις παρενοχλήσεις που δέχονται καθημερινά από τα τουρκικά σκάφη ακτοφυλακής, σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr αυξάνονται  τα μέτρα επιτήρησης από Ελληνικής  πλευράς.

Σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) ΠΑΘ ΛΣ 070 «Ρω».

Το ΠΑΘ ΛΣ 070 «Ρω» είναι τύπου “Saar-4” έχει μήκος 58 μέτρα και πλάτος  7,62 ενώ η ταχύτητα που αναπτύσσει είναι 34,5 κόμβοι. Το προβλεπόμενο πλήρωμα του είναι 28 άτομα.

Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στην περιοχή και ελλιμενιζόταν στο λιμάνι της Καλύμνου το  Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ 090) «Γαύδος». Η «ναυαρχίδα» του Λιμενικού Σώματος .

Τα εν λόγω σκάφη έρχονται να ενισχύσουν τις περιπολίες που εκτελούν τα περιπολικά σκάφη των Λιμεναρχείων Καλύμνου, Κω και Λέρου

Εκτός των σκαφών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στην  ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εκτελεί περιπολίες αυτό το διάστημα ,η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού  Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο λιμανι Καλύμνου-Φώτο αρχείου.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ