Η Κάλυμνος τίμησε τους ήρωες των Ιμίων παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου| Το στεφάνι & το σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής (ΦΩΤΟ-video)

1
745

Την Κάλυμνο επισκέφτηκε σήμερα Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018,λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από το Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο ΠΝ  Νικόλαο Τσούνη και παρέστη στο αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου της Πόθιας, και στην επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε στο ηρώο των 3 ηρώων  αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 22 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Πριν την επίσκεψη του στην Κάλυμνο, επιβαίνοντας στην Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ που περιπολούσε στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων προέβη στη ρίψη στεφάνου στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους οι 3 Αξιωματικοί του ΠΝ.

Βέβαια εντύπωση προκαλεί από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο την ώρα που ο Πάνος Καμμένος  προβαίνει στη ρίψη στεφάνου, στο βάθος και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων διακρίνεται σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των 3 Αξιωματικών  ΠΝ στην Κάλυμνο δήλωσε :

Είμαστε εδώ μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΝ κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Καλύμνου για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα, την  εθνική κυριαρχία, τους Έλληνες και τις Ελληνίδεςπολίτες .

Είμαστε εδώ στην Κάλυμνο ,την Κάλυμνο που τίμησε τους Αξιωματικούς ΠΝ με αυτό το εξαιρετικό μνημείο και πριν έλθουμε με τον Αρχηγό ΓΕΝ και με το πλοίο  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ το οποίο βρίσκεται στην περιοχή και εκτελεί καθήκοντα περιπολίας σε καιρό ειρήνης αλλά με συνθήκες πολέμου καθημερινώς υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας μας και τα εθνικά χωρικά ύδατα. Ρίξαμε στέφανο στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους ,εκ μέρους όλου του Ελληνικού λαού τιμούμε τους ήρωες, τιμούμε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, αλλά τιμούμε παράλληλα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Αξιωματικούς υπαξιωματικούς, στρατεύσιμους και εθνοφύλακες οι οποίοι αποτελούν συνέχεια των ηρώων.

Γιατί η δύναμη του έθνους μας  του ελληνικού είναι ακριβώς αυτό ότι εμείς πολεμούμε υπέρ βωμών και εστιών, πολεμούμε υπερασπιζόμενοι τα ιερά και όσια της πατρίδας μας. Δεν έχουμε επεκτατικές δράσεις δεν θέλουμε όμως να έχουμε αφύλακτα τα σύνορα μας  δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχία. Αυτό είναι ξεκάθαρο  Στέλνουμε μήνυμα ειρήνης αλλά παράλληλα και μήνυμα αποτροπής σε οποιοδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εδαφική μας ακεραιότητα .

Δείτε το σχετικό video του kalymnos-news.gr με τις δηλώσεις του Υπουργού.

Η Κάλυμνος τίμησε σήμερα Κυριακή τους ήρωες των Ιμίων παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.(video)

Η Κάλυμνος, σήμερα Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 , παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου της Πόθιας, τίμησε την μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 22 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Στη Θ. Λειτουργία που προηγήθηκε και στο Αρχιερατικό μνημόσυνο  που ακολούθησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ.κ Παΐσιος

Παρών στο Αρχιερατικό μνημόσυνο  και στο τρισάγιο που ακολούθησε στο μνημείο  των 3 Αξιωματικών ΠΝ, ο Υπουργός  Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΝ  Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ

Παρούσες οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Καλύμνου.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δ.Διακομιχάλης, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι

Από την Περιφέρεια ο έπαρχος  Κω Γ.Χαλκιδιός και ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς

Από Στρατιωτικής πλευράς ο Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από το 5/42 ΣΕ.

Από πλευράς Ναυτικού ο Κυβερνήτης της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και αντιπροσωπεία Αξιωματικών ΠΝ.

Ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης  με αντιπροσωπεία στελεχών και ο Διοικητή τους ΑΤ Καλύμνου Αστυνόμος Β’ Ευάγγελος Καραθάνος .

Καθηγητές ,δάσκαλοι, οι σημαίες των σχολείων ,πολλοί μαθητές, πρόσκοποι και πολύς κόσμος.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού  μνημόσυνου, ο καθηγητής Μουσικής Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, εκφώνησε μία εμπνευσμένη , στοχευμένη  και άκρως ενδιαφέρουσα  ομιλία, που  συγκίνησε και σίγουρα τόνωσε το πατριωτικό συναίσθημα.

Το εκκλησίασμα στη συνέχεια έψαλε τον Εθνικό ύμνο.

 

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Ακολούθησε η μετάβαση στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών μπροστά από το Λιμεναρχείο, όπου εψάλη τρισάγιο.

Στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων. Στεφάνια κατά σειρά κατέθεσαν ο Μητροπολίτης Παίσιος , ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος,  ο Αρχηγός ΓΕΝ  Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ,ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, εκ μέρους της Περιφέρειας ΝΑ ο Περιφερειακός  σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ποθητός Μαγκούλιας, εκ μέρους του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης, , ο διοικητής του ΑΤ Καλύμνου Αστυνόμος Β΄Ευάγγελος Καραθάνος, ο Πρόεδρος των  Εφέδρων Αξιωματικών Ιωάννης Νομικάριος

Δείτε το σχετικό video και φωτογραφίες

Ακολούθησε προσκλητήριο των 3 νεκρών Αξιωματικών ΠΝ

Συγκινητική ήταν η σκηνή με  μικρά παιδιά ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές της Καλύμνου, που πλαισίωναν το μνημείο των πεσόντων Αξιωματικών κρατώντας φωτογραφίες των 3 Αξιωματικών του ΠΝ Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού.

Μία εκδήλωση τιμής και μνήμης με την παρουσία πολύ κόσμου που έκλεισε με τη δημοτική Φιλαρμονική να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο και στρατιωτικό άγημα να αποδίδει τιμές.

Πηγη: kalymnos-news.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. εκλ@σε πατατες ο χ@στης οταν πηγε κοντα στα Ιμια και δεν τον αφησαν οι ΤΟΥΡΚΟΙ…. καλα του εκαναν…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ