Καταδίκη 40χρονου, που δάγκωσε και έκοψε τον δείκτη 62χρονου!

0
83

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή, όπως και πρωτοδίκως, καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, απορριπτόμενου του αιτήματός του, για αναγνώριση ελαφρυντικών, ένας 40χρονος, κάτοικος Καρπάθου, που κρίθηκε ένοχος πρόκλησης σωματικής βλάβης σε 62χρονο συντοπίτη και συνάδελφό του, σε σωματείο φορτοεκφορτωτών.
Ο κατηγορούμενος προκάλεσε μόνιμη αναπηρία στον 62χρονο, κόβοντάς του τον δείκτη από το αριστερό του χέρι με τα δόντια του, για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα για την τύχη δύο ευρώ από φιλοδωρήματα!
Ο ίδιος, όπως ανέφερε χθες στην αγόρευσή του ο συνήγορός του κ. Μηνάς Τσέρκης, που τον εκπροσώπησε δια πληρεξουσίου στη δίκη, διατείνεται ότι ο λόγος της συμπλοκής του με το θύμα ήταν διότι εθίχθη η τιμή και η υπόληψή του.
Ο 62χρονος, που υποστήριξε αρχικά, ότι ο δράστης δεν είχε πρόθεση και δεν σκόπευε να του κόψει το δάκτυλο αλλά ήταν κάτι που έγινε πάνω στον καβγά, χθες ενώπιον του δικαστηρίου τόνισε ότι θέλει να κριθεί αθώος.
«Να τα βρεί από τον Θεό ή από αλλού εγώ δεν θέλω να καταδικαστεί» είπε, ενημερώνοντας ότι έχει παραιτηθεί της αγωγής, που του άσκησε και τονίζοντας ότι δεν θέλει να επαναφέρει στην μνήμη του τα όσα θλιβερά είχαν συμβεί.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Την 21η Δεκεμβρίου 2009 περί ώρα 11:30, ο Ν. Ν. βρισκόταν στο γραφείο του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Καρπάθου, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα.
Στο γραφείο του Σωματείου βρισκόταν και ο πρόεδρος Α. Μ. του Ν., ο οποίος τηλεφώνησε στον Μ. Π., προκειμένου να τον ρωτήσει για την απώλεια χρημάτων, την οποία είχε επανειλημμένως διαπιστώσει σε τακτά χρονικά διαστήματα από το ταμείο φιλοδωρημάτων των φορτοεκφορτωτών.
Μετά την παρέλευση είκοσι περίπου λεπτών από την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής κλήσης, προσήλθε ο Μ. Π. στο γραφείο του σωματείου, όπου ο πρόεδρος Α. Μ. του έκανε συστάσεις, να μην επαναλάβει την παρακράτηση μέρους των φιλοδωρημάτων από το κοινό ταμείο που διατηρεί το σωματείο, γεγονός το οποίο είχε καταγγείλει στον πρόεδρο του σωματείου ο Ν. Ν..

Ο Μ. Π., ενοχληθείς εντόνως από την καταγγελία, σήκωσε μία καρέκλα και την έριξε προς το μέρος του Ν. Ν. και του επιτέθηκε, πιάνοντάς του το αριστερό χέρι και δαγκώνοντας με το στόμα του τον δείκτη με δύναμη, με αποτέλεσμα να κόψει το δάκτυλο και στη συνέχεια να το φτύσει στο έδαφος. Το πρόσωπό του γέμισε με αίμα από το κομμένο δάχτυλο του θύματος.
Στη συνέχεια, ο Ν. Ν. μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, όπου και διαπιστώθηκε η απώλεια της πρώτης φάλαγγας του δείκτη αριστερής χειρός. Η αναπηρία του παθόντος χαρακτηρίστηκε από τον ιατροδικαστή ως μόνιμη.
Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος λογομάχησε αρχικά με τον Ν. N., καθώς ο τελευταίος τον συκοφάντησε με τις ψευδείς καταγγελίες του προς τον πρόεδρο του σωματείου, ενώ στη συνέχεια μεταξύ εκείνου και των Μ. N. και Α. Μ. σημειώθηκε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μ. Π. αμυνόμενος στα χτυπήματα που του κατέφεραν, χωρίς να το καταλάβει, δάγκωσε το δάχτυλο του Ν. Ν..

Ο κ. Τσέρκης στην αγόρευσή του, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο εντολέας του έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη στιγμή κι ότι δάγκωσε το δάκτυλο του θύματος διότι πίστεψε ότι θα τον τραυμάτιζε σε γυάλινο μάτι που φέρει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ