Ίμια: «Στην ουσία εμείς φύγαμε από ένα δικό μας έδαφος και παραχωρήσαμε το δικαίωμα στην Τουρκία να λέει ότι φύγαμε από ένα έδαφος που θεωρεί δικό της…»

2
825

Ο Διεθνολόγος-Δημοσιογράφος Δημήτρης Απόκης για τις τελευταίες εξελίξεις στα Ίμια στο ΑΙΓΑΙΟ TV

«Πολύ σοβαρό περιστατικό, χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις του πλοιάρχου του ΓΑΥΔΟΣ αποφύγαμε τα χειρότερα, μιας και το τουρκικό σκάφος πήγε να το χτυπήσει ακριβώς στη μέση αποσκοπώντας στη βύθισή του και σήμερα θα είχαμε πολύ χειρότερες εξελίξεις…»

Τόνισε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «3 στο Αιγαίο» που συμπαρουσιάζουν η  Ειρήνη Χαλκίτη και η Νίκη Ρείση στο ΑΙΓΑΙΟ TV, ο δημοσιογράφος-διεθνολόγος Δημήτρης Απόκης.

Πρόκειται-συνέχισε για μια πολύ καλά σχεδιασμένη στρατηγική από την Τουρκία για συνεχή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

-Έχουμε μια de facto συμφωνία κατάπαυσης στα Ίμια, εμείς συμφωνήσαμε να μην πλησιάζουν τα ελληνικά καράβια στα Ίμια και η Τουρκία να αποσύρει τα δικά της καράβια από την περιοχή. Στην ουσία εμείς φύγαμε από ένα δικό μας έδαφος και παραχωρήσαμε το δικαίωμα στην Τουρκία να λέει ότι φύγαμε από ένα έδαφος που θεωρεί δικό της…

-Συνεχώς δείχνει η χώρα να παραχωρεί πράγματα που ορισμένα χρόνια πριν θα ήταν ανήκουστα: Κάποτε η Ελλάδα έλεγε με σαφήνεια προς κάθε κατεύθυνση ότι η μοναδική διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας… Σήμερα ακούμε για «επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης», κάνουμε αυτές τις παραχωρήσεις που λέγαμε πριν στα Ίμια… Στο Σκοπιανό δίνουμε το τελευταίο πρώτο (την ονομασία πριν καν διαπραγματευθούμε τους όρους).

-Ο Ερντογάν μπορεί να φτάσει οπουδήποτε η συμπεριφορά του είναι απρόβλεπτη…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι ειναι αυτα που λετε?Ο Τσιπρας ο δημοτης Καλυμνου αλλα λεει.Εξαλου δεν θα τον εκαναν συνδημοτη τους οι Καλυμνιοι αν δεν ηταν σωστος

  2. …..ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ!
    ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΓΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΥΣ…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ