Ραντάρ με θερμική κάμερα έστησαν οι Τούρκοι απέναντι από τα Ίμια!! (video)

16
1060

Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα milliyet, κινητό ραντάρ με την ονομασία «Morad-1» τοποθετήθηκε απέναντι από τα Ίμια για να έχουν οι Τούρκοι αξιωματικοί καλύτερη εικόνα των σημείων που αδυνατούν να ελέγξουν τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Το ραντάρ ενεργοποιήθηκε αμέσως, σύμφωνα με την milliyet, ενώ στην περιοχή παραμένουν ένα πολεμικό πλοίο και δυο σκάφη του λιμενικού σε 24ωρη βάση. Το τουρκικό ραντάρ βρίσκεται σε απόσταση 3,5 μιλίων από τα Ίμια και η λειτουργία του άρχισε σήμερα Παρασκευή το πρωί.

Πάντως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι μετά το θερμό επεισόδιο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018 όταν το τουρκικό πλοίο TCSG UMUT (703)  με επικίνδυνο και μπαμπέσικο τρόπο, προσέκρουσε στο ΠΑΘ «ΓΑΥΔΟΣ» 090 ΛΣ, στη ναυαρχίδα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ,προκαλώντας του υλικές ζημιές, υπήρξε μια ραγδαία αποκλιμάκωση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί με το θερμό επεισόδιο και με τα όσα ακολούθησαν την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα την εβδομάδα που πέρασε, κανένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής δεν έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή των Ιμίων. Επίσης από Ελληνική πλευράς η όποια περιπολία γινόταν από σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, ήταν στη θαλάσσια περιοχή της Καλολίμνου και μακριά από την περιοχή των Ιμίων.

Δείτε το video  που αναρτήθηκε σχετικά με το ραντάρ

Πηγή: kalymnos-news.gr

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο θεός να βάλει το χεράκι του να μήν γίνει κανένα κακό και χαθούν αθώοι άνθρωποι γιατί αυτή τα έχουν διαλύσει όλα δεν έχουμε τίποτα με τους προδωτες πολιτικούς!!!

  2. ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ: ΣΥΡΙΟΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΙΡΑΚΙΝΟ ΣΤΟ HOTSPOT ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Μεγάλη ένταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στο hotspot της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, μεταξύ ενός Σύριου κι ενός Ιρακινού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δεύτερου.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο καβγάς ξέσπασε για προσωπικές διαφορές. Ο 21χρονος τραυματίας δέχθηκε χτύπημα με μαχαίρι, στην πλάτη και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

    Λίγες ώρες αργότερα, η Αστυνομία συνέλαβε τον 48χρονο Σύριο.

    Να τον χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

  3. αυτατα θερμικα ρανταρ χρησιμοποιουνται στον ΕΒΡΟ για εντοπισμο λαθρομεταναστων με μεγιστη εμβελεια περιπου 200-300 μετρα. Εαν ηταν με ενα θερμικο ανιχνευτη τοποθετημενο σε κλουβα να ελεγχεις ολη τη θαλασσια περιοχη αναμεσσα σε Κω και Τουρκία , τοτε να παρουμε τεσσερα να ελεγχουμε ολο το Αιγαιο… ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΣΑΙ ΡΟΥΜΠΟΣ!!!

  4. μου μοιαζει με καντινα που σερβιρει πισο….ντικα γιουσουφακια που πανε για ραντεβου στο παγκακι !!!
    ΓΙΑΒΑΣ ΓΙΑΒΑΣ ΧΑΝΟΥΜ ΚΟΛΙ ΤΣΟΥ…ΑΧ ΒΑΧ!!!!

    • Ρε κωλομπόχαλε πάνε στο πλατάνι που είναι γεμάτο από τέτοιους να μας πουλήσεις μαγκιά χρυσαύγουλο κοπρίτη!

      • Μόλις είδα φίλε μου Πρωτευουσιάνε για 80η φορά το Εξπρές του Μεσονυκτίου στο Mega

        Απίστευτο έργο,αληθινή ιστορία,ωραίες σκηνές,ηθοποιάρες όλοι,ειδικά εκείνος ο Ρίφικ,αν δεν το είδες,είναι ο Ρουφιάνος των Αρχών καταστολής που του έδωσαν σαν αντάλλαγμα ένα καφενεδάκι να μαζεύει τον πππαρά!!!Θα μπορούσε να είναι γυρισμένο τώρα ,και οι φυλακισμένοι,όποιοι δεν γουστάρουν τον Σουλτάνο και φυσικά θεωρούνται πραξικοπηματίες..μα που είναι ρε παιδί μου αυτοί οι αλληλέγγυοι ,που έκοβαν τις φλέβες τους με την Ελληνοτουρκική φιλία,που είναι οι αγάπες και τα σαλιαρίσματα με τους γειτόνους?Αρχίζω να ανησυχώ.Πάλι τα βουνά πήρανε,ή κολλάνε αφίσες??

        • Στο πλατάνι έλληνες και τούρκοι συνυπάρχουν εδώ και γενιές!Εσύ σαν γνήσιος καθαρόαιμος απόγονος του μεγ. Αλέξανδρου γιατί δεν έρχεσαι να σε γνωρίσουμε ρε κοπρίτη χρυσάυγουλο? Έλα εσύ και οι όμοιοι σου να σας γνωρίσουμε…

  5. …η θερμική κάμερα που τοποθετήθηκε (απέναντι) είναι για να παρακολουθεί την μικρή Μέλεκ/Τουρνά (από τη σειρά Anne), που το έσκασε από το σπίτι της…😉😉😉

  6. ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ,ΠΑΣΟΚΟΣ , ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ…ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ…. ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΕ …. ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΑΣΧΗΜΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!!! ΑΣΕ ΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΝΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ….. ΣΟΥ!!!

  7. ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ ΣΕ ΚΟΒΩ ΣΤΑ ΣΟΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΥΠΟΔΕΚΑΝΕΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΕΘΕΡΑ ,ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΄΄΄΄΄!!! ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!

  8. Μηπως πρεπει να μας ρωτησουν τι θα κανουν στη χωρα τους?Εγω περιμενα οτι θα εχουν ηδη τετοιο οπως εχουμε εμεις και δεν ρωταμε.Ελεος με τους πατριωτες και τα μεγαλα λογια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ