Ρόδος: «Κούρεμα» χρέους κατά 95% σε ζευγάρι συνταξιούχων

0
388

«Κούρεμα» κατά 95% στο οφειλόμενο ποσό που είχε λάβει από τέσσερις τράπεζες της Ρόδου, επιδίκασε το δικαστήριο σε ζευγάρι συνταξιούχων!

Πιο συγκεκριμένα, ο 72χρονος και η 71χρονη σύζυγός του προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διά της δικηγόρου τους με αίτηση που κατέθεσαν για την υπαγωγή του στο νόμο Κατσέλη.

Πριν από μερικές μέρες το Ειρηνοδικείο Ρόδου έκανε δεκτή την αίτηση και από το συνολικό ποσό δανεισμού των 200.000 ευρώ που είχαν, έκανε «κούρεμα» ύψους 187.000 ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό κατά 95%!

Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο «διέσωσε»  την κύρια κατοικία του ζευγαριού με την υποχρέωση καταβολής εκ μέρους του ποσού των 13.599,88 ευρώ για τη διάσωση αυτή,  σε 60 ισόποσες δόσεις των 226,66 ευρώ το μήνα, και για χρονικό διάστημα πέντε ετών, δηλαδή μέχρι το έτος 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο συνταξιούχοι σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αίτηση, είχαν προβεί στη λήψη ενός καταναλωτικού δανείου, ενός στεγαστικού δανείου, ενώ είχαν οφειλές και από πιστωτικές κάρτες σε συνολικά τέσσερις τράπεζες της περιοχής μας. Μέχρι το 2008 το ζευγάρι κατέβαλε κανονικά τις δόσεις του προς τις τράπεζες ωστόσο σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν και οι δύο αλλά και οι συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις τους, τους κατέστησαν ανήμπορους να καλύψουν αυτές τους τις υποχρεώσεις.

Έτσι καθώς οι οφειλές τους διογκώνονταν αναγκάστηκαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη όπως και έκαναν.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ