Νίκας: “Τα καντήλια στις εκκλησίες της Νισύρου θα καίνε με ελαιόλαδο Καλαματιανό!”

0
1428

Λαμπρός εορτασμός πραγματοποιήθηκε στη Νίσυρο, σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου, για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Τον εορτασμό τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ενώ επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, και πολυμελής αποστολή του Δήμου Καλαμάτας, αποτελούμενη από 3 Δημοτικούς Συμβούλους, 22 μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, 4 από το Σύλλογο «Ελληνομνήμονες» και ένα δημοσιογράφο.

Το πρωί, τελέσθηκε Δοξολογία και ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων, παρέλαση και παραδοσιακοί χοροί από το Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Ακολούθως, παρετέθη γεύμα στους επισήμους, στο οποίο προσκλήθηκαν όλα τα μέλη της αποστολής από την Καλαμάτα. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας απηύθυνε χαιρετισμό, προσέφερε δώρα στο Δήμαρχο Νισύρου και έδωσε την υπόσχεση ότι τα καντήλια στους Ιερούς Ναούς της Νισύρου θα καίνε με ελαιόλαδο Καλαματιανό, κάτι που θα επικυρωθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που κατάγονται από τη Μεσσηνία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το απόγευμα θα εκτεθούν τα προϊόντα της Καλαμάτας, τα οποία είναι δώρα, προσφορά των επιχειρήσεων της πόλης, προς τους πολίτες της Νισύρου.

Επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας ότι η Καλαματιανή αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από το Δήμο Νισύρου και τους πολίτες της ακριτικής νήσου, η οποία «υιοθετήθηκε» από το Δήμο Καλαμάτας το 2000.

Πηγή: messinialive.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ