Ρόδος: Βρέθηκε ο δράστης της κλοπής δισκοπότηρου

0
183

Ένας 41χρονος είναι ο δράστης της κλοπής του Ιερού Δισκοπότηρου από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Ρόδο!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι από τις έρευνες που έκαναν προέκυψε ότι ο δράστης είχε και μία απόπειρα κλοπής στο .. ενεργητικό του!
Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στο τέλος Φεβρουαρίου 2018 όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες ηλικίας 24 και 18 ετών καθώς και μία 26χρονη, όλοι αθίγγανοι ως τους δράστες τουλάχιστον πέντε διακεκριμένων κλοπών στο νησί μας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης έγινε έλεγχος και σε ενεχυροδανειστήριο στο οποίο η 26χρονη ΡΟΜΑ είχε δώσει μία χρυσή αλυσίδα που είχε κλέψει. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν ένα εκκλησιαστικό σκεύος (ιερό δισκοπότηρο) το οποίο προέκυψε ότι αποτελεί προϊόν κλοπής.

 

Συγκεκριμένα το Άγιο Δισκοπότηρο είχε κλαπεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις 7 Οκτωβρίου 2017 και δεν είχε δηλωθεί στην αστυνομία.

Εξετάζοντας στη συνέχεια όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι δράστης της κλοπής του εκκλησιαστικού αντικειμένου ήταν ο 41χρονος, ο οποίος εκτός αυτού στις 4 Ιανουαρίου 2018 είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει προϊόντα καπνού από περίπτερο στην πόλη της Ρόδου.

Ο 41χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου όμως σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη

Πηγή : rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ