ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Στην Τελετή του Νιπτήρος, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δ. Κρεμαστινός & ο Δκτής της 80 ΑΔΤΕ

2
376

Με την συνδρομή της Περιφέρειας, δρομολογούνται δύο ακόμη σημαντικά έργα για την Πάτμο, μετά από συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο του νησιού

Στην Τελετή του Νιπτήρος, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο Γιώργος Χατζημάρκος

Στην Πάτμο βρίσκεται από το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος σήμερα το πρωί παρακολούθησε την Τελετή του Νιπτήρος, που πραγματοποιείται με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στη Χώρα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Φλεβάρη και τον Έπαρχο Καλύμνου, Γιάννη Θεμέλαρο.

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου και της συνεχούς στήριξης που τους παρέχει, για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του είχαν χθες το βράδυ συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Πάτμου, Γρηγόρη Στόικο.

Στην διάρκειά της εξετάστηκαν όλα τα θέματα του νησιού καθώς και η πορεία των έργων που περιλαμβάνονται στη μακρά λίστα των έργων που η Περιφέρεια υλοποιεί στην Πάτμο, σε συνεργασία με την δημοτική αρχή.

Εκτός αυτών, χθες ελήφθη απόφαση, η Περιφέρεια να συνδράμει τον Δήμο Πάτμου για την υλοποίηση δύο ακόμη έργων που έχει ανάγκη το νησί, την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κάμπου και την κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού στον Γροίκο.

Για το μεν πρώτο, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, με πόρους που, ως γνωστόν, η Περιφερειακή Αρχή έχει εξασφαλίσει ειδικά για την συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων στα νησιά.

Όσον αφορά τον Βιολογικό, αποφασίστηκε να αναλάβει η Περιφέρεια την δημοπράτηση της μελέτης του έργου, λόγω αδυναμίας του Δήμου Πάτμου. Και για το έργο αυτό, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ