ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Επίσκεψη στα ιατρεία που λειτούργησε η +πλεύση στη Ψέριμο | Ο μικρός Νικόλας που πέρσι ήταν στην κοιλιά της μητέρας του…

0
264

Η επίσκεψη του μικρού Νικόλα και των γονιών του στα ιατρεία που λειτούργησε η +πλεύση στην Ψέριμο, σήμερα Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, είχε για όλους του συμμετέχοντες στον Διάπλου 2018,  ιδιαίτερη σημασία, καθώς ήταν μόλις πέρυσι, όταν ο γυναικολόγος της ομάδας είχε παρακολουθήσει την εξέλιξη της κύησης, κατά τον Διάπλου 2017.

Το γέλιο του μικρού και το χαμόγελο των γονιών του ήταν για όλους η καλύτερη επιβράβευση και κίνητρο να συνεχίσουν να στηρίζουν όσους, σε πείσμα των καιρών, φέρνουν νέους κατοίκους στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά της Ελλάδας.

Οι πρώτοι κάτοικοι της Ψερίμου ήρθαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο πριν καν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης λειτουργίας του.

Μάλιστα, η γηραιότερη από τους Ψεριμιώτες, η κυρία Νίκη, έφερε μαζί της και ένα πανέμορφο μπουκέτο με λουλούδια από την ανοιξιάτικη φύση του νησιού. Λίγο αργότερα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα ιατρεία και ο χώρος γέμισε από κατοίκους που έκαναν σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων.

Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη ώστε και στην Ψέριμο η λειτουργία των ιατρείων της +πλευσης παρατάθηκε κατά πάνω από μία ώρα, προκειμένου να μην αφήσουν κανέναν κάτοικο χωρίς τις εξετάσεις που χρειαζόταν.

Συνολικά, στα ιατρεία προσήλθαν 33 κάτοικοι για να εξεταστούν, ενώ συλλέχθηκαν επίσης 33 δείγματα αίματος, τα οποία συσκευάστηκαν κατάλληλα και προωθήθηκαν σε εξειδικευμένα εργαστήρια για να αναλυθούν. Τα αποτελέσματα θα συνεκτιμηθούν από τους γιατρούς της +πλευσης και θα επιστραφούν στους κατοίκους της Ψερίμου μαζί με τις απαραίτητες παρατηρήσεις.

Την ώρα που τα ιατρεία εξέταζαν τους ακρίτες μας, ομάδα εθελοντών επισκέφθηκε το φυλάκιο της Ψερίμου, όπως και πέρυσι, αφήνοντας μερικά αναμνηστικά στους φύλακες του ακριτικού νησιού.

Το μεσημέρι βρήκε τους εθελοντές να κάνουν μία μικρή ανάπαυλα στα μαγαζιά του νησιού, πριν επιβιβαστούν ξανά στα φουσκωτά, για τον επόμενο προορισμό της +πλευσης, στο πλαίσιο του Διάπλου του Απόλλωνα.

Στην ακριτική Ψέριμο έφτασαν οι εθελοντές και τα φουσκωτά της +πλευσης την 1η Μαίου 2018

Στην ακριτική Ψέριμο έφτασαν οι εθελοντές και τα φουσκωτά της +πλευσης και φέτος, μία ανάσα από τα μικρασιατικά παράλια, στον πέμπτο σταθμό του Διάπλου του Απόλλωνα και με τον καιρό να συνεχίζει να είναι ιδανικός.

Το πρωί της 1ης Μαίου 2018, βρήκε τους εθελοντές στο ντόκο της Αστυπάλαιας και να επιβιβάζονται στα φουσκωτά για τον επόμενο προορισμό της +πλευσης στο πλαίσιο του Διάπλου του Απόλλωνα.

Ο καιρός επέτρεψε στους κυβερνήτες να δοκιμάσουν ξανά μία σειρά από σχηματισμούς, δεξιότητα απαραίτητη προκειμένου να ανταποκρίνεται άμεσα η ομάδα σε διαφορετικές συνθήκες πλεύσης. Νωρίς το μεσημέρι έφτασαν στην Ψέριμο, όπου και βρήκαμε να τους περιμένουν στο ντόκο παλιοί  φίλοι και γνώριμοι, από την προηγούμενη παρουσία  στο νησί, κατά τον Διάπλου 2017.

Στη Ψέριμο περίμενε τους συναδέλφους και φίλους του γιατρούς, ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ψαρά.

 

 

Άμεσα, ο εξοπλισμός της +πλευσης μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και οργανώθηκαν όλα, ώστε οι γιατροί της ομάδας να υποδεχθούν τους κατοίκους σήμερα Τετάρτη 2 Μαΐου 2018.

(Πληροφορίες -φωτογραφίες από +πλευση)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ