19 άτομα (μια 30χρονη Καλύμνια, ένας Καλύμνιος και μια κάτοικος Κω) στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών

0
2888
19 κάτοικοι Καλύμνου, Κω, Καλύμνου, Πρέβεζας, Καλαμάτας και Αττικής θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων την 6η Ιουνίου 2018 ως μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων, που λειτουργούσαν παράλληλα και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
10 εξ αυτών είναι κρατούμενοι στις φυλακές ενώ η εξιχνίαση της υπόθεσης, που προσέλαβε ασύλληπτες διαστάσεις, επιτεύχθηκε με μαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των κατηγορουμένων.
Στις δύο οργανώσεις φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο δύο κάτοικοι της Καλύμνου, ηλικίας 36 και 42 ετών, ενώ εμπλοκή στην υπόθεση φέρεται να έχει κι ένας 28χρονος Ροδίτης.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, που παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ μελών του κυκλώματος στις φυλακές του Μαλανδρίνου, στις Αχαρνές, στην Αττική και στην Κάλυμνο.
Τα όσα προέκυψαν από την παρακολούθηση των τηλεφώνων απεστάλησαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω σε ογκώδη δικογραφία και ακολούθησε η άσκηση ποινικών διώξεων και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εκ των οποίων 8, σε βάρος ισάριθμων κατηγορουμένων, εκτελέστηκαν στην Κάλυμνο κι ακόμη ένα από το Τ.Α. Αχαρνών.
Σημειώνεται ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κατηγορούμενοι είναι γνωστοί από παλαιότερες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στις αρχές, ενώ εμπλέκονται κρατούμενοι και στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στην πρώτη οργάνωση συγκεκριμένα ηγετικό ρόλο φέρεται να έχει ένας 36χρονος Καλύμνιος, ενώ στην σπείρα μετέχουν και δύο αδελφοί του 35 και 34 ετών. Συμμετέχουν ακόμη ένας 48χρονος Καλύμνιος, ένας 28χρονος Ροδίτης, 3 Αλβανοί, μια 30χρονη Καλύμνια, ένας Καλύμνιος και μια κάτοικος Κω.
Στους συγκεκριμένους αποδίδεται ότι από τον Απρίλιο του 2016 ενήργησαν στην Αττική, τη Φώκιδα και την Κάλυμνο.
Ενα από τα τρία αδέλφια φέρεται συγκεκριμένα να αγόραζε από δύο Αλβανούς ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη την οποία μετέφερε στην Κάλυμνο και την παρέδιδε στον Ροδίτη. Ο τελευταίος φέρεται να τις προωθούσε σε δύο μέλη του ίδιου κυκλώματος οι οποίοι ανελάμβαναν τον διαχωρισμό και την πώλησή τους.
Η 30χρονη φέρεται να ήταν η ταμίας του κυκλώματος, ενώ σε μια ακόμη γυναίκα αποδίδεται ότι ενημέρωνε για τις κινήσεις των αρχών.
Στον 34χρονο αδελφό αποδίδεται ότι με δύο ακόμη άτομα, έναν ημεδαπό κι έναν Αλβανό, διακινούσε ναρκωτικά στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Στη δεύτερη οργάνωση φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο ένας 42χρονος Καλύμνιος και μέλη αυτής ήταν ακόμη τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 34χρονος, ένας 36χρονος κι ένας 48χρονος, κάτοικοι ομοίως Καλύμνου.
Ο πρώτος κανόνιζε με έναν ημεδαπό την αποστολή ναρκωτικών στην Κάλυμνο τις οποίες φέρονται να παρελάμβαναν οι άλλοι τρείς και να τις διακινούσαν σε τοξικομανείς.
Πιο συγκεκριμένα, το μέλος συγκεκριμένης οικογένειας, αφού προσδιόρισε με βάση τις πληροφορίες που του παρείχε ηγετικό στέλεχος της σπείρας, κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας, αγόραζε από 2 Αλβανούς συγκατηγορούμενούς του διάφορες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και δη ηρωίνης, ινδικής κάνναβης και κοκαΐνης, τις οποίες οι τελευταίοι μετέφεραν στην Κάλυμνο και παρελάμβανε από αυτούς έτερος συγκατηγορούμενος καταβάλλοντάς τους το συμφωνηθέν για την αγορά χρηματικό ποσό. Ακολούθως, ο τελευταίος παρέδιδε αυτές σε τρία άτομα και καθένας από αυτούς αφού τις διαχώρισε σε μικρότερες ποσότητες, τις πωλούσε σε άγνωστο αριθμό ατόμων και δη εξαρτημένων χρηστών, τα στοιχεία της ταυτότητας των οποίων δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί αντί αγνώστου ακόμη χρηματικού ποσού, ενώ επιπλέον αυτοί παρέδιδαν σε άλλο συγκατηγορούμενό τους ορισμένες ποσότητες, τις οποίες ο τελευταίος πωλούσε επίσης σε άγνωστο αριθμό ατόμων και δη εξαρτημένων χρηστών.
Συγκατηγορούμενή τους διαχειριζόταν τα οικονομικά της οργάνωσης και συγκέντρωσε τα έσοδα από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο υπό την καθοδήγηση του αρχηγού της οργάνωσης, ο οποίος διενεργούσε μεταφορές και αποστολές χρημάτων προς αυτήν μέσω τρίτων.
Αλλη κατηγορούμενη φέρεται να επικοινωνούσε με τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, και συγκεκριμένα με 3 άτομα και της αποδίδεται ότι τους ενημέρωνε σχετικά με την επικείμενη διενέργεια ερευνών εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων παρέχοντάς τους, έτσι ουσιώδεις για την επίτευξη της αποφυγής της σύλληψής τους πληροφορίες, ενεργώντας υπό την καθοδήγηση του αρχηγού της οργάνωσης.
Αλβανός ανελάμβανε επίσης τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενεργώντας υπό την καθοδήγηση του αρχηγού της οργάνωσης ενώ άλλος φέρεται να ανέθετε σε δύο συγκρατούμενούς στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρινού, τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και δη ηρωίνης, ινδικής κάνναβης και φαρμακευτικών σκευασμάτων ΧΑΝΑΧ και VULBEGAL.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ