Καταγγελίες αναγνωστών για Τουρκική φρεγάτα που πέρασε πολύ κοντά από Τιγκάκι – Μαρμάρι το μεσημέρι!!

4
2838

Καλησπέρα σας.

Σήμερα 24/05/18 γύρω στις 14:00, τουρκική φρεγάτα πέρασε μεταξύ Καλύμνου-Ψερίμου και Κω, κατά μήκος του νησιού με κατεύθυνση προς τη Λάμπη, όπου μετά χάσαμε οπτική επαφή. Το τουρκικό πλοίο πέρασε πολύ κοντά από τις παραλίες Μαρμαρίου και Τιγκακίου και με μεγάλη ταχύτητα

Αναγνώστες

Νέα τουρκική πρόκληση: Την… είδαν σερίφηδες του Αιγαίου με άλλοθι άσκηση του ΝΑΤΟ (video)

Νέα τουρκική πρόκληση: Την… είδαν σερίφηδες του Αιγαίου με άλλοθι άσκηση του ΝΑΤΟ (video)

Τέλος και όριο δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις στο… πολύπαθο Αιγαίο, την αστυνόμευση του οποίου φαίνεται πως επιχείρησαν να «οικειοποιηθούν» οι γείτονες.

Για την ακρίβεια, από τις 14 έως τις 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ΝΑΤΟϊκή άσκηση τύπου Naval Cooperation and Guidance for Shipping (NCAGS), δηλαδή, ναυτικής συνεργασίας και καθοδήγησης για την ναυσιπλοΐα.

Βάσει της συγκεκριμένης άσκησης, κατά πάγια τακτική του ΝΑΤΟ, τα εμπορικά πλοία λαμβάνουν ένα σήμα στον ασύρματο και θα πρέπει να δώσουν πληροφορίες όπως το όνομα του πλοίου, του καπετάνιου, τον αριθμό μελών του πληρώματος και τον προορισμό.

Όπως ωστόσο αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, οι Τούρκοι, με προκάλυψη αυτήν την άσκηση και μπόλικη… φαντασία για το πώς θα προκαλέσουν με νέο τρόπο, άρχισαν να κάνουν το ίδιο σε όλα τα διερχόμενα εμπορικά πλοία στο Αιγαίο. Στόχος; Τι άλλο παρά να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι αυτοί αστυνομεύουν το Αιγαίο κι ότι η περιοχή «γκριζάρεται»!

Η απάντηση πάντως του Πενταγώνου ήταν άμεση, ενώ μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και όλων των ναυτιλιακών εταιρειών, έφτασε σε όλα τα πλοία στο Αιγαίο, σήμα, με το οποίο καλούνταν οι καπετάνιοι να αγνοούν παντελώς οποιαδήποτε όχληση διά ασυρμάτου από την Τουρκία.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ! ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΤΟΝΟΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ…..
    .

  2. Ήτανε τα γράμματα της πέρασε δύο φορές και προς την λαμπη και μετά γύρω στης 5 πέρασε πάλι προς τα πάνω και για Ελληνικό πλοίο ούτε λόγος!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ