Καταγγελία βιασμού: Θα τους πήγαινε σε από την καμάρα του Κάστρου Κω σε πιτσαρία… (Στα δικαστήρια η υπόθεση)

0
5585

Με τέσσερις υποθέσεις βιασμού θα ασχοληθεί την προσεχή Τρίτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Πρόκειται για υποθέσεις παλαιότερων ετών οι οποίες απασχόλησαν τις αστυνομικές αρχές τόσο σε Ρόδο όσο και σε Κω,  όπου καταγγέλθηκαν και προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν από το αρμόδιο δικαστήριο στις 29 Μαΐου 2018.

Θα τους πήγαινε σε από την καμάρα του Κάστρου Κω σε πιτσαρία
Η πρώτη υπόθεση αφορά έναν αλλοδαπό ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό Σουηδέζας στην Κω την 1η Σεπτεμβρίου 2002.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω όλα έγιναν περί τις 4 τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης στην ακτή Κουντουριώτη και κάτω από τη γέφυρα των ιπποτών. Στο σημείο εκείνο κινούνταν με το δίκυκλο μοτοποδήλατο του ο φερόμενος ως δράστης και συνάντησε έναν Σουηδό και μία Σουηδέζα οι οποίοι περπατούσαν. Ο αλλοδαπός σταμάτησε και ρώτησε το ζευγάρι των Σουηδών αν έχουν κάποιο πρόβλημα προσαρμογής στο νησί και εκείνοι του απάντησαν πως ψάχνουν για κάποια πιτσαρία.

Ο αλλοδαπός προφασίστηκε ότι προσφέρεται να τους βοηθήσει μεταφέροντας έναν – έναν με το δίκυκλό του στη πιτσαρία, καθώς δεν ήταν δυνατό να μεταφέρει ταυτόχρονα και τους δύο. Το ζευγάρι των Σουηδών αποδέχτηκε τη πρότασή του  και ο αλλοδαπός πρώτα επιβίβασε στο μοτοποδήλατό του την Σουηδέζα, την οποία όμως δεν πήγε στην πιτσαρία αλλά σε ένα στενό σκοτεινό δρόμο όπου υπήρχαν γύρωθεν κατοικίες.

Εκεί σταμάτησε το μοτοποδήλατο, ρώτησε την Σουηδέζα «αν είχε κάνει ποτέ σεξ με κάποιον που έχει σκούρο χρώμα δέρματος, όπως εκείνος».  Η κοπέλα του απάντησε ότι δεν ήθελε να έλθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του, όμως ο αλλοδαπός την άρπαξε από τα μαλλιά, τη φίλησε και της είπε να μην φωνάξει, εννοώντας πως κάτι κακό θα της συμβεί και της έκλεισε με το χέρι του το στόμα της. Στη συνέχεια,  τη βίασε επάνω στο μοτοποδήλατο για περίπου 15 λεπτά, ενώ μετά την ολοκλήρωση της πράξης του ο αλλοδαπός εγκατέλειψε στο σημείο την Σουηδέζα και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Τη βίασε στην παραλία της Κω
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου θα ασχοληθεί με την υπόθεση αλλοδαπού ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και κατηγορείται ότι βίασε στην ξαπλώστρα παραλίας στην Κω τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου 2006, μία 20χρονη – τότε- αλλοδαπή από την Ολλανδία.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε το βράδυ της ίδιας ημέρας η νεαρή τότε Ολλανδή,  η οποία και κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι στις 3.30 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας άγνωστος αλλοδαπός χρησιμοποιώντας βία την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία παρά τη θέλησή της.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω η αλλοδαπή διασκέδαζε μαζί με φίλη της σε διάφορα μπαράκια της πόλης της Κω, όπου είχε καταναλώσει και αλκοόλ με αποτέλεσμα βρισκόμενη σε κατάσταση μέθης να την μεταφέρει με το μοτοποδήλατου ο αλλοδαπός κατηγορούμενος σε παραλία της πόλης του νησιού και εκεί,  αφού την έσπρωξε σε μία ξαπλώστρα,  τη βίασε.

 

Ήταν μεθυσμένη
Την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση μίας Αγγλίδας κατηγορείται αλλοδαπός από την Ουαλία ότι εκμεταλλεύθηκε, και την βίασε.
Το περιστατικό είχε γίνει,  σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2003 στο Φαληράκι της Ρόδου και θα απασχολήσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου την προσεχή Τρίτη.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο αλλοδαπός από την Ουαλία από πρόθεση, με σωματική βία εξανάγκασε την Αγγλίδα να εισέλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί του. Η παθούσα διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής και νωρίτερα είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να έχει σθεναρή αντίσταση. Αυτή την κατάστασή  της φέρεται να εκμεταλλεύθηκε ο αλλοδαπός,  ο οποίος, πήγε στο δωμάτιο της και τη βίασε.

Στην τελευταία υπόθεση κατηγορούμενος είναι ένας Βρετανός,  ο οποίος , σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, στις 12 Αυγούστου 2000 και σε ηλικία –τότε- 27 ετών εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία μία συμπατριώτισσα του.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Φαληράκι όπου κατηγορούμενος και παθούσα διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής έως τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου.

Περίπου στις 5 το πρωί και οι δύο επέστρεψαν από τη διασκέδαση του και τότε ο Άγγλος εισέβαλλε στο δωμάτιο της παθούσας η οποία βρισκόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, και εκεί την ακινητοποίησε και την βίασε.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ