ΒΙΝΤΕΟ: Τραυματίστηκε 68χρονος στην Ψέριμο | Έπεσε από σκάλα… & περίμεναν γιατρό να έρθει από Κάλυμνο για τις πρώτες βοήθειες (μεταφέρθηκε με ξαπλώστρα….)

0
2291

68χρονος τραυματίστηκε μετά πτώση στο έδαφος, από σκάλα που ήταν ανεβασμένος και εκτελούσε  εργασίες  στο κατάστημα που διατηρεί στην ακριτική Ψέριμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr το περιστατικό συνέβη πριν τις 7.00 το απόγευμα σήμερα Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 .

Άμεσα προσέτρεξαν κάτοικοι για να βοηθήσουν, αλλά απέφυγαν να το μετακινήσουν, φοβούμενοι την επιδείνωση της κατάστασης ,αφού υπήρχε τραυματισμός και στο κεφάλι και έτσι άφησαν τον 68χρονο για περισσότερο από μία ώρα στο έδαφος, εν αναμονή γιατρού.

Παράλληλα  ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Νοσοκομείο Καλύμνου και γιατρός με το  σκάφος ΛΣ του Λιμεναρχείου Καλύμνου μετέβησαν στην Ψέριμο στις 8.00 το βράδυ.

Ο γιατρός αφού παρείχε τις πρώτες βοήθειες  στον τραυματισμένο 68χρονο, έκρινε απαραίτητη την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Καλύμνου για περαιτέρω έλεγχο και περίθαλψη .

Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε ότι δεν υπήρχε φορείο μεταφοράς και χρησιμοποιήθηκε ξαπλώστρα, όπου τοποθετήθηκε και μεταφέρθηκε εντός του πλωτού του ΛΣ

Με το σκάφος του ΛΣ που κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου  στις 9.00 το βράδυ, έγινε η διακομιδή και στη συνέχεια με όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο .

Από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείο Καλύμνου ο 68χρονος αυτή τη χρονική στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ, υποβάλλεται σε διάφορες εξετάσεις.

Βέβαια θα πρέπει με αφορμή το ατυχές αυτό περιστατικό, να επισημάνουμε την εγκατάλειψη των ακριτικών νησιών.

Η Ψέριμος ένα νησί των 80 και πλέον μόνιμων κατοίκων, που κατά τη θερινή περίοδο με τους παραθεριστές και τους διερχομένους ξεπερνούν τα 600 άτομα ημερησίως  και διαθέτει ένα σύγχρονο Ιατρείο που στεγάζεται σε νεοκατασκευασμένο κτίριο ,δεν διαθέτει Ιατρό.

Και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι το νησί της Ψερίμου, έχουν επισκεφτεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος , ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και σε όλους έχει τεθεί από τους κατοίκους το θέμα της έλλειψης ιατρού.

Δείτε την άφιξη του σκάφους του Λιμεναρχείου Καλύμνου, με τον 68χρονο τραυματία, καθώς και τις δηλώσεις του πρώην  Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη που είχε μεταβεί με το πλωτό του ΛΣ στη Ψέριμο, αφού ο 68χρονος τυγχάνει προσωπικός του φίλος,  στο   ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για τo kalymnos-news.gr

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ