Μαρία Τρικοίλη: Η γυναίκα με την οποία φωτογραφίζονται τα πολιτικά πρόσωπα μόλις πατήσουν την Ψέριμο!! (video)

0
1055
Η Μαρία Τρικοίλη  μία από τις λιγοστές γυναίκες που ζούν μόνιμα στη Ψέριμο, αλλά πολύ γνωστή η φυσιογνωμία της, αφού η φωτογραφία της φιγουράρει σε όλα τα αθηναϊκά ΜΜΕ, όταν κάποιο πολιτικό πρόσωπο επισκεφτεί το ακριτικό νησί.Η κυρά Μαρία που όλο το καλοκαίρι πουλάει βότανα που η ίδια μαζεύει για να βγάλει τα προς το ζην, είναι η γυναίκα που συναντούν όλα τα πολιτικά πρόσωπα μόλις πατήσουν τη Ψέριμο, για να φωτογραφηθούν μαζί της!Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν  η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

Ένα σύγχρονο Ιατρείο στην ακριτική Ψέριμο χωρίς γιατρό!(video)

Η Ψέριμος ένα νησί των 80 και πλέον μόνιμων κατοίκων, που κατά τη θερινή περίοδο με τους παραθεριστές και τους διερχομένους ξεπερνούν τα 600 άτομα ημερησίως, δεν διαθέτει Ιατρό, αν και υπάρχει  ένα σύγχρονο Ιατρείο που στεγάζεται σε νεοκατασκευασμένο κτίριο.

Δεν πρέπει βέβαια να περάσει απαρατήρητο, ότι το νησί της Ψερίμου, έχουν επισκεφτεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος , ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και σε όλους έχει τεθεί από τους κατοίκους το θέμα της έλλειψης ιατρού.

 Δυστυχώς το θέμα τοποθέτησης γιατρού δεν βρήκε λύση μέχρι σήμερα, αφού «κολλάει» σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και σε ασάφειες στο καθεστώς υπαγωγής του Ιατρείου.

Δικαιολογίες όμως, που δεν μπορούν να πείσουν, όταν η μη στελέχωση του Ιατρείου άπτεται θεμάτων Υγείας.

Το περιστατικό που συνέβη  πριν λίγες ημέρες, με τον τραυματισμό κατοίκου του νησιού, η μη δυνατότητα παροχής των πρώτων βοηθειών  και η αναμονή περισσότερο από μιάμιση ώρα για να έλθει γιατρός από την Κάλυμνο, ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, από την έλλειψη γιατρού στο νησί.

Κατασκευή κουμούλας από ξερολιθιά στη Ψέριμο.(video)

Η ξερολιθιά είναι τοίχος για την κατασκευή του οποίου έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο πέτρες χωρίς συνδετικό υλικό. Ως τεχνική συναντάται σε όλα τα νησιά. Από τις  συνηθέστερες κατασκευές με ξερολιθιά, είναι οι κουμούλες,τοίχοι χαμηλού ύψους για την περίφραξη χωραφιών, οικοπέδων κλπ.

Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η δομική σταθερότητα, γιατί αποτελούνται από πέτρες οι οποίες κλειδώνουν η μια με την άλλη. Συνήθως οι πέτρες προέρχονται από τον γύρο χώρο ώστε να καθαρίζεται και να γίνεται καλλιεργήσιμος.

Την κατασκευή μιας κουμούλας με ξερολιθιά από το Σακελλάρη Μαύρο στην Ψέριμο, κατέγραψε ο φακός του kalymnos-news.gr

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν  η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ