Αθώοι τρεις αλλοδαποί για υποθέσεις βιασμού (οι δύο στην Κω…)

0
797

Τρείς υποθέσεις βιασμών με κατηγορούμενους αλλοδαπούς φυγόδικους απασχόλησαν χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου.
Οι τρείς κατηγορούμενοι δικάστηκαν ερήμην και κρίθηκαν αθώοι, ενώ άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι οι φερόμενες ως θύματα δεν παρουσιάστηκαν στην δίκη.
Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος ήταν ένας Αλβανός κάτοικος Κω, ηλικίας 43 ετών, που εφέρετο ότι την 30η Ιουλίου 2001, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση μειωμένης, αντιστάσεως στην οποία είχε περιέλθει αλλοδαπή λόγω καταναλώσεως αλκοόλ, αφού την έπεισε να μεταβούν για συζήτηση στο διαμέρισμά του, όταν έφθασαν εκεί αφού κλείδωσε την πόρτα και παρά την αντίστασή της, την έριξε στο κρεβάτι, της αφαίρεσε το εσώρουχο, την χτύπησε στο κεφάλι (προξενώντας σωματική κάκωση), την απείλησε επανειλημμένα ότι θα την σκοτώσει και ασκώντας κατ’ αυτής σωματική βία, την καθήλωσε και κάμπτοντας έτσι με πρόθεση την αντίστασή της, να ήλθε σε κατά φύση συνουσία με αυτή.
Στην δίκη κατέθεσε ένας ομοεθνής του, που εργαζόταν μαζί του ως σερβιτόρος σε νυχτερινό κέντρο της Κω.
Ο μάρτυρας αυτός επεσήμανε ότι γνώρισε τον κατηγορούμενο και την φερόμενη ως θύμα που ήταν φίλη της συντρόφου του, εντός του καταστήματος.
Μετά το πέρας της λειτουργίας του και οι 4 αναχώρησαν από το κατάστημα και σε λίγα λεπτά ενώ βάδιζαν ο κατηγορούμενος και η φίλη της συντρόφου του επιβιβάστηκαν σε ένα ταξί και αναχώρησαν γεγονός που τους εξέπληξε.
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στην οικία του κατηγορούμενου όπου κατέληξαν.
Ο ιδιοκτήτης της οικίας που μίσθωνε ο κατηγορούμενος, όπως επεσήμανε ο Εισαγγελέας της έδρας, έχει καταθέσει ότι θύμα και θύτης έφυγαν από την οικία και μπήκαν μαζί σε λεωφορείο. Τόνισε ότι τίποτε από την συμπεριφορά του θύματος δεν έδειξε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.
Ο βιασμός εξάλλου δεν προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το θέμα.
Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση του τον κήρυξε αθώο.
Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος ήταν ομοίως ένας Αλβανός, κάτοικος Κω ο οποίος φέρεται στην Κω στις 28-7-2002 και περί ώρα 01.00 αφού πλησίασε μια αλλοδαπή η οποία βάδιζε στην ακτή Κουντουριώτη και προσφέρθηκε να την οδηγήσει με αυτοκίνητο ημεδαπού, που επέβαινε στο όχημα, στο ξενοδοχείο «SANTA MARINA» όπου διέμενε να την κατηύθυνε προς την περιοχή Μαρμαρωτό, στην αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση από το ξενοδοχείο.
Η παθούσα όταν αντιλήφθηκε ότι απομακρύνονταν από την πόλη της Κω και κινούνταν σε σκοτεινά δρομάκια ταραγμένη συνειδητοποίησε ότι δεν την οδηγούσαν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και φώναξε στην μητρική της γλώσσα να σταματήσουν και να την πάνε πίσω.
Αφού διήνυσαν διαδρομή διαρκείας είκοσι πέντε περίπου λεπτών ο οδηγός του αυτοκινήτου ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της παραπάνω διαδρομής εκδήλωνε την αντίθεσή του στα τεκταινόμενα ακινητοποίησε το όχημά του σε ερημική τοποθεσία της περιοχής Μαρμαρωτό Κω προκειμένου να αποβιβάσει τον κατηγορούμενο και την παθούσα και ο κατηγορούμενος εξήλθε από το αυτοκίνητο, έβγαλε και την παθούσα την έπιασε σφιχτά από τη μέση και την τράβηξε με βία σε ένα απομονωμένο μέρος με ψηλά χόρτα για να μη γίνει αντιληπτός από τους περιοίκους με εμφανή σκοπό να έλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί της αφού θώπευε τους γλουτούς και τα οπίσθια αυτής παρά τις απεγνωσμένες επικλήσεις της να σταματήσει να το πράττει.
Η παθούσα εφέρετο να φώναζε επανειλημμένα να την αφήσει να φύγει, και ο κατηγορούμενος όμως ατάραχος συνέχιζε με τις υπέρτερες δυνάμεις του να προσπαθεί να έλθει σε συνουσία μαζί της παρά τη θέλησή της.
Ενόψει ωστόσο του κινδύνου που διέτρεχε η παθούσα αντιστάθηκε σθεναρά κατορθώνοντας να ξεφύγει από τον εναγκαλισμό του κατηγορούμενου και διέφυγε τρέχοντας ξυπόλυτη προς ένα σπίτι που διέκρινε σε απόσταση από το σημείο που βρίσκονταν, αφήνοντας πίσω στο αυτοκίνητο την τσάντα της που περιείχε μεταξύ άλλων 20 ευρώ
Η φερόμενη ως θύμα με επιστολή της κατέστησε σαφές στο δικαστήριο ότι δεν θυμάται το συμβάν που συνέβη πριν 14 έτη και ότι δεν μπορεί να υποβληθεί στα έξοδα για να παρουσιαστεί στη δίκη.
Ο Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του τόνισε ότι στην κατάθεση της η φερόμενη ως θύμα δεν περιγράφει την άσκηση βίας και δεν προκύπτει αρχή εκτέλεσης του αδικήματος του βιασμού.
Το δικαστήριο τον έκρινε ομοίως αθώο.

Στην τρίτη υπόθεση κατηγορούμενος ήταν ένας Αγγλος που φέρεται ότι στο Φαληράκι της Ρόδου στις 30 Ιουνίου 2006 με πρόθεση να εκμεταλλεύθηκε με κατάχρηση την ανικανότητα άλλου να αντισταθεί ώστε να ενεργήσει επ’ αυτού παρά φύση ασέλγεια και συγκεκριμένα στον ως άνω τόπο και χρόνο και περί ώρα 03.30 έως 04.00 π.μ. αφού βρέθηκε εντός του δωματίου 26 του ξενοδοχείου «ANGELOS» όπου διέμενε ένας ομοεθνής του εκμεταλλευόμενος την κατάσταση ύπνου που αυτός βρισκόταν, λόγω της προηγούμενης κατανάλωσης αλκοόλ ενήργησε επ’ αυτού παρά φύση ασέλγεια.
Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ίχνη βιασμού και το δικαστήριο τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ