Κηδεύτηκαν η 27χρονη ομογενής από τις ΗΠΑ και ο 34χρονος φίλος της στην Κάρπαθο

0
1869

Η 27χρονη ομογενής από τη Φλόριδα, Μαρία Νικολαΐδου του Εμμανουήλ, κηδεύτηκε τη Δευτέρα πλάι πλάι με τον αγαπημένο της φίλο Δαμιανό Ταλάκη του Γερασίμου, με τον οποίο σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Κάρπαθο όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό.

Ο θρήνος κυριάρχησε τη Δευτέρα, μέσα στην εκκλησία της Υπαπαντής του Σωτήρος όπου τα δύο φέρετρα ήταν δίπλα – δίπλα, καθώς οι δύο αγαπημένοι φίλοι κηδεύτηκαν στο ίδιο νεκροταφείο της Αρκάσα Καρπάθου. Είχε μαζευτεί όλο το χωριό, όπως ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο ιερέας Σπυρίδων Καράμαλης, επειδή τα δύο παιδιά ήταν πολύ αγαπητά.

Η Μαρία ήταν ένα αξιολάτρευτο κορίτσι, όλο ζωή, που αγαπούσε πολύ την Κάρπαθο, από όπου κατάγονται και οι δύο της γονείς και την επισκεπτόταν πολύ συχνά, έχοντας αγαπημένους φίλους στο νησί, όπως τον 34χρονο Δαμιανό Ταλάκη. «Όλο το χωριό είναι συγκλονισμένο» είπε ο εφημέριος.

Οι γονείς της άτυχης Μαρίας ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορούσαν να μιλήσουν όπως μας πληροφόρησε ένας οικογενειακός τους φίλος, ο κ. Νίκος Τσαμπουνιέρης, και σκοπεύουν να μείνουν στο νησί έως ότου διεκπεραιωθούν όλα όσα προβλέπει η εκκλησιαστική παράδοση σε αυτές τις τραγωδίες.

Στην κηδεία, εκτός από τους γονείς και τον αδερφό της, ήρθαν όλοι οι συγγενείς από την Αμερική και από την Αθήνα.

Στο μεταξύ, η ατμόσφαιρα είναι βαριά στο εστιατόριο της οικογένειας Νικολαΐδη, το «Egg House» στην πόλη Lake Wales της Φλόριδας.

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με το εστιατόριο, η μάνατζερ κα Nelly Vargas μας είπε πως «η οικογένεια της Μαρίας είναι ιδιοκτήτες αυτού του εστιατορίου και πως η Μαρία εργαζόταν εδώ». Οπως ανέφερε, «η Μαρία ήταν ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο, όλοι την αγαπούσαν και την θαύμαζαν. Ηταν πάντοτε χαμογελαστή ό,τι κι αν συνέβαινε».

Οταν την ρωτήσαμε ποιο είναι το κλίμα τώρα εκεί στο εστιατόριο, η Nelly Vargas απάντησε πως «είναι πολύ δύσκολο, πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα» και συμπλήρωσε πως «δεν θα είναι το ίδιο χωρίς τη Μαρία».

Η Μαρία, που έχει έναν αδελφό, ζούσε οικογενειακώς στη Φλόριδα αλλά πήγαινε πολύ συχνά στην Κάρπαθο. Η σελίδα της στο Facebook άλλωστε αποκαλύπτει ένα πολύ ζωντανό και εύχαρο κορίτσι, που δυστυχώς της κόπηκε πολύ πρόωρα το νήμα της ζωής.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ