Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Αθωώθηκε επιχειρηματίας κατηγορούμενος για απάτη (Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών πρωτοδίκως)

Αθωώθηκε επιχειρηματίας κατηγορούμενος για απάτη (Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών πρωτοδίκως)

0
576

Αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή μας και ο οποίος  κατηγορούνταν για πλαστογραφία μετά χρήσεως και για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Σε βάρος του επιχειρηματία είχαν σχηματιστεί δύο ποινικές δικογραφίες για τις οποίες παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Οι δύο υποθέσεις εκδικάστηκαν τον Φεβρουάριο του 2013 και ο επιχειρηματίας αν και δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του κ. Μανώλη Κουτσούκο και κρίθηκε ένοχος.

Ειδικότερα, για την κατηγορία της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και για την υπόθεση της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από υπαίτιο που σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του περιουσιακό όφελος, σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή.

Κατά των αποφάσεων αυτών ο επιχειρηματίας άσκησε εφέσεις οι οποίες εκδικάστηκαν προχθές από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου. Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Αλέξης Κούγιας ο οποίος και δήλωσε ότι ο πελάτης του έχει ικανοποιηθεί πλήρως από τον επιχειρηματία και δεν επιθυμεί την καταδίκη του.

Έτσι το δικαστήριο έκρινε αθώο τον επιχειρηματία και για τις δύο υποθέσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της πρώτης υπόθεσης (απάτης), ο επιχειρηματίας ήταν διαχειριστής εταιρείας που είχε έδρα στο νησί μας και η οποία άρχισε να έχει επαγγελματικές συναλλαγές με την εταιρεία «Υφαντής».

Η τελευταία προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για την συνεργασία ζήτησε από τους υπαλλήλους του λογιστηρίου της να ελέγξουν την πιστοληπτική ικανότητα του επιχειρηματία. Η διαδικασία τηρήθηκε και η εταιρεία άρχισε να πουλά προϊόντα προς τον επιχειρηματία τα οποία από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2006 ανήλθαν στο ποσό άνω των 146 εκατ. δρχ. για τα οποία έλαβε το ποσό των 20 εκατ. δρχ. σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε επιταγές οι οποίες θα εξοφλούνταν μερικούς μήνες μετά. Τελικά τα χρήματα δεν μπήκαν στο λογαριασμό λόγω έλλειψης χρημάτων από πλευράς του επιχειρηματία.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την έκδοση δύο επιταγών ύψους 88.000 ευρώ η κάθε μία το 2000 τις οποίες κατηγορούνταν ότι χρησιμοποίησε ο επιχειρηματίας προκειμένου να πείσει για τη φερεγγυότητα της επαγγελματικής δραστηριότητας της εταιρείας του τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΝΙΚΑΣ ΚΩΣ Α.Ε.» αν και στην πραγματικότητα εταιρεία δεν υπήρχε αφού είχε λυθεί ένα χρόνο πριν. Πάντως ο επιχειρηματίας κατάφερε να αποκομίσει όφελος ύψους 176.000 ευρώ αφού οι επιταγές μπορεί να δόθηκαν στην εταιρεία όμως δεν είχαν πληρωθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ