Δήμος Νισύρου: Εξωραϊσμός εισόδου και πλατείας στον Εμπορειό

0
160

ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟ  

Ένα μεγάλο έργο εξωραϊσμού της εισόδου και της πλατείας του Εμπορειού ολοκληρώθηκε, αναβαθμίζοντας αισθητικά και λειτουργικά τον οικισμό.

Η πλατεία καθώς και ο δρόμος από τον σταθμό στρώθηκαν με πλάκες ενώ παράλληλα χαράχτηκαν πέτρινα σκαλοπάτια που εξασφαλίζουν πιο ξεκούραστη και ασφαλή είσοδο στο χωριό. Σε διάφορα σημεία της πλατείας τοποθετήθηκαν ψηφιδωτά από  μικρά χοχλάκια με διάφορες παραστάσεις από το αρχαιολογικό μουσείο της Νισύρου που σχεδιάστηκαν από τον Αποστόλη Καλούδη και εκτελέστηκαν από τον Παντελή Καραγιάννη, που από ότι φαίνεται αποτελεί την συνέχεια του αείμνηστου Ντίνου Παπαδέλια στην κατασκευή ψηφιδωτών. Το όλο έργο εκτέλεσε το συνεργείο του Γιάννη Καραγιάννη.

Ο Εμπορειός που είχε εγκαταλειφθεί με την μεγάλη μετανάστευση των κατοίκων του στις δεκαετίες του ’50 και ’60 ξεκινά σιγά σιγά να αποκτά την παλιά του αίγλη.

Η παρέμβαση αυτή αποτελεί συνέχεια της παρέμβασης του αείμνηστου Δημάρχου Παναγιώτη Κατσιματίδη που συνέδεσε οδικώς την άλλο άκρο του χωριού και συνέβαλε τα μέγιστα στον σημερινό οργασμό αναπαλαίωσης των κτισμάτων του.

Οι παρεμβάσεις στον Εμπορειό θα συνεχιστούν με επέκταση του χώρου στάθμευσης (σταθμός) και την άμεση λειτουργία του δικτύου οπτικών ινών που έχουν εγκατασταθεί μετά από την παρέμβαση της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση της σύνδεσης του οικισμού διαδικτυακά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ