«Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Κως έναν χρόνο μετά τον φονικό σεισμό!»

9
1225

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει έναν χρόνο μετά τον φονικό σεισμό η Κως, αφού παρά τις υποσχέσεις των κυβερνώντων που παρέλασαν από το νησί, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει. Το ρολόι μοιάζει να σταμάτησε στις 21 Ιουλίου του 2017, τότε που τα ρίχτερ «μάτωσαν» τα νησί αφήνοντας πίσω τους δύο νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές.
Στο φωτορεπορτάζ της «δ», αποτυπώνεται ξεκάθαρα πως το λιμάνι της Κω παραμένει κατεστραμμένο και οι ιδιοκτήτες των πλοιαρίων είναι αναγκασμένοι να εφευρίσκουν καθημερινά πατέντες για να προστατέψουν την σωματική ακεραιότητα των επιβατών, κάτω από τον ιστορικό πλάτανο του Ιπποκράτη υπάρχουν ακόμα μπάζα από τον περσινό σεισμό και το Μεσαιωνικό Κάστρο – όπως ενημερώνονται οι τουρίστες που φτάνουν μέχρι την είσοδο – παραμένει κλειστό «λόγω του σεισμού» της 21ης Ιουλίου 2017.
Μιλώντας στην «δημοκρατική» ο διευθυντής του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω-Νισύρου 2001-2015 κ. Νίκος Σοφός, επέρριψε ευθύνες κυρίως στην δημοτική αρχή, αλλά και στην αρχαιολογία, στην ηγεσία του λιμενικού σώματος, στην περιφέρεια αλλά και στους κυβερνώντες για την εικόνα που παρουσιάζει η Κως, έναν χρόνο μετά τον φονικό σεισμό. Τα «σημάδια» της καταστροφής είναι παντού διάσπαρτα στην Κω, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες, αποδεικνύοντας τα βραδέα αντανακλαστικά της πολιτείας.
«Αν συγκρίνετε τις φωτογραφίες του πριν και του σήμερα, θα δείτε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει», λέει ο κ. Ν. Σοφός στη «δ» σημειώνοντας ότι όποιος τολμήσει να κυκλοφορήσει βράδυ στο λιμάνι της Κω, κινδυνεύει να υποστεί σοβαρό ατύχημα.
Είναι απογοητευτικό, όπως λέει, να αντικρίζουν αυτή την εικόνα οι επισκέπτες του νησιού, σε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της χώρας που έχει πληγεί στα τελευταία χρόνια από το προσφυγικό και καταλογίζει ευθύνες στον δήμαρχο κ Γ. Κυρίτση για την στάση του όλο αυτό το διάστημα.
Κι ενώ θα περίμενε κανείς, μετά τις υποσχέσεις των κυβερνώντων για άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό να έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και να έχουν δρομολογηθεί όλα τα απαραίτητα έργα, η Κως, όπως λέει ο κ. Νίκος Σοφός, δεν έχει επουλώσει ακόμα τις πληγές της και όπως φαίνεται, θα χρειαστεί αρκετός καιρός ακόμα μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, που παραμένουν εκεί και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να ξεχάσει την εφιαλτική νύχτα της 21ης Ιουλίου 2017.
Οι εικόνες που παρουσιάζει σήμερα η «δ», είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κυβερνητικής ολιγωρίας, των απελπιστικά αργών ρυθμών της γραφειοκρατίας και αλλά και της θεωρίας πως όταν σβήσουν οι κάμερες, όλα εγκαταλείπονται στην τύχη τους.

* Αφού εμείς τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, να δούμε τώρα που τα γράφουν και συνάδελφοι από Ρόδο μήπως γίνει κάτι…

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περιμένουν μήπως γίνει κι άλλος….μην κάνουν διπλά έξοδα!!! Είμαστε αχρηστοιιιιι εδώ στο νησί!!! Ντροπή μας!!!

  2. ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΩΟΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΧΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ……

  3. ΑΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΑ. ΤΑ ΠΑΣΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΩΝ…

  4. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ALL INCLUSIVE ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΗΣΙΟΥ? ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΣΑ. ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΩ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΡΕΙΠΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΩΣ ΕΙΚΟΝΑ…..

  5. θα έκαναν τούμπες….σαν του Καραγκιόζη Φούρναρη.

  6. ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΕΙ?ΚΑΝΟΥΝΕ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑ (ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ )ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ?ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟΤΕ?ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΚΑΡΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

  7. Ο νικολάκης ;
    Ανίδεος , εμετικός , διπρόσωπος με εμμονή στον κυριτση .
    Βάλτε τον σύμβουλο στις εκλογές για να Δει από μόνος του ποσο δημοφιλής είναι .
    Τον κόβω για καμμία 20αρια ψήφους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ