Χάθηκαν περιουσίες Δωδεκανησίων σε Ραφήνα και Μάτι

2
3810

Περισσότερες από 2.500 κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς σε Βουτζά, Νέα Μάκρη, Μάτι και Ραφήνα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Παράλληλα άλλα 4.000 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
Εικόνα απόλυτης καταστροφής είναι αυτή που καταγράφουν τα συνεργεία του υπουργείου Υποδομών που διενεργούν αυτοψίες στα καμμένα, καθώς το ήμισυ σχεδόν των κτηρίων που ελέγχθηκαν έχουν κριθεί ακατάλληλα.
Μη κατοικήσιμα έχουν κριθεί, μέχρι στιγμής, 1218 σπίτια στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δυο πρώτες ημέρες των ελέγχων των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών.
Πρόκειται για το 48,95% από τα 2.489 κτίρια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα. Τα υπόλοιπα 1272, δηλαδή το 51,07%, κρίθηκαν κατοικήσιμα.
Μεταξύ αυτών καταστράφηκαν και ακίνητα Δωδεκανησίων.
Πιο συγκεκριμένα ολοσχερώς έχει καταστραφεί ακίνητο αξίας τουλάχιστον 200.000 ευρώ της οικογένειας του γνωστού εμπόρου της Ρόδου κ. Γιώργου Καστρήσιου, στην Ραφήνα.
Το ακίνητο, που χρησιμοποιούσε ως εξοχική κατοικία έχει καεί ολοσχερώς ενώ το μένος της φωτιάς ήταν τέτοιο, που στην κυριολεξία έχει πολτοποιήσει οικοσυσκευές.
Στην ίδια περιοχή καταστράφηκε ολοσχερώς η κατοικία της εξαδέλφης του που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από την δική του.
Ολοσχερώς κάηκε εξάλλου και κατοικία του Καρπαθιακής καταγωγής ιατρού της Ρόδου κ. Νίκου Πετρίδη στο Μάτι αλλά και συγγενών του που διέμεναν στην ίδια περιοχή.

 

Ξεκίνησαν οι μηνύσεις
από συγγενείς
θυμάτων στο Μάτι
Να κινηθούν νομικά αναμένεται οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, ζητώντας έτσι να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους.
Συγκεκριμένα, οι συγγενείς τουλάχιστον 20-25 εκ των θυμάτων αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του Δημοσίου για την απώλεια των δικών τους ανθρώπων.
Ήδη μέσω δικηγόρων και νομικών συμβούλων έχουν κινηθεί οι διαδικασίες και έτσι αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι ορισμοί πραγματογνωμόνων, ειδικών σε εγκλήματα εμπρησμού, για να εντοπιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς και κυρίως οι θανατηφόρες, εκ του αποτελέσματος, «αστοχίες» από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος, Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρειας Αττικής και Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας.
Η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, η οποία έχει ήδη καλέσει τους πρώτους μάρτυρες.
Παράλληλα, όρισε ανεξάρτητο πραγματογνώμονα (πυραγό) και ζήτησε την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας ως προς τα αίτια και τις πιθανές ευθύνες για την φονική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας. Ο τελευταίος ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ’ΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΝ!ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ?ΕΔΩ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ’ΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ> ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΗΛΩΘΕΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ!ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΤΕΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΤΟΥΝΕ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ? ΑΝΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ