4η ΝΙΣΥΡΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

0
120

4η ΝΙΣΥΡΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Νίσυρο η 4η Νισύρικη Αμφικτυονία . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σάββατο, 09.45 π.μ. Ζωσιμοπούλειο Θέατρο: Προσέλευση.

10.15 π.μ.: Έναρξη εργασιών. Χαιρετισμοί επισήμων.

10.30 π.μ.: Ομιλία του Δημάρχου με θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων του Δήμου μας.

11.30 π.μ.: Απονομή τιμητικής διάκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νισύρου στον κ. Νίκο Ανδριώτη, πρόεδρο της σχολικής επιτροπής της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και ιδρυτής του Ελληνικού Γυμνασίου της κοινότητας, για την μεγάλη του προσφορά στα Ελληνικά γράμματα και στην διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας στην Αμερική.

12.00 Θα ακολουθήσουν ομιλίες και τοποθετήσεις των εκπροσώπων των απανταχού Νισυριακών Κοινοτήτων, και των εκπροσώπων των σχολείων και των συλλόγων της Νισύρου.

Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 7.30 μ.μ. θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής στον τοίχο της οικίας του αείμνηστου Αντώνη Καρπαθάκη στην πλατεία στην περιοχή του Αγίου Σάββα που θα ονομάζεται πλέον «Πλατεία  Αντώνη Μεταξωτού Καρπαθάκη». Στη συνέχεια στις 8.00 μ.μ. στον Δημοτικό Ξενώνα η Εταιρεία Νισυριακών Μελετών θα παρουσιάσει το βιβλίο του συμπατριώτη μας  Ζαχαρία Τσιρπανλή με τίτλο «Γαμήλιες συμπεριφορές στο Αιγαίο – η περίπτωση της Νισύρου – 19ος αιώνας».

 

Την Κυριακή το πρωί στην Ι. Μ. Παναγίας Σπηλιανής θα τελεστεί αρτοκλασία των Νισυριακών Συλλόγων και παράλληλα, στον Ι. Ν. Εσοδείων  της Θεοτόκου στα Νικειά, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Τρισάγιο εις μνήμην των Νισύριων Αποδήμων και δωρητών του Δήμου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Στις 10:30 θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην Πλατεία Καζαβήδων για τους απόδημους Νισύριους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ