Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των καταστημάτων της Alpha Bank σε Τήλο, Κάσο και Λειψούς

0
416

Θέμα: «Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των καταστημάτων της Alpha Bank σε Τήλο, Κάσο και Λειψούς»

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, προχώρησαν σε διαβουλεύσεις με την Διοίκηση της Alpha Bank σχετικά με την πρόθεσή της να παύσει τη λειτουργία των υποκαταστημάτων της, σε Κάσο, Λειψούς και Τήλο.

Η Διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας αυτών, αποδεικνύοντας την κατανόησή της στη Νησιωτικότητα αλλά και στις ανάγκες των κατοίκων.

Έτσι, οι νησιώτες της Κάσου, της Τήλου και των Λειψών θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά από τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα χωρίς να διαταραχτεί η καθημερινότητά τους.

ΔΗΜΟΣ THΛΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο στόχος επετεύχθη. Ενωμένοι αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Πρωθυπουργό για την στήριξη του στο δίκαιο αίτημα μας, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κο Δραγασάκη, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κο Σαντορινιό, τον Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου κο Χατζημάρκο, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κο Πατούλη, τον Πρόεδρο του Δικτύου μικρών νησιών κο Κεχαγιόγλου, αλλά πάνω από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και του Εξωτερικού που μας στήριξαν. Η προσπάθεια όλων ήταν συγκινητική.

Δημήτρης Γάκης: «Ο συντονισμός και η κατάλληλα σχεδιασμένη παρέμβαση έφεραν αποτέλεσμα. Η Κάσος, η Τήλος και οι Λειψοί θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται τραπεζικά»

***

Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για τη λειτουργία των υποκαταστημάτων της ALPHA BANK στην Κάσο, τη Τήλο και τους Λειψούς:

«Το μήνυμα που έστειλαν οι νησιώτες στην ALPHA BANK – παρελήφθη. Οι γόνιμες συζητήσεις της Κυβέρνησης με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών ανέτρεψαν την απόφαση της ALPHA BANK και τα υποκαταστήματα στα νησιά της Κάσου, των Λειψών και της Τήλου θα παραμείνουν σε λειτουργία. Ήταν μια επιτυχία κοινή – ΟΛΩΝ μας που διαβουλευτήκαμε, από το δικό του ρόλο ο καθένας, με την Τράπεζα. Καθοριστική ήταν η παρέμβαση και ο συντονισμός των ενεργειών από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Ουσιαστική και αποφασιστική στη θετική αυτή εξέλιξη ήταν η συμβολή του προέδρου του ΔΣ της ALPHA BANK καθ. Βασίλειου Ράπανου.

Ο αγώνας όμως αυτός, για την παραμονή της Τράπεζας, αλλά και την ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων των νησιών με τη βοήθεια και τη στήριξη από την τοπική κοινωνία, δεν σταματά. Αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πορεία για την εξωστρεφή οικονομική ανάπτυξη των μικρών νησιών του Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος είναι σημαντικός, όπως και η κοινωνική ευθύνη των Τραπεζών απέναντι στις μικρές νησιωτικές κοινωνίες».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ