Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον βουλευτή Ηλία Καματερό, για υδατοδρόμια, υποστελέχωση ΟΤΑ και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

1
313

Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον βουλευτή Ηλία Καματερό, για υδατοδρόμια, υποστελέχωση ΟΤΑ και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συνεργασία με τον βουλευτή Δωδεκανήσου, Ηλία Καματερό, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Τον βουλευτή συνόδευε ο Αντώνης Αποστολίδης, συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Στην διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν θέματα που χρήζουν από κοινού προώθησης, προκειμένου να επιλυθούν, όπως το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια, που έχει κατατεθεί στην Βουλή και του οποίου εισηγητής είναι ο βουλευτής Δωδεκανήσου, η υποστελέχωση των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Όσον αφορά τα υδατοδρόμια, συμφωνήθηκε, με την εισαγωγή του σχεδίου νόμου προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, να παραστεί και ο Περιφερειάρχης στην εν λόγω συνεδρίαση, ο οποίος προηγουμένως θα έχει καταθέσει το σύνολο των παρατηρήσεων και των προτάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επ’ αυτού.

Για την υποστελέχωση των Οργανισμών της Αυτοδιοίκησης, συμφωνήθηκε πως θα πρέπει να υπάρξουν από κοινού συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση στο φλέγον αυτό θέμα, που πνίγει τους ΟΤΑ του Νοτίου Αιγαίου, με πρώτο και κύριο τομέα που πλήττεται, την δημοπράτηση των έργων, αφού οι ελλιπείς Τεχνικές Υπηρεσίες, στους 30 από τους 34 Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι παράγων λειτουργεί ανασταλτικά στην ωρίμανση και δημοπράτηση έργων, με την Περιφέρεια να αδυνατεί πλέον να σηκώσει το βάρος όλων αυτών των νησιών που καλείται να καλύψει, σε επίπεδο Τεχνικών Υπηρεσιών.

Όσον αφορά την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Καματερό για το πρόβλημα που υπάρχει με την νομοθετική παρέμβαση που πρέπει να γίνει, εκ του γεγονότος ότι στις 31/12/2018, οδηγείται σε κλείσιμο η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, δομή η οποία έχει προσφέρει λύσεις σε κρίσιμα θέματα και θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ