Εκδήλωση στην Κω με θέμα την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου | Παρασκευή 7μμ στο ΕΒΕΔ Κω

8
690

«Εκδήλωση στην Κω με θέμα την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, παρόντος του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού»

Το Υπουργείο Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου προσκαλούν τους φορείς, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού της Κω, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.00, σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο νησί , στην αίθουσα του παραρτήματος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (περιοχή Σημαίες).

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρέμβει εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του μέτρου, ενώ τεχνικές λεπτομέρειες για την χρήση του από τις επιχειρήσεις, αναμένεται να παρουσιαστούν από στελέχη του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ).

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης πρόκειται να απευθύνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Πάππου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, στην ομιλία του θα τονίσει ιδιαίτερα την αναπτυξιακή συνεισφορά του μέτρου στο μέλλον των νησιών, την ευκολία χρήσης της πλατφόρμας και την μεγάλη αποδοχή που σύμφωνα με τα στοιχεία είχε το ΜΙ αναμέσα στους νησιώτες, ενώ θα σταθεί ιδιαίτερα στις προωθούμενες αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν στις τιμές των καυσίμων, μέσω της επέκτασης του μέτρου σε αυτόν τον τομέα.

 

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Μεταφορικό Ισοδύναμο σε πολίτες και επιχειρήσεις» τη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.00-21.00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην Κω.
19,00 Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Πάππου
19,10 Εισήγηση Εκπροσώπου Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
19,20 Εισήγηση εκπροσώπου ΕΦΕΠΑΕ κ. Θωμά Νιαβή
19,40 Ομιλία Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού
20,10 Ερωτήσεις-Συζήτηση
21,00 Λήξη εκδήλωσης

 

*Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Νίκος Τσακίρης, Aντιπρόεδρος – Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από τον σεισμό. Στην Κω πότε;ενημερωση?

    Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
    Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.https://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/192574/anagnostis-sti-mytilini-dothikan-apozimioseis-stis-epicheiriseis-apo-ton-seismo-stin-pote/

  2. Η πρώτη και ίσως σοβαρότερη κατάκτηση των νησιωτών είναι η καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου. Ο θαλάσσιος αποκλεισμός είναι ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα των νησιών μας και ειδικά των μικρών απέναντι στην ηπειρωτική χώρα. Είναι μια δίκαιη κατάκτηση για την οποία αγωνίζονται η νησιώτες δεκάδες χρόνια. Φυσικά και θέλει καλυτέρευση, φυσικά και θέλει επέκταση όμως κανένας από δω και πέρα δεν μπορεί να το καταργήσει. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ

  3. Εσείς φέρατε τους λαθρομετανάστες στην κω και εσυ τώρα το παίζεις σωτήρας ;
    Μαύρο κατάμαυρο στις εκλογές

    • Το ερωτημα ειναι , ποιος εφερε ΕΣΕΝΑ παλιοφασισταρε στη Κω. Εμεις ΠΟΤΕ δεν ειχαμε τετοια σκα…α σαν εσενα.

  4. κάποια ακροδεξιά λαμόγια συνεχίζουν να λένε το ίδιο παραμύθι ότιο συριζα έφερε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Τώρα πια δεν τους πιστεύει όμως κανείς γιατί όλοι έχουμε καταλάβει τι παίζετε

  5. Το παιδί μου που είναι φοιτητής πάει Πειραιά με 7 ευρώ αντί για 27 και εγώ με 33 αντί για 53.
    Βρίστε όσο θέλετε εγώ άλλα βλέπω.

    • Και βέβαια βλέπεις....με ειδικά χοντρούς φακούς μεγάλης διατομής..στην ίντσα.

      από 1/1/19 24%,μείωση αφορολόγητου και αύξηση της ΔΕΗ,αύξηση όλων των έμμεσων φόρων λόγω ανόδου Πετρελαίου και δυσβάσταχτων πρωτογενών πλεονασμάτων…..μεγαλύτερος όγκος πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και κατασχέσεις εξπρές μικρο-οφειλετών .. μπορεί να βλέπεις βέβαια τα πάντα μονόχρωμα,αλλά είσαι η μόνη.α …και κάτι αυξήσεις εισιτηρίων που έρχονται …….δεν ξέρω αν τις βλέπεις. Εμείς εδώ βλέπουμε την στραβωμάρα σου.

    • Πού να περιμέναμε ποτέ ότι θα είχαμε Υπουργό Εξωτερικών τον Τσίπρα..Εδώ η άλλη βλέπει κέρδη απ το ισοδύναμο…αντε να μειώσει και την τιμή των Everest ,που πληρώνεις τους καφέδες και τις τυρόπιττες για χρυσό το 11ωρο που είσαι στο πλοίο. Τελικά η Χώρα πήγε μπροστά,όση ώρα έκανε το Μιαούλης και οι Λαμαρίνες του Αγούδημου το 1970/80 τόσο και τα νεότευκτα της Attica.Έχουν λύσει όλα τα προβλήματα της Ελλάδας.Μόνο η Ομόνοια ,το κέντρο της πρωτεύουσας έμεινε…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ