Άρωμα Καλύμνου στο Μέγαρο Μουσικής με διάκριση του μελιού «Thymeli by Kopanezos Family” στην εκδήλωση του «Γαστρονόμος»για τα Βραβεία Ποιότητας 2018

0
1735

Γράφει η Σάντυ Λαδικού

Μία οικογενειακή παράδοση δεκαετιών αναγνωρίζεται και ξεχωρίζει για την ποιότητα του και την γεύση του. Πρόκειται για το ξακουστό μέλι Θυμέλι της οικογένειας Κοπανέζου που έλαβε ακόμη μία σημαντική διάκριση.

Πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ποιότητας 2018 του περιοδικού Γαστρονόμος.

Το μέλι της οικογένειας Κοπανέζου που δραστηριοποιείται από το 1942, έλαβε το βραβείο ποιότητας παραγωγής μελιού και είναι η μοναδική Δωδεκανησιακή επιχείρηση που συμμετείχε και διακρίθηκε. Μάλιστα μόλις 15 επιχειρήσεις προϊόντων βραβεύτηκαν για την άριστη ποιότητά τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στο κοινό ότι κάθε Μάιο τα μελίσσια μεταφέρονται από την Κω στην Κάλυμνο σε απομονωμένους θυμαρότοπους που δεν έχουν ραντιστεί και είναι βιολογικοί. Εκεί όπου τοποθετούνται οι κυψέλες, φτάνει κάποιος μόνο με βάρκα. Σε αυτά τα δυσπρόσιτα σημεία, τοποθετούνται στα βράχια οι κυψέλες όπου η υγρασία είναι αυξημένη, άρα παράγεται περισσότερο νέκταρ.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το μέλι της οικογένειας Κοπανέζου περιέχει 81% γυρεόκοκκους θυμαριού.

Φέτος ήταν η 11η χρονιά των βραβείων του καταξιωμένου περιοδικού που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή. Μεγάλος υποστηρικτής της βραδιάς ήταν Η Εθνική Τράπεζα. Σημαντικές προσωπικότητες από την ελληνική γαστρονομία συμμετέχουν ενεργά ώστε να αναδειχθούν τα καλύτερα προϊόντα της Ελλάδος.

Η σκληρή δουλειά, η αγάπη, το μεράκι, η καινοτομία, το θυμάρι της Κω και της Καλύμνου συνετέλεσαν ώστε το μέλι θυμέλι να διακριθεί και να λάβει αυτό το σημαντικό βραβείο ποιότητας.

Φανερά συγκινημένος παρέλαβε το βραβείο ο κ. Δρόσος Κοπανέζος συνοδευόμενος από την σύζυγό του κα. Σύλβια Βουβαλάκη Κοπανέζου και τα παιδιά του Αντώνη και Νομική πολύτιμοι συνεργάτες και συνεχιστές της οικογενειακής επιχείρησης.  Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα όσα ανέφεραν στην ομιλία της ο κ. Δρόσος και ο γιος του Αντώνης όπου αφού έκαναν μία ιστορική αναδρομή στην οικογένεια, αφιέρωσαν το βραβείο σε όσους μελισσοκόμους δεν βρίσκονται πια μαζί μας, σε εκείνους που συνεχίζουν και στην μέλισσα που προσφέρει τόσα. Μάλιστα ο Αντώνης έδωσε υπόσχεση ότι η παραγωγή μελιού, θα συνεχιστεί για πολλές δεκαετίες ακόμη.

Στο Μέγαρο Μουσικής παραβρέθηκαν και άλλα μέλη της οικογένειας όπως ο κ. Θέμης Εδιάρογλου μαζί με την σύζυγό του την αγαπητή Σεβαστή Κοπανέζου Εδιάρογλου .

Η βραδιά ήταν λαμπερή και νόστιμη καθώς εκτός από τις σημαντικές παρουσίες σημαντικών σεφ, παραγωγών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, υπήρχαν και κεράσματα με τοπικά προϊόντα από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Να σημειώσουμε ότι το μέλι Θυμέλι της οικογένειας Κοπανέζου, έχει λάβει και πολλαπλά βραβεία Great Taste στον σημαντικό διαγωνισμό με τα κορυφαία προϊόντα παγκοσμίως που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο. Μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε Κω, Κάλυμνο και ολόκληρη την Ελλάδα.

Θερμά συγχαρητήρια στην ποιοτική προσπάθεια της οικογένειας Κοπανέζου που με διακριτικότητα και σοβαρότητα παράγει μέλι άριστης ποιότητας. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο είναι το γεγονός , ότι η οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε την δεκαετία του 1940, θα συνεχίσει και μάλιστα με σύμμαχο την εξειδίκευση και την καινοτομία χάρη στα νεότερα μέλη της οικογένειας που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές.

ΠΗΓΗ:www.vimatisko.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ