Δήμος Τήλου για υποδοχή προσφύγων και περιβαλλοντική πολιτική στο «Lausanne – Méditerranées»

0
495

Κάθε χρόνο, ο Δήμος της Λωζάννης διοργανώνει ένα φόρουμ συζήτησης και προβληματισμού εστιάζοντας στη λεκάνη της Μεσογείου με γενικό τίτλο «Lausanne – Méditerranées». Στο φετινό φόρουμ τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα και πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και συνέδρια, με διάφορα βασικά θέματα όπως:

– Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα από την κρίση του 2008 και την ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, οι λόγοι και οι συνέπειές της.

– τις επιπτώσεις της κρίσης των προσφύγων στην Ελλάδα και οι πτυχές της αλληλεγγύης στην Ελλάδα

και

– ο ρόλος του πολιτισμού σε ένα τέτοιο σκηνικό.

Ενώ υπήρξε και ένα πλούσιο και ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η Δήμαρχος Τήλου εκπροσώπησε το νησί της Τήλου ενώ έγινε εκτενή αναφορά στην υποδοχή των προσφύγων, αλλά και την περιβαλλοντική πολιτική που χαράσσει το νησί μέσα από το έργο TILOS.

Στο συνέδριο συμμετείχε και η ελληνική κοινότητα που ζει στη Λωζάννη ενώ ο ελβετικός και ο ευρωπαϊκός Τύπος ανέφερε ευρέως την υποδειγματική πολιτική που ακλουθεί το νησί της Τήλου στα θέματα των προσφύγων αλλά και του περιβάλλοντος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο της Λωζάννης για την υποδειγματική φιλοξενία αλλά για την τιμητική πρόσκληση προς το νησί της Τήλου. Μια πρόσκληση που αποδεικνύει ότι οι πολιτικές που ακολουθεί η Τήλος στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στο προσφυγικό χρίζουν ευρείας αποδοχής από τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ