Καιρός: O «Ορέστης» φέρνει κακοκαιρία – Καταιγίδες, χαλάζι και κρύο – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

0
439

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα προκαλέσει βροχές, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς την Πέμπτη – Πάνω από  20.000 κεραυνοί έπεσαν τη Δευτέρα – Δείτε   πώς  κινείται το βαρομετρικό

Ο «Ορέστης» η νέα κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας προκαλεί τοπικές βροχοπτώσεις και λίγες σποραδικές καταιγίδες σε διάσπαρτες περιοχές  στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται στην περιοχή της Σικελίας αναμένεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες να κινηθεί αρχικά προς τις ακτές της Αφρικής και στη συνέχεια προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Την Τρίτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στις Δυτικές Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στη Στερεά και κυρίως στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα είναι έντονα και ενδέχεται τοπικά να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν φτάνοντας επίσης σε εντάσεις τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του «Ορέστη» τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων κατά το πρώτο μισό της.

orestis_triti

Την Τετάρτη καθώς ο «Ορέστης» θα κινείται προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

Τέλος από την Πέμπτη ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο (πτώση έως και 10 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες). Δείτε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών.

Η πορεία των αερίων μαζών 21-25 Οκτωβρίου 2018

Έπεσαν πάνω από 20.000 κεραυνοί 

Περισσότερους από 20.000 κεραυνούς κατέγραψε μέχρι τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr γύρω από το βαρομετρικό χαμηλό «Ορέστη», ο οποίος κινείται μεταξύ νότιας Ιταλίας και Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, ο «Ορέστης» αναμένεται ότι εντός 48ώρου θα κινηθεί αρχικά προς τις ακτές της Αφρικής και στη συνέχεια προς την Ανατολική Μεσόγειο, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Καιρός: Τρομάζει η δύναμη του «Ορέστη» – Πάνω από 20.000 κεραυνούς έχει προκαλέσει η κακοκαιρία

Καιρός: Τρομάζει η δύναμη του «Ορέστη» - Πάνω από 20.000 κεραυνούς έχει προκαλέσει η κακοκαιρία

Περισσότερους από 20.000 κεραυνούς μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (22/10) είχε καταγράψει το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών γύρω από την κακοκαιρία «Ορέστης», καθώς εκινείτο μεταξύ νότιας Ιταλίας και Ελλάδας.

Ο «Ορέστης» θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Δείτε τον καιρό, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS.

Την Τρίτη βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στις δυτικές Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στη Στερεά και κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται έντονα και ενδέχεται τοπικά να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν φτάνοντας επίσης σε εντάσεις τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Την Τετάρτη, καθώς ο «Ορέστης» θα κινείται προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

Από την Πέμπτη, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την Ελλάδα, ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο, με εκτιμώμενη πτώση έως και δέκα βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ