Βίντεο από τα γυρίσματα του «Sumendia» στη Νίσυρο

0
599

 Λήδα Γαλανού

Η ισπανο-ελληνική συμπαραγωγή γυρίζεται στη Νίσυρο, με την Εμα Σουάρες, τον Ακύλλα Καραζήση και μια δυνατή ιστορία έρωτας και ζωής. Η κάμερα του Flix ήταν εκεί και μίλησε με τους συντελεστές.

Η Νίσυρος είναι από μόνη της έτοιμο κινηματογραφικό σκηνικό: το μεταποκαλυπτικό τοπίο του ηφαιστείου ενώνεται με τα σαν ζωγραφιά σπίτια, η αυστηρότητα λούζεται στο φως, η αισθητική είναι αυθεντική κι εκλεκτική. Εκεί εμπνεύστηκε τη νέα του ταινία ο Ισπανός Μιγκέλ Ανχελ Χιμένες, όταν επισκέφθηκε το νησί για το εργαστήρι του MFI κι εκεί τη γυρίζει αυτές τις μέρες – και της έδωσε τον μοναδικό τίτλο που αρμόζει στη Νίσυρο: «Sumendia» σημαίνει «Ηφαίστειο».

Η κεντρική ηρωίδα της ταινίας είναι η Μαρία, μια πενηντάχρονη γυναίκα από το Μπιλμπάο – την υποδύεται η Εμα Σουάρες που μας καθήλωσε στη «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ – η οποία, έχοντας πρόσφατα βρεθεί αντιμέτωπη με συνταρακτικές ειδήσεις για την υγεία της, κάνει ένα τελευταίο ταξίδι στην Ελλάδα με τις καλύτερές της φίλες, ενάντια στις συμβουλές του προστατευτικού γιου της (Γκάισκα Ουγκάρτε). Μολονότι η συνθήκη δεν είναι ιδανική, οι τρεις τους είναι αποφασισμένες να περάσουν καλά.Θέλοντας να αποφύγουν τα τουριστικά κλισέ, αλλάζουν τελευταία στιγμή τα σχέδιά τους και καταλήγουν στη Νίσυρο. Εκεί, η Μαρία θα βρει ομορφιά, γαλήνη και τελικά τον αληθινό έρωτα στο πρόσωπο του Στέφανου, του τραυματισμένου αλλά σθεναρού άντρα που υποδύεται ο Ακύλλας Καραζήσης. Πολύ σύντομα, η Μαρία θα κληθεί να αποφασίσει αν θα επιστρέψει στην οικογένειά της στην Ισπανία ή αν θα συνεχίσει τη ζωή της στο νησί μαζί του.

 

sumendia 607

sumendia 607

sumendia 607

sumendia 607

Ο Μιγκέλ Ανχελ Χιμένες («Chaika», «The Night Watchman») έγραψε το «Ηφαίστειο» μαζί με τον Λουίς Μόγια, ενώ τη διεύθυνση φωτογραφίας, την αντίθεση του βροχερού Μπιλμπάο με το αστραφτερά φωτεινό νησί του Αιγαίου, υπογράφει ο Γκόρκα Γκόμες Αντρέου. Το «Ηφαίστειο», μια διεθνής συμπαραγωγή της ελληνικής Heretic με την ισπανική Kinoskopik, υποστηρίζεται από τη Κυβέρνηση των Βάσκων, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Eurimages και το ETB, και είναι μια από τις πρώτες που κάνει χρήση του cash rebate, του προγράμματος επιστροφής επένδυσης που ανακοίνωσε λίγους μήνες πριν το ΕΚΟΜΕ.

sumendia 607

sumendia 607

sumendia 607

sumendia 607

Το Flix, αποκλειστικά, φόρεσε μαγιό και ταξίδεψε ως τη Νίσυρο, όπου μαγεύτηκε όχι μόνο από την ομορφιά του τόπου, αλλά κι από το πάθος των συντελεστών του «Sumendia». Μίλησε με τον σκηνοθέτη, τον διευθυντή φωτογραφίας, την Εμα Σουάρες, τον Ακύλλα Καραζήση, τον Γκάισκα Ουγκάρτε, τους Γιώργο Καρναβά και Κωνσταντίνο Κοντοβράκη της Heretic κι έφερε πίσω εικόνες και λόγια γεμάτα ενθουσιασμό και… πολιτισμική σύμπνοια. Σε μια σειρά τοπίων που συναγωνίζονται το ένα το άλλο, με μια σειρά συνεντεύξεων η μια πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα από την άλλη, αποτύπωσε τις εντυπώσεις του στο παρακάτω βίντεο.

To Flix στα γυρίσματα του «Sumendia» στη Νίσυρο from flix.gr on Vimeo.

«Ηφαίστειο» («Sumendia») info:

Σκηνοθεσία: Miguel Ángel Jiménez | Σενάριο: Luis Moya Redrado, Koldo Gamboa Gangoiti, Miguel Ángel Jiménez | Παραγωγή: Kinoskopik Film Produktion SL, Heretic | Πρωταγωνιστούν: Emma Suárez, Ακύλας Καραζήσης, Gaizka Ugarte, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Κώστας Πέτρου και Αντώνης Καφετζόπουλος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Gorka Gómez Andreu | Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σταύρος Λιόκαλος | Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα | Μοντάζ: Ivan Aledo | Μουσική: Pascal Gaine

Πηγή: flix.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ