Dodekanisos Seaways: Περισσότερα από 12000 άτομα κάθε ηλικίας στον Πανορμίτη (BINTEO)

0
192

Με τον πιο ζωντανό τρόπο οι Δωδεκανήσιοι, μα όχι μόνον, επιβεβαίωσαν τη βαθιά πίστη τους στον θαυματουργό Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.

Με τα πλοία μόνο της ναυτιλιακής εταιρείας Dodekanisos Seaways, τα δύο ταχύπλοα καταμαράν «Δωδεκάνησος Εξπρές» και «Δωδεκάνησος Πράιντ» και το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Παναγία Σκιαδενή» διακινήθηκαν προς την Ιερά Μονή του Πανορμίτη, ταπεινοί προσκυνητές, περισσότερα από 12000 άτομα κάθε ηλικίας.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο από τα νησιά του βορείου συγκροτήματος του νομού διακινήθηκαν 2.100 προσκυνητές.

Σ’ αυτό συντέλεσε ο ορθός προγραμματισμός της ναυτιλιακής μας με την πύκνωση των δρομολογίων από τα νησιά Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο και Κω στο διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως και την 12η Νοεμβρίου. Οι περισσότεροι προσκυνητές προέρχονται από την Κάλυμνο, την Κω και τη Λέρο. Αύξηση, όμως, σε σχέση με το περασμένο έτος παρουσίασαν η Πάτμος και οι Λειψοί.

Ένας άλλος παράγοντας που συνέβαλε θετικά ήταν οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σ’ όλο αυτό το διάστημα, γεγονός που βοήθησε και στην ομαλή διεκπεραίωση των δρομολογίων, με τη συνδρομή φυσικά και των Λιμενικών Αρχών.

Συνολικά, σε σύγκριση με το 2017 φέτος η κίνηση προσκυνητών παρουσίασε αύξηση 14%. Βέβαια ο μεγάλος όγκος προσκυνητών διακινήθηκε από το νησί της Ρόδου με το πλοίο «Παναγία Σκιαδενή».

Να σημειωθεί, επίσης, ότι στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, συνέβαλαν, πέραν από τον προγραμματισμό και την πύκνωση των δρομολογίων, οι εκπτωτικές προσφορές της εταιρείας.

Με την ευκαιρία η διοίκηση της Dodekanisos Seaways αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει και δημόσια το επιβατικό κοινό της Δωδεκανήσου γιατί, για μιαν ακόμα φορά, επιβεβαίωσε τη μεγάλη εμπιστοσύνη που τρέφει στην εταιρεία διαχρονικά για το σημαντικό έργο που επιτελεί, με στόχο πάντοτε την καλύτερη εξυπηρέτησή του και την ανάπτυξη των αγαπημένων μας νησιών.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απευθύνει και προς τους εργαζόμενους της, διότι τόσο τα πληρώματα όσο και οι διοικητικοί υπάλληλοι, παρά τη φόρτιση των ημερών κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων προσκυνητών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαριστούμε, τέλος, και τους ανθρώπους των συνεργαζόμενων γραφείων των νησιών μας καθώς και τις Λιμενικές Αρχές για την άψογη συνεργασία.

Ευχή όλων μας είναι η Χάρη του Πανορμίτη να δίνει δύναμη και κουράγιο στους Δωδεκανήσιους και απανταχού.

BINTEO από Δημοτικη τηλεόραση Κω/Μ.Παπαζαχαρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ