Δ. Κρεμαστινός: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν έπαψε ούτε στιγμή να διεκδικεί την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

0
202
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις προτάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου, απάντησε:
 

«Τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών, που είναι πολιτική εθνικής σημασίας, τους εφάρμοσε πρώτος ο Ανδρέας Παπανδρέου και τους κατάργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων


Με έκπληξη διαπιστώνω ότι τώρα προεκλογικά άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης «θυμούνται» το θέμα του ΦΠΑ των νησιών. Η Νέα Δημοκρατία, όχι μακριά από το πνεύμα της Κυβέρνησης, ζητά με τροπολογία την ελάφρυνση 5 νησιών του Αιγαίου που επιβαρύνονται από το μεταναστευτικό ενώ το ΚΚΕ μπαίνει όψιμα στον στίβο για τη επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν έπαψε ούτε στιγμή να διεκδικεί την επαναφορά τους, με κάθε τρόπο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κυβερνήσεις όπου συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ με την καθοριστική αρωγή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια είχαν καταφέρει να διασώσουν τον ΦΠΑ των νησιών παρά τις απαιτήσεις των μνημονίων. Ακόμα εκκρεμεί η αναγόρευσή του τέως Προέδρου σε επίτιμο δημότη της Ρόδου, την οποία έχω προσωπικά προτείνει στον Δήμαρχο Ρόδου. Αργότερα, από τη θέση της αντιπολίτευσης η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2016 τροπολογία με την οποία ζητούσε την ολική επαναφορά των συντελεστών σε όλα τα νησιά του Αιγαίου όπως ακριβώς ίσχυε πριν. Επίσης, προσωπικά έχω φέρει επανειλημμένως το θέμα στη Βουλή με επίκαιρες ερωτήσεις ζητώντας, με επιχειρήματα, από τον Υπουργό Οικονομικών να αναθεωρήσει την πολιτική του η οποία εξομοίωσε τους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών με αυτούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τώρα, μάλιστα, η νέα Πρόταση Νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα για την Οικονομική Ανάκαμψη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη περιλαμβάνει ειδικό άρθρο για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών. Αυτή είναι η πραγματική ιστορία του ΦΠΑ.»
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ