Τα τουρκικά ΜΜΕ προκαλούν : Ο ελληνικός στρατός δεν πλησιάζει στα Ίμια

0
375

Σε νέο κρεσέντο προκλητικών δημοσιευμάτων στα οποία «πανηγυρίζουν» για τα Ίμια, όπου «οι Έλληνες έχουν τρεις μήνες να πατήσουν», επιδίδονται τα τουρκικά ΜΜΕ, συντηρώντας στο… κόκκινο την ένταση.

Συγκεκριμένα, οι γείτονες καυχιούνται για το ραντάρ που τοποθέτησαν στη νησίδα Τσαβούς (3 ναυτικά μίλια από το Μπόντρουμ ή Αλικαρνασσός) και κρατά μακριά τους «κακούς Έλληνες», αφού όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο που έχτισαν «οι Έλληνες στρατιώτες παρακολουθούν από την Καλόλιμνο τα Ίμια».

«Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ίμια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων IHA, το οποίο αναδημοσίευσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ.

haber

«Εδώ και 25 χρόνια Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν στα Ίμια, κάτι που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο ελληνικός στρατός επί 25 χρόνια παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ωστόσο, χάρη στη στρατιωτική βάση που χτίστηκε στο Τσαβούς, 1,5 μίλι από τα Ίμια, οι Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν να πλησιάσουν», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «εδώ και περίπου τρεις μήνες οι Έλληνες στρατιώτες δεν έχουν εμφανιστεί στα Ίμια και τα παρακολουθούν από το νησί Καλόλιμνος. Από την άλλη, οι δυνάμεις της ακτοφυλακής μας συνεχίζουν τις περιπολίες επί 24ώρου βάσεως, αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ