ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο Μανώλης Γλυνός στην Κω – Συνάντηση με Δήμαρχο Γ. Κυρίτση (Δηλώσεις)

16
628

 

«Περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη

κ Μανώλη Γλυνού στην Κω»

«Συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη

κ Μανώλη Γλυνού με τον Δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση «

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ Μανώλης Γλυνός, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου αφίχθη, ακτοπλοϊκώς στην Κω για να πραγματοποιήσει περιοδεία.

Αναλυτικότερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός είχε θεσμική συνάντηση με το Δήμαρχο Κω κ Γιώργο Κυρίτση στο κτήριο του Δημαρχείου.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα σημαντικότερα τοπικά ζητήματα για τα οποία ο δήμος επιζητεί την συνεργασία της Περιφέρειας προκειμένου να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις προς την επίλυση τους.

Ειδικότερα δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του λιμένα της Κω και των χώρων θρησκευτικής λατρείας έπειτα από τις ζημιές που υπέστησαν μετά τον σεισμό του 2017.

Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά στις συνθήκες που επικρατούν στο κτήριο του Διοικητηρίου όπου η άμεση αποσυμφόρηση των φιλοξενούμενων υπηρεσιών σε σύγχρονες εγκαταστάσεις είναι μονόδρομος.

Επίσης αναλύθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Επαρχείου σε ότι αφορά το γραφείο συγκοινωνιών και την δνση Γεωργίας.

Αντίστοιχα συζητήθηκε το ζήτημα επάρκειας του Νοσοκομείου Κω σε συνδυασμό με την ανάγκης στελέχωσης του Κέντρου υγείας Αντιμάχειας, το οποίο αν και σύγχρονο επί της ουσίας υπολειτουργεί.

Επιπρόσθετα τέθηκε η πρόταση για επέκταση του λιμένα Κω ώστε να ενισχυθεί η κρουαζιέρα σε συνδυασμό με επέκταση της Μαρίνας και την από κοινού δημιουργία δικτύου τουριστικών λιμανιών με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Τέλος αναλύθηκε η ανάγκη να απεμπλακεί η μαρίνα από το ΤΑΙΠΕΔ και να αναζητηθεί εναλλακτικό μοντέλο χρηματοδότησης είτε με τραπεζικό δανεισμό είτε με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)

Κλείνοντας την συζήτηση τόσο ο κ Γλυνός όσο και ο κ Κυρίτσης συμφώνησαν στην ανάγκη αγαστής και αποδοτικής συνεργασίας μεταξύ δήμου και Περιφέρειας ως προϋπόθεση για την πρόοδο των νησιών μας.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ Μανώλης Γλυνός αφού προέβη σε εκτενή αναφορά όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν δεσμεύτηκε ότι ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην επίλυση τους.

Παράλληλα δήλωσε τα εξής: » Οι δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού που προσφέρει η μαρίνα της Κω σε συνδυασμό με τη δημιουργία «δικτύου τουριστικών λιμένων» στα γειτονικά νησιά, είναι πολύ μεγάλες. Αντίστοιχα ο ιατρικός τουρισμός πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης με άξονα την Κω, την πατρίδα του «πατέρα της ιατρικής», Ιπποκράτη.

Η Κως μπορεί και πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού και αυτό πρέπει να αποτελέσει το στοιχείο της ξεχωριστής ονομαστικής της ταυτότητας (brand destination name).

Όλα αυτά είναι εφικτά αν η Περιφέρεια συμβάλει στη δημουργία Τοπικών Οργανισμών Διοίκησης Προορισμού (Destination Management Organization) σε συνεργασία με τους Δήμους, τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, τα τοπικά επιχειρηματικά επιμελητήρια και φορείς.

Περιφέρεια και Δήμοι, με πνεύμα συνεργασίας και συνέργιας χωρίς ανταγωνισμούς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των νησιών μας.

Επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο, αξιοποιώντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αναπτύσσοντας τον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με την τυποποίηση των προϊόντων.

Με εντατική δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε το Νότιο Αιγαίο σε Περιφέρεια τεσσάρων εποχών και να πάψουμε να είμαστε Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης.

Μπορούμε να το πετύχουμε με τα κατάλληλα στελέχη, συνδυάζοντας εντατική δουλειά, πίστη και όραμα.

Από το γραφείο τύπου

Δελτίο Τύπου της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πήγε στον Κυρίτση και μιλησανε για το νοσοκομείο. Πήγε στον Κυρίτση και μιλήσανε για το Επαρχείο. Και η πλάκα είναι ότι ο Κυρίτσης δεν πήγε καμιά φορά στο νοσοκομείο ούτε στο Επαρχείο για να δει τα προβλήματα τους. Άνθρωπε μου με αυτόν θα πας στις εκλογές;;;

  2. Ετοίμασες την μελέτη του μόλου κρουαζιεροπλοίων. Του άφησες και τρία εκατομμύρια Και αυτό παρακαλά ένα υποψήφιο να του φτι’αξει τον μόλο. Και όχι τίποτε άλλο θυμάμαι τι σου έσουρναν κάθε μέρα για το μόλο

  3. Ρε εσείς μας δουλεύεται κατάμουτρα. Πριν πέντε χρόνια ο Κυρίτσης με τον Κανταρζή τα ίδια μας έλεγαν και μάλιστα ήταν τα πρώτο μεγάλε έργο της παράταξης τους. ΡΕ ΜΑΚΑΚΕΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΙΣΑΡΛΗΣ

  4. Ο κ. Κυρίτσης είπε στον άνθρωπο ότι υπάρχει ανάγκη να γίνει επέκταση της μαρίνας. Είτε μόνος του ο Δήμος είτε με ιδιώτες. Και ο καλοπροαίρετος κ. Γλυνός τον άκουγε και μάλιστα συμφώνησε. Και όμως πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια παρέλαβε από τον Αθανασίου και τον Μαρκόγλου μια πλήρη μελέτη της επέκτασης για μέγα γιωτ και για εργασία 70 υπαλλήλων και δεν την έβαλε μόνο στο συρτάρι αλλά τι έκαμε. Έδωσε πάνω από εξακόσια χιλιάρικα και την πλατεία που από τον νόμο πρέπει να την παραχωρήσει ο Δήμος για την κατασκευή της χερσαίας ζώνης της μαρίνας για να είναι διαχειριστής ο Δήμος την πλακόστρωσε και έστησε και εκείνη την κατασκευή. Λυπάμαι που θα το πω. Σε αυτό το νησί προτεραιότητα έχουν οι πλατείες, τα αγάλματα και τα χιλιάρικα και όχι τα έργα ανάπτυξης.

  5. Κύριε Γλυνέ δεν σας ξέρουμε αλλά μάλον κάνατε κακή αρχή. Αλλά και πάλι σας εύχομαι καλή επιτυχία.

  6. Δε σε ξέρω αλλά μάλλον αγνοείς αυτό που λέγανε οι πατεράδες μας. ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ. Άσε δηλαδή που ακούει αλλά κάνει την δουλειά του και μας δουλεύει και απο πάνω.

  7. ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩ ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΩ

  8. Είναι φίλος μου ο πρόεδρος του νοσοκομείου και μια μερα τον ρώτησα εαν τον βοηθά ο δήμαρχος όπως γίνεται στο νησί την Μύκονο που ο Δήμαρχος πληρώνει τα ενοίκια και το φαγητό των γιατρών. Δυστυχώς μου είπε παρόλες τις προσκλήσεις μας δεν ήρθε καμιά φορά για να μάθει τα προβλήματα μας. Αλλά όμως η Κως δεν είναι έτσι. Οι πολίτες και οι σύλλογοι μας βοηθάνε πάρα πολύ. Τώρα διαβάζω ότι ενδιαφέρεται. Και αυτό είναι καλό.

  9. ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΝΩ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ. ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

  10. ΤΌΧΕΙ ΈΜΜΟΝΕΙ ΙΔΈΑ. ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΜΕΙ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΞΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΕΣ ΠΕΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ. χα χα χα

  11. ΚΡΙΜΜΑ ΒΡΕ , ΣΠΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…ΣΙΓΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ..ΚΑΙ ΤΙ ?ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΜΕΣΩ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ¨» ΕΠΙΔΟΤΟΎΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!!!!»

  12. ΓΙΝΑΤΙ ΠΙΟ ΣΤΟΝ ΓΛΥΝΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΜ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΗ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΥΦΙΖΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΙΑΛΙΑ ΔΥΣΤΙΧΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΛΥΘΕΙ ΟΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ
    ΑΣ ΦΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΟΥΠΠΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΒΙΑΛΟΥΣ
    ΑΥΤΗ ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ