Κάθειρξη 5 ετών στον Ρομά που έκλεψε το σπίτι της Μίκας Ιατρίδη

0
135

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 24χρονο αθίγγανο που κατηγορείται για τη διάρρηξη στο σπίτι της πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη, καθώς και δύο άλλες περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στον 24χρονο επιβάλλοντάς του την παραπάνω ποινή. Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς πρωτόδικα, πριν από ένα χρόνο ο 24χρονος είχε καταδικαστεί ερήμην από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 7 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 24χρονος το χρονικό διάστημα από τις 6 έως τις 13 Νοεμβρίου 2012 αφού αναρριχήθηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος της κ. Ιατρίδη, διέρρηξε την μπαλκονόπορτα, μπήκε μέσα και αφαίρεσε διάφορα χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, δύο ρολόγια αξίας 2.000 ευρώ, διάφορα ασημένια κοσμήματα αξίας περίπου 2.000 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και μετά από έρευνα προέκυψε ότι δράστης είναι ο αθίγγανος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Ωστόσο απολογούμενος στην ανακρίτρια για αυτή την υπόθεση είχε αποδεχτεί την πράξη του και είχε δηλώσει ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.

Ο 24χρονος κατηγορείται επίσης ότι στις 15 Οκτωβρίου 2012 μετέβη σε διαμέρισμα στο 5ο χιλιόμετρο της οδού Ρόδου Καλλιθέας και αφού έσπασε με αξίνα την πόρτα ασφαλείας, μπήκε μέσα διερεύνησε όλο το σπίτι και αφαίρεσε από την κρεβατοκάμαρα ένα ρολόι χειρός αξίας 5000 ευρώ, ένα μονόπετρο χρυσό αξίας 4.000-5.000 ευρώ που ήταν κειμήλιο, διάφορα ματάκια, ένα σταυρό μωρού και δύο λευκόχρυσους σταυρούς αξίας 1000 ευρώ, ενώ από το χωλ του σπιτιού αφαίρεσε άλλο ένα ρολόι αξίας 2.500 ευρώ. Ο ίδιος ανέβηκε και στον επάνω όροφο του διαμερίσματος από όπου αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 10.000 ευρώ.

Επίσης ο 24χρονος κατηγορείται ότι στις 28 Νοεμβρίου 2012 το χρονικό διάστημα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 4.30 το απόγευμα μετέβη σε αποθήκη στην περιοχή Ασγούρου όπου παραβίασε τρία λουκέτα και δύο κλειδαριές μπήκε μέσα και αφαίρεσε ένα δίσκο κοπής, ένα τρυπάνι μπαταρίας, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, ένα ηλεκτρικό κομπρεσέρ, 30 μέτρα χάλκινου σωλήνα, 30 κιλά χάλκινα εξαρτήματα, και 40 κιλά μπρούτζινα εξαρτήματα συνολικής αξίας 3.500 ευρώ.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ