Η ΜΟΜΚΑ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ: Ξεκίνησαν έργα τσιμεντόστρωσης Μανδράκι – Ηφαίστειο (φωτό)

1
491

Η ΜΟΜΚΑ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες τσιμεντόστρωσης του δρόμου που οδηγεί από το Μανδράκι προς το ηφαίστειο στη Νότια πλευρά του νησιού. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα υπάρχει προσβάσιμο και ασφαλές οδικό δίκτυο που θα συνδέει το νησί περιμετρικά.

Το έργο αυτό κατασκευάζεται από την ΜΟΜΚΑ μετά την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη στις αρχές του 2018 μεταξύ του Δήμου Νισύρου και του ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο αξιοποίησης των υλικοτεχνικών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, επ’ ωφελεία των ιδίων αλλά και του Δημοσίου γενικότερα.

Για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής ξεκίνησαν στις αρχές του 2016.

Το εκτελούμενο έργο «Επισκευή – Οδοστρωσία Περιφερειακής Οδού Μανδρακίου Δ. Νισύρου», αποτελεί έργο τοπικού ενδιαφέροντος, σε παραμεθόρια και απομακρυσμένη περιοχή, όπου καθίσταται δυσχερές να εκπληρωθούν βασικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ενώ παράλληλα, το πραγματοποιούμενο έργο θα εξυπηρετεί γενικότερους σκοπούς Εθνικής Άμυνας.

Το έργο αυτό ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 όταν έφθασε στη Νίσυρο  η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επισκευή δρόμων του νησιού. Οι εργασίες αργοπόρησαν λόγω της καταγγελίας στον εισαγγελέα για να σταματήσουν οι εργασίες.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις φάσεις εργασιών.

 

Σύμφωνα με την «Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», Άρθρο 05 – Σύσταση Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.), το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.) δύναται να συμπράττει στη μελέτη και την εκτέλεση έργων τοπικού ενδιαφέροντος με φορείς του δημοσίου τομέα καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων υπό την προϋπόθεση ότι η υλοποίησή τους συμβάλλει μεταξύ άλλων στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ