Γ. Καμίτσης: Ευγενική υπενθύμιση για τις πράξεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών χαρτών

0
496

ΘΕΜΑ : Ευγενική υπενθύμιση για τις πράξεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών χαρτών.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 28/12/2018 & ΩΡΑ : 01:00
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : [email protected]
ΕΠΩΝΥΜΟ – ΟΝΟΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ : Καμίτσης Γεώργιος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΔΡΑΣ : Σκάλα Πάτμου
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 6977637368
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου κ. Γαμπιέρη Αντώνη.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [email protected]

Αξιότιμε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου κ. Γαμπιέρη Αντώνη

Στην συνεδρίαση της 27/12/2018 στον Δήμο Πάτμου η ημερήσια διάταξη είχε ως όγδοο θέμα :
« Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών ».
Στην εισαγωγή σας είπατε πως χαρήκατε όταν σε εκπομπή οι τοπικοί δημοσιογράφοι ‘’τράβηξαν το αυτί του Περιφερειάρχη ‘’ διότι από τότε που έγινε η ανάρτηση των δασικών χαρτών για Πάτμο και Σύμη δεν έκανε κάτι με σκοπό να μας βοηθήσει.
Προφανώς έχετε κενά στην μνήμη και μου δίνετε αφορμή να σας υπενθυμίσω τα εξής:
Α) 03/02/2017 : Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, ανάρτηση Δασικού Χάρτη Δήμου Πάτμου Π.Ε. Καλύμνου.
Β) 11/02/2017 : Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου (26/2017) Ενέργειες για την ακύρωση των Δασικών Χαρτών. Να προβεί ο Δήμος σε δικαστική παρέμβαση προκειμένου να ακυρωθούν οι δασικοί χάρτες…… να υποβάλλει αντιρρήσεις.
Γ) 28/03/2017: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απόφαση (22/2017) περί έγκρισης συνεργασίας με ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ για την υποβολή αιτήματος αναστολής της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσδιορισμού όλων των παραμέτρων που θα διαμορφώσουν το τελικό, δασικό υπόβαθρο.
Δ) 31/03/2017 : Οικονομική Επιτροπή Π.Ν.ΑΙ. περί ορισμού δικηγόρου για τους δασικούς χάρτες . Ο Δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση δεν συνομίλησε με την επιτροπή πολιτών διότι έκρινε πως μπορεί να μιλάει μόνο με τον Δήμο Πάτμου ή την Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου.
Ε) 03/04/2017: Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου ( 56/2017) , ανάθεση σε Δασολόγο.
Στ )17/05/2017 : Οικονομική επιτροπή Δήμου Πάτμου απόφαση 58/2018 .Ορισμός του Δικηγορικού Γραφείου « Φ. και Φ. Κουβέλη & συνεργατών για την υπόθεση των δασικών χαρτών. Το γραφείο τελικά παραιτήθηκε από αυτή την ανάθεση.
Ζ) 07/08/2018.Απόφαση Πρωτοδικείου Κω 45/2018.Η Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου κάνει κύρια παρέμβαση κατά της αγωγής που κάνει το Ελληνικό Δημόσιο ( Υπουργείο Οικονομικών ) κατά του Δήμου Πάτμου σχετικά με έκταση επιφανείας 838.502 τ. μ. στο βόρειο τμήμα του νησιού και δικαιώνεται. Είναι ξεκάθαρο πως δεν τίθεται θέμα χαρακτηρισμού της ένδικης έκτασης ως δασικής…….. Η Ιερά Μονή είναι η κυρία ιδιοκτήτης της ένδικης έκτασης. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει δημόσια γη στην Πάτμο.
Συμπεράσματα:
Η ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Πάτμο σε ποσοστό 80% μας έχει αναστατώσει όλους.
Ο Δήμος Πάτμου μέσα από τις αποφάσεις του έδωσε προτεραιότητα στον δασολόγο και όχι στον δικηγόρο προκειμένου να πετύχει το στόχο του.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τις αποφάσεις της στήριξε τα νησιά που έγινε η ανάρτηση των δασικών χαρτών και ανάθεσε άμεσα σε δικηγόρο τον χειρισμό της υπόθεσης.
Η απόφαση 45/2018 απέδειξε πρωτόδικα και δεν νομίζω πως θα αλλάξει στο Εφετείο, το ποιος είναι ιδιοκτήτης της Ιεράς Νήσου Πάτμου.
Δασικοί χάρτες πρέπει να υπάρχουν και η Πάτμος δύναται να είναι η εξαίρεση στον κανόνα.
Ελπίζω να κάλυψα τα κενά της μνήμης σας σχετικά με τις πράξεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Χαίρομαι διότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου κατάλαβε πως έχει δίπλα του ως σύμμαχο μόνο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών. Απόδειξη αυτού η σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ του ψηφίσματος.
Λυπάμαι διότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου δεν κατάλαβε ακόμα πως μόνο η συνεργασία με την Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου θα μας εξαιρέσει από την διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών χάρις του Χρυσόβουλου Λόγου. Απόδειξη αυτού οι 100 + αγωγές του Δήμου Πάτμου προς ιδιώτες βασισμένες στο νοταρικό γράμμα του 1720. Η ταλαιπωρία των ιδιωτών είναι απερίγραπτη και τα έξοδα υπέρογκα για να αποδείξουν το πατρογονικό τους δικαίωμα με προδεδικασμένη την νίκη τους.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε ποιος θέλουμε να είναι ιδιοκτήτης της Ιερά Νήσου Πάτμου, οι Πάτμιοι ή το Ελληνικό Δημόσιο;
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Καμίτσης Γεώργιος , ο Πάτμιος.
Πάτμος 28/12/2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ